Jak na razie mam wrażenie, że Charmed to połączenie 3 seriali:
* Buffy - Harry wygląda i zachowuje się jak Giles, dodatkowo przepowiednie, że coś nadchodzi i chce zniszczyć główne bohaterki przywołuje skojarzenia z pierwszym sezonem losów pogromczyni,
* Supernatural - apokaliptyczne przepowiednie, sposób ukazania demonów jako czarne chmury zostawiające plazmę i wchodzenie ich w ciało człowieka,
* Charmed - tutaj to już oczywiste skojarzenia.
Zgadzam sie co do pierwszego. Taka buffy tylko na razie bez wampirow i kopaniny, a Buffy w trzech osobach.
Z Supernatural mi sie nie kojarzy, ale zakladam, ze przez to, ze ten serial zajal miejsce Buffy, Angela i od 13 lat wali po oczach tymi watkami, to inne seriale o podobnej tematyce ani nie maja szans sie przebic, ani nie beda uznawane za te nie kojarzaca sie z Supernatural. W dodatku te Czarodziejki robi stacja od S, wiec chyba niejako chca dodatkowo wykorzystac resztki popularnosci tego swojego zdechlego konia i dac jeszcze kilka seriali podobnych tematyka. Tylko, ze pewnie jak zwykle scanceluja zaraz i nie wiem czy znow znajdzie sie jakas stacja, ktora podejmie po nich kolejnego i kolejnego porzuconego serialu...