PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678038}

Cesarzowa Ki

Gi-hwang-hu
2013 - 2014
8,3 3,5 tys. ocen
8,3 10 1 3494
Cesarzowa Ki
powrót do forum serialu Cesarzowa Ki

Do telewizora nie podchodzę właściwie wcale, nigdy nic nie potrafi mnie zainteresować, więc szukam własnymi kategoriami w internecie. Cesarzową Ki zobaczyłam przez przypadek i tak mnie ta seria oczarowała, że teraz jak nikt waruję z zegarkiem w dłoni i czekam na seans. Kocham ten niepowtarzalny klimat, stroje, fryzury, obyczaje, tradycję i trafienie na coś takiego jest dla mnie czymś wspaniałym. Strasznie polecam :)

ocenił(a) serial na 9
Vailley

Masz rację dramy Koreańskie mają swój urok <3 Ja zazwyczaj oglądam w czasie oryginalnej emisji w Korei online ;D

Simran36900

Ty koreanczyku, ty :)

ocenił(a) serial na 9
Szybszy

Ja wole w POLSKIM języku.

andlew1973

a ja z polskimi napisami :)

ocenił(a) serial na 9
Simran36900

Po prostu nie lubię czekać

ocenił(a) serial na 9
Vailley

Witaj
Serial Super widziałam wszystkie 51 odcinków mozna pow,ze mi odbiło szalony maraton ..Warto było,lecz Nie tak powinno się skończyć .Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
klaudia1995_filmweb

Świetnie :)
Uwaga, mogą być spoilery!
Tak z ciekawości, bo odnalazłam całą serię na internecie i teraz tylko tam oglądam. Niemniej jestem dopiero po 22 odcinku, a więc: Czy Nyang będzie w końcu z cesarzem? Znaczy, domyślam się, że będą ale kiedy i jak do tego dojdzie?
Uwielbiam spoilery, więc proszę się nie ograniczać. Dzięki temu będzie mi się lepiej oglądało :)

Vailley

Moim skromnym zdanie...po takim czasie doszłam do wniosku,że lepiej tej dramy nie spoilerować czy to pytaniami, filmikami na YT czy też w inny sposób tylko oglądać w swoim tempie...odcinek po odcinku ;) Mówi to osoba,która lubi spoilery.Cieszę się,że oglądałam ją w czasie emisji w Korei i musiałam czekać (jak na szpilkach) ten dłuuuugi tydzień na dwa kolejne nowe odcinki w niewiedzy co będzie dalej :)

bliss6

Amen. Ja ogólnie zazwyczaj nie mam nic przeciwko spoilerom, ale akurat jeśli chodzi o Cesarzową Ki to byłabym ostrożna, bo osobiście zaczęłam oglądać serial od środka, dotrwałam do końca, ale dopiero jak pooglądałam drugi raz od początku to wszystko dokładnie zrozumiałam a moje nastawienie i uczucia względem niektórych postaci bardzo się zmieniły. Więc uważam, że lepiej nie spoilerować tego serialu tylko cierpliwie czekać na kolejne odcinki. :)

bliss6

Aha, jeszcze jedno, bliss6, uwielbiam twój awatar, mogłabyś mi podesłać to zdjęcie?

TheLadyOfShalott

Dzięki :) Problem w tym,że nie pamiętam skąd ja wzięłam to zdjęcie a na komputerze nie mogę znaleźć-możliwe że przez przypadek usunęłam to zdjęcie http://45.media.tumblr.com/eb386e54bfbb4a0fd7ae7a6234f59148/tumblr_n22lhdIKF01sf deq1o9_r1_250.gif :( Jak znajdę źródło to podeślę a tymczasem :D

http://36.media.tumblr.com/398c8d9c2ffb4f2da9829bbf5a30043a/tumblr_n41wflEWxh1st 4lfho1_1280.jpg
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQqGlwq7-GWdZ-q3_EbWL-3NvZg jwolUCVAub9ojY6pkCMMQurv5w
https://49.media.tumblr.com/6058174328f3316a29acae05d9754f2c/tumblr_myzw0rmkqC1r 23qjvo1_500.gif
http://25.media.tumblr.com/62539a0b7e3bfaf4476a3cd9695558ac/tumblr_mwaq4woe6Z1sq yj3so1_500.gif

Uwielbiam jak Cesarzowi rozpuszczają włosy <3333

bliss6

Musisz poczekac do 22 czesci, zeby zobaczyc

bliss6

Dzięki :)

bliss6

Dzięki :) Oj, ja też go lubię w długich włosach! :D Czasami nawet zapominam, że przez część serialu ma krótkie.

ocenił(a) serial na 8
TheLadyOfShalott

https://pbs.twimg.com/media/CRkrUpGUYAAb4ZV.jpg

gamertr

Dziekuję! :) (co za cudo!)

gamertr

Ach jaki on jest śliczny w tych włosach mhmmm &lt;3
Super jest też to zestawienie barwa tych szat ;) W ogóle mam słabość do kilku tych zestawów szat Cesarza :D

bliss6

Cesarz to ciota, Krol jest prawdziwym buhajemm :)

Szybszy

Król to postać,która jest cały czas taka sama przez całą dramę.Waleczny,przebiegły,przystojny,wyidealizowany w tym.Według mnie jego wątek miłosny do SN jest bez "fajerwerków". Natomiast Cesarz owszem początkowo jest ciapowaty, ale z czasem zaczyna budować w sobie pewność siebie :) W jego przypadku wątek miłosny jest pełen ognia,zawirowań. Jego obsesja na jej punkcie,zazdrość super jest to pokazane. Nawet nic nie musi mówić a wystarczy jego spojrzenie na nią i już lecą iskry :D

bliss6

Wara chinczykowi od koreanskiej kobiety ! Krol wyidealizowany ? W ktorym miejscu ? Normalny zdrowy mezczyzna, ja tam jakiegos idealu nie widze , no i Krol na dzien dobry zjada chinskiego ciapka seksownym zmyslowym glosem, jak go slysze to mam orgazm.

Szybszy

Wszystkie kobiety na niego lecą służki,"wojowniczki" ,cesarzowe, idealny na polu walki. Ja jednak wolę spryt i w akcji Generała i Tal Tal-a ;)
Co do seksownego głos to taki głos ma Tal Tal &lt;33

bliss6

Chyba general Bayan , ten to ryczy jak byl , Tal Tal to lakomy kasek dla gayow:) Niejeden mezczyzna gotow pomylic go z kobieta:)

ocenił(a) serial na 9
bliss6

Tak, Tal Tal jest piękny i ma najseksowniejszy głos.
Ale najbardziej męski jest dla mnie Król.
Oczywiście jak do tej pory a jestem na 26 odcinku.
Pozdrawiam :)

Rajwant

Tal Tal to moja ulubiona postać w tym serialu. W duecie z Bayanem miodzio. Też zwróciłam uwagę na jego przepiękny głos, wstukałam w Google jego nazwisko i się okazało, że on tez śpiewa. ;)

TupakYupanaki666

Zajebisty jest i stroni od kobiet, czy ma rozumum w glowie.

bliss6

Zgadzam się w 100%. Chciałabym kiedyś spotkać aktora Ji Chang Wooka na jakimś fansignie w Korei i mu powiedzieć, jak świetnie odegrał tę rolę :P

olszyna1011

Ja też! Zastanawiam się, czy gdyby jakiś inny aktor wcielił się w rolę cesarza, to czy wtedy również lubiłabym jego postać. Bo czasem mam wrażenie, że bardziej niż samą postać cesarza lubię to, w jaki sposób jest ona odgrywana... :p A za jedną scenę (na pewno wiecie, o którą mi chodzi) Changwook mógłby spokojnie dostać Oscara.

TheLadyOfShalott

Wydaje mi się, że urok tej postaci tkwi właśnie w tym, że jest odgrywana przez Chang Wooka :) Nie mogłam przestać się uśmiechać w scenach z początkowych odcinków, jak wąchał chusteczkę Seungnyang czy jak położył się na jej łóżku i wyobrażał sobie, że leży na jego ręce, czy też jak specjalnie dla niej zorganizował ucztę i zadowolony z siebie szedł podejrzeć, czy SN zajada ze smakiem :)

Czy chodzi może o scenę z 42 odcinka? :>

Chciałabym go kiedyś spotkać na takim rozdawaniu autografów:) (nie mogę wrzucić pełnego linku z youtube :( )
watch?v=IESDoDYbWTQ

olszyna1011

Hahaha, podczas tych scen chcichotałam jak głupia, to było takie urocze...
Tak, dokładnie, koniec 42 odcinka i początek 43! :D

ocenił(a) serial na 9
TheLadyOfShalott

Tez jestem za urokiem cesarza :)) jednak kobiety mają inne spojrzenie niż mężczyźni. ...chyba tylko "szybszy "został przy królu.,chociaz to prawda ze glos ma zabójczy ;).
Ten odc 42 to chodzi o wersje telewizyjna czy oryginalną?

agarchek

A to są jakieś dwie wersje? Ja oglądałąm online, na różnych stronach i tam to była końcówka odcinka 42 i początek 43. :) A co do Cesarz vs Król to ja osobiście lubię obu tak samo. No, może Cesarza jednak trochę bardziej, ale to z perspektywy widza. Natomiast jakbym była na miejscu Nyang to pewnie bym wolała Króla.

TheLadyOfShalott

Zawsze mam sympatie do "nieszczęśliwie"zakochanych ;)
Bardzo przyjemnie ogląda się JCW...On świetnie wyraża emocje mimiką twarzy :)

Taak sceny z odcinka 42 ,43 i jeszcze 51 ta scena kulminacyjna ( spoiler!! plucie krwią) wiecie o którą mi chodzi( nie mogę za głośno o niej jeszcze mówić ;) ) Dobry jest w scenach gniewu i umie zrobić napięcie :D

ocenił(a) serial na 9
TheLadyOfShalott

Chciałam zapytać o odcinek ale właśnie doczytałam :)))

Rajwant

Mam nadzieję, że dotrwasz do tego odcinka, warto :D miłego oglądania!

ocenił(a) serial na 9
TheLadyOfShalott

Dotrwałam :)
Obejrzałam całość.
Pozdrawiam

olszyna1011

Ja też bym go chciała spotkać :D

bliss6

Bidaczek, nie uslyszal nigdy doczekal sie slowa kocham od Nyang, dopiero jak wyzional ducha:) Dosc zartow babka kochala jedynie Wang You, Cesarza wykorzystywala do ochrony siebie i ksiecia i ponad wszystko dla dobra swojego kraju, Korej Pld !

ocenił(a) serial na 9
Szybszy

Dotrwałam, obejrzałam już wszystkie odcinki.
Przemieliło mnie i zapisuję się do Fan Klubu tej dramy.
Pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) serial na 9
Rajwant

Sorki Szybszy, to miało być do TheLadyOfShalott

Rajwant

A co to za roznica :)

ocenił(a) serial na 9
Szybszy

Tylko taka, ze to z nią prowadziłam dialog - nie z Tobą.
Pozdro :)

Rajwant

Super :D tez pozdrawiam :) jak chcesz się bardziej podzielic wrażeniami to pisz na priva :)

bliss6

Właśnie! Szaty (nie tylko cesarza) w tym serialu są naprawdę piękne!

ocenił(a) serial na 9
Vailley

Powiem szczerze mogła bym Ci go opisać,ale pow tylko tyle że intrygi Dopiero się zaczną..... ktoś się dowie,że ma syna i kto jest jego ojcem...Wybacz oglądaj naprawdę Warto.
teraz oglądam następną dramę Wiara też zaczyna się dobrze i zaczełam naukę koreańskiego Nie ma to jak oryginał.Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
klaudia1995_filmweb

To moja ukochana drama :)) ,oglądałam ją kilka razy,nie wiem czemu...a ost z tej dramy do dzisiaj jest u mnie na pierwszym miejscu :)),miłego oglądania :)

ocenił(a) serial na 9
agarchek

Oczywiście chodziło mi o Faith :)

ocenił(a) serial na 9
klaudia1995_filmweb

PRAWDOPODOBNIE SPOILERKI

"Ktoś się dowie, że ma syna i kto jest jego ojcem" no, na tym momencie w serialu, gdy nadal nikt nie wie ale ja wiem, zaczęłam zbierać szczękę z podłogi i aż zacieram ręce na sieczkę jaka prawdopodobnie będzie miała miejsce w przyszłości. Tak jak jeszcze na początku starałam się zrozumieć cesarzową, bo to tylko kobieta, która chce być kochana oraz chce mieć kogoś do kochania, tak teraz nie mam do niej krzty szacunku, czy zrozumienia. Także nie mogłam się domyśleć nawet jak to zostanie poprowadzone, że Nyang znów zbliży się w kręgi cesarza i to dosłownie aż tak blisko.

KONIEC

Niemniej dobrze przemyślane i zaplanowane. Muszę jednak przyznać, że dawno nie obejrzałam już filmu czy serialu, w którym intryg byłoby tak wiele. I coś czuję, że w koreańcach posiedzę znacznie dłużej niżeli kończyć na Empress Ki :)

klaudia1995_filmweb

Ale Wiara to fantasy, jedna z najgorszych dram. Jesli ktos jest zafascynoeany historykami koreanskimi to jest to ostania drama jaka bym polecil.Gdyby nie Lee MIn Ho, nikt by o tej dramnie nie pamietal. Jest to jedna z drozszych dram z elementami historycznymi, problem w tym, ze na ekranie jest niezwykle ubogo, wrecz tragicznie wizualnie .

ocenił(a) serial na 9
klaudia1995_filmweb

skończyłam oglądać ciut lepszego i mogę Polecić Kings Daughter Su Baek Hyang Super...

ocenił(a) serial na 9
klaudia1995_filmweb

A gdzie ogladałaś Kings daughter...bo nie widziałam jeszcze z napisami pl w calosci?