PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=677507}

Burza

La Tempestad
2013
7,1 1,2 tys. ocen
7,1 10 1 1242
Burza
powrót do forum serialu Burza

Jak Wam się podoba telka? Ja bardzo lubię Levego i dlatego zdecydowałam się na oglądanie La
Tempestad. Trochę byłam przerażona że rolę protki powierzają debiutantce, ale Ximena bardzo
dobrze gra swoją rolę, nawet ją polubiłam. Z Levym stworzyła świetny duet :)

SlodkaZmijka

Kapitan z gitarą wyjący do księżyca i wzdychający za Mariną - bezcenne ;)

nunax4

Kapitan po raz kolejny wpatruje się w księżyc. Może chce zostać astronautą? ;)

Niunia_33

Haha Marina jaka była dzisiaj zazdrosna o Kapitana, uwielbiam ten odcinek :) Tiaaa, fajnie, że po takich akcjach Kapitan by się nie skapnął, że jest zazdrosna, a ona jeszcze temu zaprzecza, zupełnie niepotrzebnie :P

SlodkaZmijka

Mnie też ten odcinek się podobał ;) Powinno być więcej takich ich ostrych dialogów i przekomarzań między nimi ;)
Haha, Marina kazała Damianowi wypełniać raport w 3 egzemplarzach, tak jakby nie mogła sobie skserować ;)
Jeszcze kazała mu wpisywać, ile kilo ryb było w każdej skrzynce ;)
Dobrze, że mu nie kazała mierzyć każdej ryby i wpisywać wymiarów ;)
Damian jak się wkurzył ;) Rzucił jej ten raport, a ona "co takie pogniecione?" :D

Niunia_33

Jak dla mnie na razie super, czytałam gdzieś, ze Ximena Navarette nie za bardzo sobie poradziła z grą aktorską, była sztywna itp, ale jak dla mnie super kreuje swoją postać w telenoweli, chyba tez o to chodzi ze jej bohaterka stwarza wrażenie takiej chłodnej i sztywnej kobiety.

ocenił(a) serial na 6
krystynalubicz8

Jak na początkującą aktorkę to nawet fajnie wypada. Ja oglądałam w oryginale i jak początek mnie zachwycał, tak później telka mnie nudziła. Teraz zerkam na tv4 bo uwielbiam początkowe odcinki :)

Niunia_33

No i było dzisiaj wreszcie beso :) Damian użył nawet swojego jakże zwinnego języka, ciekawe czy to był pomysł samego Levy'ego, czy też reżysera :P Ciekawa też jestem jak na taki scenariusz zareagowała Ximena, pierwsza rola, a już takie jaja haha :P

SlodkaZmijka

Przyjmując rolę w telce raczej musiała widzieć, że takie sceny będą, w końcu jest to historia o miłości.
Swoją drogą to zastanawia mnie, jak aktorki grające od wielu lat w telkach, np. Silvia Navarro, nie mają dość grania wielu tego rodzaju scen i to co chwila z innym partnerem.

ocenił(a) serial na 8
Didi_5

Też czasami mnie to zastanawia....a najlepsze jest to że gwiazdy mają mężów żony a jakoś sobie nie wyobrażam tego że mój partner co nową rolę całowałby inną laskę...I teraz tak...po pracy mówię np do męża ...-jak kochanie ile dziś musiałeś powtórzyc pocałunków?...heh

Didi_5

Wg mnie dla nich to raczej lepiej, że z innym partnerem. Chociaż nie jest monotonnie :P
Niestety, ale u nich to akurat większość małżeństw rozpada się, a na planie, co chwilę słyszy się o jakimś romansie...

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Witam wszystkie fanatyczki telenowelki Burza :D ja jestem zachwycona rolą Willa ,w końcu nie gra cudnego lovelaska tylko brudnego ,honorowego twardziela :)) A co do Jimeny?no nie spodziewajcie się ,że zagra na poziomie prawdziwych aktorek po studiach ;) radzi sobie całkiem nieźle -widać ,że stara się zagrać oczami [co nie zawsze jej wychodzi]. Za to odtwórca Damiana z mimiką radzi sobie rewelacyjnie, jak on patrzy tymi swoimi pięknymi gałeczkami na tą Marine to sama mam ciarrry :P i o dziwo podobaja mi sie sceny mordobicia [jakby co nie popieram przemocy ...]zwłaszcza jak przyłożył temu ciołkowi w barze [bodajże odc 10]w obronie Mariny.

Didi_5

Nie chodzi mi o same sceny pocałunku, tylko o użycie języka przez Levy'ego :P Wsadził jej język do ust, a przecież zwykle aktorzy tego nie robią podczas takich scen :P

Kapitanek jest niezły, od razu chciał zrywać z Mariny ubranie :P Cóż za brak pomyślunku z jego strony, gdzie on chciał to niby z nią robić? Na takiej twardej skale? haha :P

SlodkaZmijka

Mnie się podobał ten pocałunek z języczkiem :D

ocenił(a) serial na 7
Vanessa100

No dzisiaj już był trochę ciekawszy odcinek, ale praktycznie nic się nie dzieje. Jeszcze trochę im dam szanse poczekam do końca tygodnia może coś się ruszy.

Vanessa100

Mnie też, ale ciekawi mnie czyj to był pomysł :P

SlodkaZmijka

Ostatnio Damian zaczyna przemieniać się w płaczliwego romantyka a'la Juan Miguel.

Vanessa100

Nie podoba mi się taki, znaczy podoba, ale dużo mniej niż wcześniej.

SlodkaZmijka

Zastanowiło mnie to,chyba aktorzy dostali pozwolenie ,bo równiez Hernan wsadził język do ust Ursuli i nawet paluchy...

ocenił(a) serial na 5
Anais17

Dla mnie to było wulgarne, a nie seksowne...

ocenił(a) serial na 10
Niunia_33

Zgadzam się! mi również ich duet bardzo przypadł do gustu. Williama uwielbiam dlatego też zdecydowałam się na oglądanie telenoweli, a Ximena daje sobie radę, tworzą fajny duet! :) Pozdrawiam wszystkich fanów Williama i La Tempestad! :)

asia94_1994

Wczoraj 13 odcinek i już takie lukrowane wyznania.
Damian przeszedł samego siebie ;)
Trochę to zbyt cukierkowe i zbyt wczesne - 13 odcinek, a oni już żyć bez siebie nie mogą.
No ale miło było na te sceny popatrzeć, w końcu to bajka dla dorosłych ;)
Która kobieta by nie chciała, że mężczyzna mówił jej takie rzeczy ;)

Mnie najbardziej podobał się tekst Damiana - "Dla pani wyrzeknę się swojego życia, wyrzeknę się całego świata.
Będę panią kochał jak nikt inny"
Rozmarzyłam się ;)

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Dokładnie tak! wczorajszy odcinek był cudowny! Ja się totalnie rozmarzyłam, Damian z szorstkiego mężczyzny zrobił się taki słodki i delikatny.
"Za jeden pani pocałunek oddam wszystko", rozpłynęłam się.

Mnie osobiście podoba się, że wątek pomiędzy nimi rozgrywa się dosyć szybko, nie lubię jak telenowela się ciągnie i ciągnie, lubię szybką akcję pomiędzy głównymi bohaterami! Tak jak mówisz, to bajka dla dorosłych, piękna, romantyczna bajka ;)

asia94_1994

Bajka dla dużych dziewczynek ;)

Niunia_33

We wczorajszym odcinku podobało mi się, jak Kapitan powiedział do Mariny : Drżysz, tak jak wtedy, gdy Cię pocałowałem, aj <3 Piękny tekst :D

SlodkaZmijka

Albo, gdy ją w biurze przekonywał, żeby dała szansę ich miłości.
"Zgódź się, a nikt nas nie rozdzieli" ;)

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Drżenie było baaardzo romantiko :)

w odc 17 zabawna była Ester.... :O i ogólny ten ślub ;/

ocenił(a) serial na 10
kozielek_filmweb

odcinek 24 cudowny! Marina w końcu się ogarnęła ;D

asia94_1994

Właśnie ;)
Ale ta sielanka chyba długo nie potrwa ;)

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

3pazdziernika to był dopiero odc 17 ,a teraz jest już 60 ;) teraz ktory odcinek przypadł wam do gustu??!;> i jaka scena?