PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122776
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Czytajcie tylko jeśli jesteście pewni, że chcecie poznać spoilery!!!!!!

1. Będzie niewielki przeskok czasowy. 9. sezon zacznie się 2-3 miesiące po katastrofie
samolotu. Zobaczymy, jak mają się bohaterowie i co się u nich zmieniło. Dopiero w 2.
odcinku dowiemy się, co działo się w międzyczasie, wrócimy do momentu katastrofy.

2. Będzie więcej śmierci. Czy razem z Lexie umrze Mark? To możliwe. Eric Dane pojawi
się w 9. sezonie, ale to nie znaczy, że przeżył katastrofę. Shonda mówi, że będzie więcej
ofiar. Na pewno przeżyją Meredith, Derek i Cristina, nie wiadomo natomiast, co z Arizoną.

3. Niektórzy lekarze opuszczą Seattle Grace. Niektórzy lekarze odejdą ze szpitala i
katastrofa samolotu tych planów nie zmieni. W 9. sezonie zobaczymy więcej niż jednego
lekarza pracującego poza Seatlle Grace, w innym szpitalu. Gdzie? W jaki sposób twórcy
chcą te historie pogodzić? Tego na razie nikt nie zdradza oczywiście.

4. Jak lekarze sobie poradzą z katastrofą? Kiedy zobaczymy znów bohaterów, nie będą
cierpieć na system stresu pourazowego, jak po strzelaninie. Są silniejsi, lepiej sobie
radzą z tragediami niż wtedy. Co nie zmienia faktu, że nie wsiądą w najbliższym czasie
do samolotu. A Meredith łatwo sobie nie poradzi ze śmiercią siostry.

5. Kontuzja ręki Dereka. W 9. serii "Chirurgów" zobaczymy, jak czuje się lekarz, który nie
może wykonywać operacji. Derek będzie się zmagał z kontuzją ręki i okaże się, że jest
silnym, wręcz heroicznym człowiekiem.

6. Odejście Marka nie będzie łatwe. "Mark jest nauczycielem dla Jacksona, jest
najlepszym przyjacielem Dereka i Callie, ojcem Sofii. To będzie ogromna strata dla
wszystkich i nie chcę jej umniejszać" – powiedziała Shonda w wywiadzie dla THR,
potwierdzając niejako przypuszczenia, że Mark umrze.

7. Mimo wszystko to nie będzie mroczny sezon. Głównym tematem sezonu będzie
romans. Przede wszystkim oglądać będziemy wątek Cristiny i Owena, którzy
najprawdopodobniej wrócą do siebie w ciągu sezonu. Nie będzie to ani łatwe, ani nie
odbędzie się błyskawicznie, ale w końcu do siebie wrócą.

8. Powróci Loretta Devine. Nominowana do Emmy Loretta Devine powróci w 9. sezonie
"Grey’s Anatomy" jako Adele. Shonda nie chciała niestety mówić o innych gwiazdach
gościnnych, które zobaczymy, zwłaszcza nowych, jak Gaius Charles czy Camilla
Luddington.

9. A co z April? W 1. odcinku nowej serii April znów będzie w szpitalu Seattle Grace, po
dwóch miesiącach nieobecności. Ale będzie to zupełnie inna April, bardziej pewna
siebie.

10. Jak będzie miał się Alex? Alex nie będzie teraz w najlepszym stanie. To jego miejsce
zajęła Arizona w samolocie i on będzie czuł się winny. Czy to znaczy, że Arizona zginęła?
Tego oczywiście Shonda nie zdradza, ale można się domyślać, że coś się jednak jej
stało.

ocenił(a) serial na 10
ostraa

znalazłam krótkie promo, ale mało co z niego wynika : http://www.youtube.com/watch?v=J0rOc8dFw7M

użytkownik usunięty
ostraa

"W 9. sezonie zobaczymy więcej niż jednego lekarza pracującego poza Seatlle Grace, w innym szpitalu.
Gdzie?" - może w Leśnej Górze? :P

ostraa

Załamię się, gdy uśmierci Arizonę ! Ona nie może tak skończyć wątku Calzony....

ocenił(a) serial na 8
Dagmarka1

Wiele wskazuje jednak na nią :/ jak tak to beznadzieja... na interii czytałam przed chwilą o odejściu Erica i jest tam sugerowane, że przeżyje katastrofę, dodatkowo te spoilery wskazują na Arizonę skoro ktoś i tak ma urzeć no i wydarzenia z finału 8 sezonu, które były omawiane w innych wątkach. Jeżeli tak zakończą watek jej i Callie to padaka na maksa. Coraz bardziej nie mogę się doczekać 9 sezonu, a z drugiej strony mam coraz większe przeczucia, że to spieprzą.

Sabbath_PL

Dokładnie... Mam nadzieję, że specjalnie wprowadzają wszystkich w błąd, że niby chodzi o Arizonę (chodzi o to, że ktoś ma jeszcze umrzeć, a wiadomo, że aktor grający Marka i tak ma odejść, Lexi już nie żyje, a Mer, Derek i Christina na pewno przeżyją) i może zaskoczą wszystkich i umrze ten pilot zamiast niej ?...

ocenił(a) serial na 8
Dagmarka1

A kto by się przejął śmiercią pilota? :p

Sabbath_PL

I może właśnie o to chodzi ;) Wiesz, teraz trzymają nas w napięciu i wszyscy myślą, że Arizona zginie, a tu zrobią nam miłą niespodziankę po tych wszystkich odejściach i śmierciach naszych ulubionych bohaterów... Do 27 września nic nie wiadomo ;) Ktoś jeszcze ma zginąć, pilot też wchodzi w grę :)

ocenił(a) serial na 8
Dagmarka1

brzmi to nierealistycznie i w sumie by sobie niezły żart z fanów zrobili :P ale obyś tym razem miała rację. Swoją drogą myślę, że jeżeli Arizona umrze to stanie się to jakoś w szpitalu albo przynajmniej będzie miała okazje pożegnać się z Callie.

Sabbath_PL

Jeśli ma już umrzeć, to właśnie mam taką nadzieję :c Wyobraź sobie jaką oglądalność będzie miał 1 odcinek 27 września ;)

ocenił(a) serial na 8
Dagmarka1

to na pewno :) ale wyobraź sobie jak oglądalność im spadnie jak dalej będą tak rozwiązywać wątki i ulubionych bohaterów albo uśmiercać albo zastępować kimś nowym...

Sabbath_PL

Miejmy nadzieję, że nie zrobią tego błędu i nie zabiją już następnych :)

ocenił(a) serial na 10
Dagmarka1

nie wydaje mi się, żeby o pilota chodziło ;)
co mnie - fankę serialu - obchodzi jakiś tam pilot :D nawet nie pamietam jak wyglądał i w ogóle ::D:D

skoro Eric odchodzi z serialu to na 100% chodzi o niego
Arizona zostanie, watpie by zdecydowali się na jej odejście.

fnh81

Pewnie nie, ale miejmy nadzieję że tak :D

Dagmarka1

Coś za dużo używam słowa "nadzieja" ;D

ocenił(a) serial na 10
ostraa

jedna rzecz mi sie niezbyt podoba - mianowicie zejście się Cristiny i Owena :/
nie lubię tego gościa i tyle no :))

fnh81

Podzielam twoje zdanie w 100% :D

ocenił(a) serial na 8
ostraa

Już nie mogę się doczekać następnego sezonu,ale mam nadzieję (mimo,że jest olbrzymią fanką i jestem z serialem od 1 sezonu) że zmierzamy do końca,nie chcę,żeby robiła się z tego druga telenowela typu 'Ostry Dyżur', GA zasługują na to,żeby zapisać się w historii jako świetny serial,który wiedział kiedy się zakończyć :p

A co do spoilerów to ciekawie się zapowiada,mam nadzieję,że po odejściu mojej ulubionej pary,Shonda nadrobi to ciekawymi wątkami miłosnymi,może wreszcie coś z Alexem (oby tylko nie z Morgan,za mdła dla Kareva)? Mark pewnie pojawi się we flashbackach z katastrofy.I już niech dadzą spokój,Arizona musi przeżyć.Nie wiem po co tylko znowu Adele,myślałam,że mamy spokój z nią,jakoś nigdy nie wzbudzała we mnie ciepłych uczuć.Zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
ostraa

Camilla Luddington? fuuuu, toż to dzieweczka Hanka Moody'ego ;|

ocenił(a) serial na 9
foxmulder

Spoiler
Patrick zamieścił na twitterze zdjęcie z planu, na którym widać Marka i Callie siedzącą przy jego szpitalnym łóżku.
Cóż. Chyba ze wszystkich tych spoilerów najbardziej jest mi przykro z powodu odejścia Erica.
Oglądam teraz powtórki czwartego sezonu na Fox i aż chce mi się płakać za każdym razem jak widzę jak zmienili się bohaterowie.
Mam tylko nadzieję, że Shonda nie będzie na siłę próbowała sprawić żebyśmy polubili nowe postacie i zapomnieli o starych.

alusia_xx

Mogła byś dać linka do tych fot albo coś w tym stylu, bo nie orientuję się na Twitterze ;)

Dagmarka1

http://www.spoilertv.co.uk/images/grey-s-anatomy/Season%209/Set%20Photos/30th%20 July%202012/

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Dziś czytałam w gazecie, że na 100% Mark nie będzie już występował w Chirurgach ;( szkoda, strasznie go lubiłam ;(