PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810557}

Bridgertonowie

Bridgerton
2020 -
6,9 52 tys. ocen
6,9 10 1 52332
5,8 16 krytyków
Bridgertonowie
powrót do forum serialu Bridgertonowie

Pozostaje mieć nadzieję, że jednak Netflix nie będzie starał się na siłę ubogacić kulturowo główne postaci i wciskać równouprawnienie tam, gdzie go nie było i chociaż raz aktorzy zostaną dobrani względem książkowych pierwowzorów a nie jakiejś chorej poprawności polityczno rasowej.

ocenił(a) serial na 5
kahuko

Niestety tak się stało. Wystarczy spojrzeć na pierwsze zdjęcia. Książki to typowe romansidła więc nie można oczekiwać czegoś mądrego. Ja czytałam je jako nastolatka, a z sentymentu obejrze. Ale jest też dużo zabawnych sytuacji. Taka bajeczka dla dużych i małych. Ale książę Hastings mulatem? Zawsze wyobrażałam go sobie jako blondyna. W dodatku mimo urody był zakompleksionym człowiekiem, a nie bawidamkiem. Daphne ujdzie. Ale reszta rodzeństwa bridgertonow też niedobrana. I jeśli się nie mylę to mija ulubiona bohaterka Kate też wybraną tak źle jak Hastings.

ignis_2

Cieszcie się chociaż, że rodzeństwo jest w całości białe, bo byłabym w stanie uwierzyć, że producenci Netflixa zrobią fikoła logicznego i wcisną jakąś kolorową dwójkę do tego grona XD

ocenił(a) serial na 5
Kaya1456

Są z jednej matki i ojca wszyscy. Za dużo kombinowania. Dlatego mieszane pary zrobili. Na Hastingsa zgrzytam zębami chociaż się do niego przyzwyczajam. Ale jeśli dobrze interpretuje plakat na, którym są trzy pary to moja ulubiona bohaterka Kate będzie też ciemnoskóra. Szkoda.

ocenił(a) serial na 10
ignis_2

Zgrzytasz zębami na to, że nie stworzyli serialu bazującego na TWOJEJ wizji którą sobie stworzyłaś w głowie i że bohaterowie głupiutkiego romansidła mają "niewłaściwy" kolor skóry? Jakby nie było prawdziwych, poważniejszych powód do tego żeby zgrzytać zębami.

ocenił(a) serial na 5
Zivah_

A tak. Każdy ma jakąś wizje czegoś. Nie zawsze trzeba się ściśle trzymać oryginalu. Ale w pewnych konwencjach to lepiej wychodzi zachowując oryginalna wersje. Nie potnę się z tego powodu,że jest inaczej. Obejrze z ciekawości mimo wszystko chociaż ...będę zgrzytać zębami.:)

ocenił(a) serial na 7
ignis_2

Rola Kate nie została obsadzona. Możemy się jej pewnie spodziewać w drugim sezonie (jeśli powstanie). Nie wiem, gdzie ją widzisz, zakładam, że chodzi Ci o Marinę. To postać ledwo w książkach wspomniana, z jej obecności w obsadzie i na zdjęciach można się spodziewać, że będą dopisywać/rozwijać wątki.

ocenił(a) serial na 5
ultramaryna

Gdzieś w necie widziałam plakat. Na nim był Hastings z Daphne, Colin z Penelope (a swoją drogą jest okropna) i między nimi Anthony, a za nim jakaś ciemnoskóra dziewczyna. Nie wiem kto to. Nie mówię,że to Kate. To tylko moje domysły.  Ale na logikę skoro na plakacie byly dwie pary to pomyślałam,że i trzecia też jest. Obsada średnio dobrana. Ale Anthony wśród nich jest całkiem dobry. Oby Kate była fajna bo to najlepsza para. Chociaż każda para w książkach ma swoje zalety. To właśnie Anthonego i Kate najbardziej lubię. Co do Penelope to ona nigdy pięknością nie była, ale na zdjęciach jest okropna. To miała być fajna dziewczyna. Wyszło karykaturalnie.

ocenił(a) serial na 7
ignis_2

To Marina. Która na materiałach promocyjnych chyba robi maślane oczy do Colina. Tego w książkach nie było, ale pierwszy sezon ma obejmować tylko pierwszy tom, to nie jest dużo materiału na osiem odcinków, musieli kombinować :P
Anthony i ogólnie bracia Bridgertonowie mi całkiem pasują. Daphne też. Do Eloise nie jestem przekonana, ale ma jakąś głupią fryzurę i nie wiem, czy to nie tego wina :> Simon może z oczywistych względów nie odpowiadać wyobrażeniom po przeczytaniu książki, ale, trzeba mu przyznać, jest przystojny. Zresztą no, mnie akurat nie bardzo przeszkadza taki "ślepy" casting, tym bardziej w takiej bajce jak Brigdertonowie.
A z Penelope się nie zgodzę, Nicola Coughlan ma ładne, regularne rysy twarzy. Nie wiem, może faktycznie na tych zdjęciach nie wygląda najkorzystniej. Widziałam ją w Derry Girls i jestem ciekawa, jak tu wypadnie.

Ogólnie - ja obsadą nie jestem zrażona, zobaczymy, jak zagrają. Już bardziej mnie martwią strasznie krzykliwe kostiumy.

Ja też chyba najbardziej lubię Kate i książkę Kate i Anthony'ego :)

ocenił(a) serial na 5
ultramaryna

Uff to mi ulżyło co do Kate. Widzę,że każdy fan czeka na rodzinną grę, a ja czekam na akcje z pszczolą. Ja zaraz po Kate i Anthonym lubię właśnie Colina i Penelope. Zawsze uważałam ja za fajna babkę tym bardziej,że to ona okazała się lady W. Jeszcze lubię historię Eloise i sir Philippa. Ale też przyznaje,że kostiumy są zbyt krzykliwe. Moda wtedy była kolorowa, ale zbytnio przesadzili. Trochę to kłuje w oczy. Aktorki od Penelopy nie znam, ale koszmarnie wygląda. Wiem,że była na początku tłuściutka i matka ja koszmarnie ubierała. Ale odbieram ją jako zbyt krzykliwą. Może jednak jej gra mnie przekona,.a kostiumograf się zlituje z czasem.

ocenił(a) serial na 1
ignis_2

>Książki to typowe romansidła więc nie można oczekiwać czegoś mądrego<
Podobnie od Netfliksa nie można oczekiwać czegoś mądrego. Rozumu tam co kot napłakał, za to wszystko ocieka ideologią.

ocenił(a) serial na 5
Azazelo

Owszem to mądre nie jest. Ale tak samo jak zajrzałam do książek dla fanu tak samo zajrzałam do serialu. Jak chce poczytać coś mądrego zaglądam do wartościowszych tytułów. To tylko "quilty pleasure". Bo czasem się chcę obejrzeć lub poczytać coś lekkiego bez zbytniego wgłębiania się. Dlatego liczę na kolejne sezony zabawy

ocenił(a) serial na 6
kahuko

Tak, blondyn o niebieskich oczach, obsadzony jw

kahuko

Pierwsza zapowiedź. Premiera 25 grudnia.
https://www.youtube.com/watch?v=na0FHwuYQpM
Więcej najnowszych zwiastunów: Facebook Trailery Srailery

kahuko

Obawiam się, że będzie. A to jest dopiero początek.