PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122744
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Który serial waszym zdaniem jest lepszy:'Chirurdzy' czy 'Ostry dyżur'?

użytkownik usunięty
ooolka

zdecydowanie GA

a

ocenił(a) serial na 9

o tak zgadzam się bez dwóch zdań!!! Zdecydowanie Grey's Anatomy:)

ocenił(a) serial na 10
nikka

Ostry Dyżur jest beznadziejny !! GA jest najlepsze... Ale szkoda ze na polsacie od poniedzialku bedzie leciec OD ;///

ooolka

moja mama by powiedziała oczywiście ostry dyżur ale na szczęście mamy inne gusta i ja mówię zdecydowanie kochane GA :P
polszajs powinien sobie już darować upokorzenie puszczając takie badziewie jak OD zamiast kolejnego sezonu GA...:/

Mithra

Polsat nie pusci 4 sezonu,bo pewnie go jeszcze nie zakupil. tak mi sie wydaje. na co mialby niby czekać?

Zoska7

Zdecydowanie GA ! OD jest do dupy. A polsat to pedały.
Zamiast puścic 4 sezon GA to puszczają to badziewie:(:(:(

ocenił(a) serial na 10
SmallCrime

Ostry Dyżur to jakiś zabytek! Do niczego! żal dla POLSATU ; |!
GA jest cudowne! Wspaniałe! Najlepsze!

ocenił(a) serial na 10
McAddie

Ooo tak :D GA jest naaajlepsze !!! ;))

<< za krótki! ;) >>

ocenił(a) serial na 10
McAddie

Polszajj^^
Hehehe. Mam nadzieję, że nie w MIARE szybko tylko natychmiast zdadza sobie sprawę cze traca widzów i kupią 2 sezon! x DD
GA kocham ; **

Zoska7

Zoska7 mam nadzieję że jednak polszajs się w porę obudzi i jak jeszcze broń Boże nie zakupił praw czy czegoś tam do 4 sezonu to to w miarę szybko zrobi! :/
GA jest cudowne!

ocenił(a) serial na 10
ooolka

co za pytanie :P oczywiście że grey's anatomy wymiata i jest najlepszy, ostry dyżur był fajny jakieś 10 lat temu :)

ooolka

dr House :P
Za krótki..............................

ocenił(a) serial na 9
ooolka

http://www.filmweb.pl/topic/1002824/Gorszy+od+%22Chirurgów%22.html łehehehehe

użytkownik usunięty
Krenciolek

kazdy ma swoj typ ;) ja tez lubilam ER nawet bardzo ale tylko jakies 3-4 pierwsze sezony :/ pozniej za duzo mieszania bylo i mialam tego dosyc. niestety to samo zaczyna sie dziac z chirurgami :/

ocenił(a) serial na 10
Krenciolek

Dr House :D tez faajny ;)) jeden z moich ulubionych tak jak GA ;)

Kama06

Oczywiście,że GA ;) ER jest już za długo i zrobił się nudny,bardzo nudny.

ocenił(a) serial na 10
Zuzann_

GA górą ..! :)

xAngelicax

zdecydowanie GA!!! ER jest nudny jak złoty pięćdziesiąt, próbowałem oglądać ten szajs ale to na nic, nic mi nie zastąpi GA :( ktoś może do kiedy bedzie leciał na polszmacie? czy przejrzą na oczy i puszczą w koncu 4 s. chirurgow?

ooolka

wg mnie chirurdzy.!!

bo sa najlepsi ;]]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
McAddie

Prosze Was ER jest lepszy jako serial medyczny jest bardziej realny pokazuje świat lekarzy takim jakim jest. Z kolei GA po 5 sezonach to musze przyznać, że się strasznie popsuł, tak jak był dobry przez pierwsze dwa, może 3 serie, tak teraz coraz bardziej mnie wkurza. Pierwsze odcinki naprawde były rewelka istniał doskonały balans pomiędzy życiem prywatnym, a przypadkami medycznymi, to była magia, chemia i wszystko ze sobą świetnie grało a teraz to poprostu soap opera i aż mnie ponosi co Shonda Rhimes zrobiła z tym serial, już nawet mnie nie cieszy, tak jak kiedyś, że sprawy pomiędzy MerDer zaczeły się układać. Np nie moge znieść, że Shonda całkowicie zniczyła przyjaźń Izzie-George, wogole gdzie jest ten George bo w 5 sezonie to może w 10 min wystąpił jakby podsumować, Callie lesbijka??? kolejny idiotyczny pomysł, poprostu przesada...ponadto beznadziejne przypadki jak np jedna z pacjentek musiała jeść własną kupę by wyzdrowiec.. to miało być smieśzne wyszło obrzydliwie. Choć nadal oglądam GA, bo interesują mnie jeszcze pewne wątki to jak dalej tak bedzie to chyba przestanę bo serial coraz bardziej się stacza, a jak jeszcze odejdą z serialu K. Heigel i T.R. Knight to wogole bedzie poprostu lipton. Z kolei ER to legenda, 15 lat na antenie (wątpie, że GA przez tyle się utrzyma), liczne nagordy i nominacje, świetni aktorzy i historie trzymające się kupy, realizm. Podsumowjąc, lubie oba seriale, ale w pojedynku ER-GA postawiłbym na ten pierwszy, no ale to kwestia gustu.

użytkownik usunięty
pufek_1986

to nie sa beznadziejne przypadki tylko z zycia wziete ;P glowny punkt to nie bylo "jedzenie kupy" (nie miala jej jesc jak juz cos!!!!!!!!!!!) tylko to, ze byla hipochondryczka jak wielu ludzi. i to jest wlasnie realizm.

ga rowniez zdobylo wiele nagrod. tak samo jak i aktorzy

co do reszty moze i rzeczywiscie czesto przesadzaja jak z tymi lesbijkami :P

użytkownik usunięty

a poza tym to GA zdobyli chyba wiecej nagrod niz ER :/ i to w zdecydowanie krotszym czasie

Sprawdź dokładnie Ga ma 13 a Er 64. Tylko, że w krótszym czasie ;]

ocenił(a) serial na 9
Moniap22

ER to starszy serial i niestety stracił na wartości, pierwsze sezony
były lepsze. Miejmy nadzieje, że nasze Grey'sy :D do końca bedą tak
świetne. Choć w sumie najlepsze sezony to 2. i 3. Początek 5. nie był
wymarzony, ale później było już tylko lepiej.
hm. Chirurdzy vs Ostry dyżur?
Ja zdecydowanie wybieram Grey'sów :)

ocenił(a) serial na 10
voices

Ostatnio obejrzałam jakieś 2 odcinki ER i musze powiedziec ze jest takie sobie :)) jeszcze nigdy nie oglądałam wiec nie wiem jak tam pierwsze sezony :)) ale może nawet byc , ale GA nic nie przebije :p

ocenił(a) serial na 8
ooolka

Prawa do 4 i 5 sezonu ma na wyłączność FoxLife. Wybierzcie lepszego operatora telewizyjnego ;)

Oczywiście lepsi GA.

ocenił(a) serial na 7
ooolka

no jaha, że GA ;>

ocenił(a) serial na 6
Monikk_

Ostry Dyżur był pierwszym serialem medycznym, który produkowano profesjonalnie z dbałością o przebieg fabuły (tej medycznej) i za to należy mu się szacunek. Niemniej jednak serial to rozrywka, więc teraz na pewno "Chirurdzy" są w lepszej formie.

ooolka

Zadawanie takiego pytania na forum GA trochę się chyba mija z celem, bo wiadomo, że wchodzą tu fani właśnie Chirurgów, a nie Ostrego Dyżuru.
Ale i tak wiadomo, że GA jest najlepsze!! ;)

ocenił(a) serial na 10
ooolka

Ja tam wole "Na dobre i na złe" :)

ooolka

jestem WIELKĄ fanką ER i GA! Nie rozumiem po co ciągle porównywać te dwa seriale...naprawdę. ER to klasyk gatunku medycznych seriali! Naprawdę dalibyście już spokój...
P.s 2 h finał GA dziś HEAH!!!

The_Battle_of_LA

ludzie sobie założyli temat co lepsze nie na neutralnym forum tylko na forum jednej ze stron. BRAWO! więc oczywiście wszyscy ze Chirurdzy są świetni. A ja lubię ER, a o Chirurgach się nie wypowiem bo za mało oglądałem. pozdrawiam