PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810557}

Bridgertonowie

Bridgerton
2020 -
6,9 52 tys. ocen
6,9 10 1 51536
5,8 16 krytyków
Bridgertonowie
powrót do forum serialu Bridgertonowie

Długo zbierałam się do tego, by obejrzeć ten serial. Odrzucało mnie wiele: ciemnoskórzy arystokraci w Anglii, stroje, muzyka etc. Ponieważ zupełnie nie miałam co oglądać postanowiłam przemęczyć się i zobaczyć serial, który wzbudza tyle kontrowersji. A więc, oglądając ten serial trzeba zwyczajnie wszystko co tam dotyczy historii, obyczajów, strojów i muzyki potraktować z przymrużeniem oka. Mam nadzieję, że nikt nie traktuje "Bridgertonów" jako dokumentu epoki. Obawiam się jednak, że niektórzy takie właśnie wnioski wyciągną. Może Netflix przed każdym odcinkiem powinien taką informację wyświetlić? Być może wtedy szybciej obejrzałabym tę produkcję.

Co do fabuły. Są tą historie opowiedziane w stylu klasyki romansu. Być może stąd wiele osób przyrównuje klimat serialu do powieści Jane Austen. Różnica jest jednak znacząca - Jane nigdy nie wzbogaciłaby swoich książek opisami erotycznych scen. Stąd jako miłośniczka prozy Austen mogę śmiało stwierdzić. że w serialu brak subtelności.

Serial polecam osobom, które lubią oglądać filmy romantyczno-kostiumowe i potrzebuję czegoś lekkiego, co nie wymaga szczególnego zaangażowania w uwagę i skupienie.