Oczywiście nie powinny tu wchodzić osoby, które nie chcą czytać plotek dotyczących fabuły 5 sezonu.
Właśnie znalazłam ten artykuł: http://jeffreydeanmorganfans.com/Articles/us_weekly_07282008.jpg
WOLNE Tłumaczenie:
Izzie może dostać guza mózgu
Katherine Heigl nie bała się krytykować scenarzystów GA. Teraz oni chcą się zemścić. W czerwcu gwiazda skreśliła swoje możliwości na zdobycie nominacji do nagród Emmy (jak już wiadomo miała rację), mówiąc, że scenarzyści nie dali jej odpowiedniego "materiału", który zagwarantowałby takową nominację. Jak podaja jedno ze źródeł, odpowiedzią na narzekanie Kate będzie guz mózgu dla Dr. Izzie Stevens. "Shonda i scenarzyści są wkurzeni jej zachowaniem", podaje źródło, "to będzie ich zemsta, nie będzie nawet wiedziała, czy jej postać przeżyje czy nie". Jednak są jeszcze dobre informacje dla fanów Izzie, których jej guz zasmuci: JEFFREY DEAN MORGAN WRÓCI (!!!!!!!!!!!!!!!!) jako Denny Duquette w wizjach wywołanych przez nowotwór. "Jednk może wyjść z tego coś dobrego" uważa jedno ze źródeł. Ta rola zagwarantuje jej Emmy. Przedstawiciel ABC powiedział US Weekly: "Możemy potwierdzić, że Morgan wróci, ale żadne dalsze inforamcje nie zostaną podane".
Ze swojej strony mogę powiedzieć, że Shonda publicznie zaprzeczyła jakoby była zła na Kate za tę wypowiedź (swoją drogą uważam, że dziewczyna ma rację). Poza tym kilka dni temu chyba jeden z szefów ABC Stephen McPherson zaprzeczył jakoby postać Izzie miała zostać zabita, dodał również, że w tym sezonie jej wątek będzie niesamowity i będzie centralnym punktem tego co się będzie działo wokół. "Wszyscy jesteśmy podekscytowani!".
Dla mnie powrót Denny'ego będzie jak otwieranie świeżej rany. Z jednej strony się cieszę, z drugiej nie. Wciąż pałam żądzą mordu na Shondzie za to co zrobiła tej postaci. Mam nadzieję, że Izzie dostanie ten nowotwór, ale przeżyje, lubię ją. Trochę psychiczna, ale jest radosna i ciepła, to ona "uczłowiecza" ten serial.
Jest jeszcze jedna "nowina" prawdopodobnie ktoś będzie w ciąży... Tym razem stawiam na Mer.
Akcja pierwszego odcinka będzie się toczyć w jakiś czas po wydarzeniach z finału sezonu. Więcej niż kilka dni, ale nie więcej niż miesiąc.
Izzie w czwartym sezonie przez większość czasu nie miała zbyt ciekawych wątków i strasznie skomplikowali jej wątek.Już bym chyba wolała,żeby była z George`em zaczynałam się do tego przyzwyczajać,a tak poprostu rozwalili ich przyjazn i nic z tego nie wyszło.Poza tym przez całą serię nie miała wiele do grania i nawet mnie trochę wkurzała.I zdawało się,że scenarzyści tak jakby już kompletnie nie wiedzieli co zrobić z postacią Izzie.
Ale te spoilery brzmią świetnie,przynajmniej znowu coś będzie się działo (4 seria była jak dla mnie niezła,ale najmniej ciekawa ze wszystkich).Heigl będzie znowu miała coś ciekawego do zagrania.I mimo tych kłótni nie wierzę zeby zabili jej postać,chociaż...jakiś czas temu czytałam,że Katherine chciałaby już odejść z z serialu,bo wolałaby grać w filmach tylko nie może bo podpisała kontrakt.Także wszystko może się zdarzyć.
A z Denny`ego się strasznie cieszę,co ja poradzę,że go tak lubiłam:).Mam nadzieję,że jakoś fajnie,niekiczowato to wyjdzie,oby tylko nie przesadzili,sceny z nim w odcinkach o śmierci Mer były super,mam nadzieję na coś równie fajnego.
5 seria zaczyna się świenie zapowiadac:)I mam nadzieję,że to Mer jest w ciąży,to byłoby ciekawe i może dziecko jakoś by scementowało ich związek z Derekiem,bo dość już ich rozterek miłosnych,teraz mogliby już być razem bez takich komplikacji
Fajnie byłoby gdyby Denny wrócił ;) a gdyby izzie miala tego guza też mogłoby być ciekawie tylko wolałabym żeby jednak nie umarła
A co do ciązy… wydaje mi się ze meredith i derek jednak będą razem (na co wskazywala koncowka 4 sezonu) a pozniej się okaze ze Rose jest w ciazy i znowu będzie wielka tragedia i rozpacz przez kolejne 2 sezony
Oby nie było tak jak piszesz.Nie cierpie jak tworzą kolejne problemy dla związku Mer i Der bo to już nudne.A opcja z ciążą Rose jest nawet prawdopodobna:(
Rose ma się pojawić tylko w dwugodzinnym(!) openerze sezonu, ale ostatnio chodzą pogłoski, że to się przedłuży troszeczkę dłużej, ale na pewno nie na cały sezon i wcale tak łatwo się nie pogodzi z sytuacją.
W ciąży będzie ktoś kto (tu cytat) "shared a red-hot smooch in the finale". Nie wiem jak rozumieć ten "red-hot". Ciekawa sprawa 3 kobiety miały czerwone bluzki i całowały się w finale: Mer, Izzie i Adele...
Może jednak Izzie pocieszyła Alexa??? No wiecie ona w ciąży, to też wydaje się szokujące. Chyba 2 dziecka się już nie pozbędzie. W każdym razie z tą ciążą tak do końca nie wiadomo.
Ten sezon na prawdę zapowiada się wstrząsająco.
I ten cały Kevin McKidd (jeśli to rzeczywiście prawda i dołączy do serialu) ma zagrać chirurga, który wrócił właśnie z Iraku i będzie z... Cristiną! Mam nadzieję, że nikt nie popełni tego błędu. Poważnie! już wolałam Joshuę Jacksona w tej roli, bo to on prawie podpisał kontrakt, ale wyskoczył ten cały strajk. Ten McKidd mnie przeraża, mam ciarrry na jego widok.
a kiedys juz byly takie plotki ze podobno w 5 sezonie ma sie pojawic nowy bohater i producenci powiedzieli ze bedzie on rywalem dereka. i kazdy sie zastanawial czy rywal jako lekarz czy w zyciu prywatnym. i wydaje mi sie ze w jednym i w drugim. przyjdzie, bedzie przystojny, inteligentny i bedzie bardzo imponowal meredith i wtedy ona zacznie sie nim interesowac a derek bedzie musial o nia walczyc. ciaza rose jeszcze bardziej popchnelaby mer w rece innego ;)
Juz nie moge sie doczekac 5 sezonu. Ciesze sie ze rozbuduja watek Izzie.
No i mam nadzieje ze Meredith bedzie w ciazy a nie Rose. Tego by nam chyba nie zrobili
http://www.dailymotion.com/video/x67ham_greys-anatomy-season-5-trailer_shortfilm s
A ja się zastanwiam czy Derek wróci do Meredith jak jej obiecał.. Moim zdaniem pojedzia do szpitala, żeby powiedzieć Rose, że to koniec i opcja 1 Rose powie mu w tym momencie, że jest w ciąży, albo opcja 2 Derek zostanie wezwany do nagłego przypadku i będzie musiał zostać w szpitalu, jak to zawsze w GA :P
pamietacie cytat: shared a red-hot smooch in the finale? no wlasnie problem w tym moze nie chodzic tylko o bluzki... W odcinku my favourite mistake meredith i derek sa na czerwonej poscieli, kiedy george zdradza callie tez i nie wiem czy mi sie cos poplatalo czy richard spal z adele ale jesli tak to jak przed oczami mam ta scene to byla tez czerwona posciel.
wiem, ze nie powinnismy tu pisac swoich wlasnych podejrzen tylko plotki i spoilery na temat sezonu 5. ale moje odkrycie mnie zaszkowalo.
Shonda Rhimes oficjalnie zaprzeczyła jakoby postać Izzie miała nowotwór mózgu.
Oficjalnie wiadomo już, że Kevin McKidd zagra nwego lekarza, który zakręci w głowie Cristinie. (Już się boję!).
Między Callie i Ericą no cóż... będzie trochę niezręcznie.
OFICJALNIE POTWIERDZONO, ŻE JEFFREY DEAN MORGAN POJAWI SIĘ GOŚCINNIE W SERIALU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
czyli... byc moze to jednak Izzie bedzie w ciazy.
a ciekawe czy ten McKidd zawroci w glowie cristinie na takiej zasadzie jak burke i marlow (pociagal ją ich geniusz) czy naprawde sie zakocha i bedzie sie jej podobal tez jako osoba a nie tylko jako chirurg
a co do morgana.. ciekawe w jakim kontekscie wystapi. bo nieba powtarzac juz chyba nie beda. moze bohaterow wezmie na wspomnienia i beda sobie kazdego przypominac??? ;)
zobaczymy we wrzesniu ;)
oczywiscie bardzo bym chciala zeby Meredith była w ciąży ale jakoś wydaje mi sie to mało prawdopodobne. Mysle ze Izzie rzeczywiscie moze byc w ciaży. Mam nadzieje że to nie będzie Rose, tego by nam chyba nie zrobili:)
Chociaż do amerykańskiej premiery nowej serii przygód chirurgów ze szpitala Seattle Grace został ponad miesiąc, Shonda Rhimes – scenarzystka serialu zdradziła magazynowi E! Online kilka tajemnic dotyczących kolejnego, piątego już sezonu serialu „Chirurdzy”.
Izzie nadal będzie czarować
Mimo pogłosek, które od kilku miesięcy elektryzowały telewizyjną publiczność, odtwórczyni roli Izzie Stevens – Katharine Heigl pozostanie w serialu. Jej bohaterka nie będzie ani chora ani na skraju śmierci. Na pytanie o to, czy w nowym sezonie Izzie odkryje, ze ma raka mózgu (w dyskusji dotyczącej przyszłości Heigl w serii pojawiły się takie plotki), Rhimes odpowiada krótko - „Nie”.
Powróci natomiast wątek relacji Izzie i Alexa. Napięcie między tą dwójką od pierwszego sezonu ma wykres sinusoidy – wygląda na to, że w najnowszym sezonie linia ta sięgnie szczytu...
Meredith, Derek i…?
„To było prawdziwe wyzwanie… jak przekonać widzów, że Meredith jest w stanie kontynuować swoją znajomość z Derekiem. To naprawdę fascynujące. Myśleć, co będzie dalej, jak ta dwójka da sobie radę. Mogę zdradzić, że w kolejnych odcinkach Meredith będzie musiała znosić nowego współlokatora, który ma za sobą małżeństwo, jest odpowiedzialny, poważny, dorosły. Tak, Meredith i Derek zamieszkają razem.” - mówi Rhimes. Scenarzystka i producentka serialu, która bez ogródek wyjawiła chyba tą największą tajemnicę serii nie chciała jednak zdradzić, gdzie dwójka lekarzy zamieszka i czy będą razem.
Będzie gorąco!
Kolejna - nie do końca oczywista - relacja to znajomość Callie i Eriki. Byłą żonę George’a i zasadniczą, profesjonalną kardiochirurg łączy przyjaźń, która, zgodnie z zapowiedziami Rhimes będzie się rozwijać i rozwijać... Nie wiadomo w jakim kierunku, ale jak zapowiada scenarzystka, będzie gorąco!
hmm... może wystąpić sytuacja podobna do tej w "Teraz albo nigdy" - Rose, żeby zatrzymać Dereka uda, że jest w ciąży. ;dd a potem wszystko się wyjaśni i MerDer będą żyć dłuuugo i szczęśliwie. xd
już sprawdziłam i tak spali. wydaję mi się, że Rose tego nie zrobi, bo przecież sama wysłała Meredith do Dereka.
W nadchodzącym sezonie Webber będzie cisnął wszystkich z powodu spadku w narodowych rankingach na najlepszy szpital kliniczny w kraju.
Poza tym niektórzy z rezydentów zawędrują do dotąd niewidzianego oddziału dermatologicznego, który raczej wygląda jak wysokiej klasy spa, a nie szpital. Będą z tego niezbyt zadowoleni.
preciez wiadomo bylo o tym juz ponad 1 miesiac masz jakies lekkie opoznienie warto zawsze wejsc na strone abc tam mozna wiele sie dowiedziec pozdrawiam wszystkich fanów greys anatomy
niektorzy nie zagladaja na str ABC bo wola sprawdzac wszystko tutaj ;P dlatego potrzebne jest takie podawanie wszystkich informacji ;P
a zauwazyliscie ze na str ABC jest jakies odliczanie do chirurgów?? wg niego jakis odcinek ma byc wyemitowany jutro. o co chodzi? jaki odcinek? wie ktos cos na ten temat?? bo ja nie za bardzo lapie ;/
Jestem na wakacjach nie mam dostępu do netu 24h na dobę. Zamiast narzekać warto by było się podzielić tu innymi spoilerami z resztą fanów. Nie każdy wchodzi na stronę ABC i wie gdzie szukać, nie każdy zna angielski. Fajnie by było to wszystko umieścić w jednym miejscu.
Kolejna partia:
McSteamy may be McSettling!
Prawdopodobnie w nadchodzącym sezonie McSteamy znajdzie McJedyną
Eric: "Myślę, że w tym sezonie on (McSteamy) znajdzie swoją prawdziwą miłość. Nie wiem jak długo to potrwa. Charakterystyczne dla serialu jest to, że ludzie nie są ze sobą długo. Na końcu i tak do siebie wracamy, a potem zrywamy, a potem znów wracamy. Myślę, że w tym sezonie on kogoś znajdzie."
Na pytanie czy to ktoś kogo znamy odpowiada "Mam nadzieję" z szerokim uśmiechem na twarzy. Można się domyślić, że najpewniej to ktoś kogo już poznaliśmy.
Inne źródło podaje, że McSteamy & Lexie będą mieli scenę w 3 odcinku, który jest obecnie kręcony.
Izzie będzie miała wielkie love-story, według oświadczenia Shondy dla TV GUIDE z tego tygodnia "Izzie's got a love story—and it's a big one, one that I've been kicking around in my head for a bit, one that required me to take a huge leap of faith in myself, one that is so secret that I have not told anyone. Not the writers, not anyone. (Stwierdziłam, że tłumaczenie wszystko zepsuje)
Poza tym wiele przypadków z nadchodzącego sezonu będzie dotyczyło par, których relacje rzucą nieco światła na sytuację MerDer.
ostatnio wyczytałam ze derek bedzie z meridith razem zamieszkają. a prawdopodobnie calli jest w ciąży ale nie wiadomo kto jest ojcem chyba mark. hannha bedzie sie spotykac z calii no i będzie kwit związek izzy i alexa oni znowu będą razem
Znalazłam spoiler z sezonu 5. http://www.youtube.com/watch?v=GZgPKjENXvM&feature=related może ktoś będzie chciał obejrzeć ;]
To nie jest spoiler 5 sezonu. Też tu kiedys umieściłam do niego link bo było napisane że to 5 sezon, ale to jest spoiler 12 odcinka 4 sezonu:)
A przy okazji zapraszam do siebie na sonde.
Ja też kiedyś umieściłam tego linka w tym temacie bo myślałam że to 5 sezon:):)
Ann93 ty mieszkasz gdzieś niedaleko Piotrkowa?
znaznalazlam plakat promujacy 5 sezon jest super http://i333.photobucket.com/albums/m393/greys_blox/Plakaty/GA_S5_poster_01.jpg
na pewno w 2010 pierwszenstwo ma fox life, ktory pusci sezon 5 na wiosne 2009
jak dobrze, że mam fox life... a nie wiecie może na jakich zagranicznych programach będzie leciał 5 sezon już we wrześniu?
Jesli rzeczywisice brali pod uwage obsadzenie w nowej roli Joshue Jacksona a wybrali tego jakiegos innego (;P) to naprawde sie zawiodlam ;/
Po pierwsze w odroznieniu od Jacsona nie jest ani troche przystojny a to w tym serialu jest wazne ;]
pamietacie cytat: shared a red-hot smooch in the finale? no wlasnie problem w tym moze nie chodzic tylko o bluzki... W odcinku my favourite mistake meredith i derek sa na czerwonej poscieli, kiedy george zdradza callie tez i nie wiem czy mi sie cos poplatalo czy richard spal z adele ale jesli tak to jak przed oczami mam ta scene to byla tez czerwona posciel.
wiem, ze nie powinnismy tu pisac swoich wlasnych podejrzen tylko plotki i spoilery na temat sezonu 5. ale moje odkrycie mnie zaszkowalo.
juz ktos wczesniej pisal ze zauwazyl ze w tym odcinku kilka kobiet bylo w czerwonych bluzkach mer, lexie, callie, izzie i addele. i wychodzi na to ze ktoras z nich bedzie w ciazy
W końcu jakieś promo ze scenami z 5 sezonu !!!
http://spoilertv-greysanatomy.blogspot.com/2008/08/new-season-5-promo.html
Niestety jest podejrzenie, że Derek jednak miał wypadek ... zresztą zobaczcie sami
http://www.youtube.com/watch?v=AQTffIdUEbg
Tutaj lepsza jakość...
Mnie ta osoba wygląda jak Derek, a ta kobieta co krzyczy "NO" na Mer, ale wiem, że już w pierwszym odcinku, pojawi się nowy lekarz dr. Owen Hunt (co to za imię???????), który będzie miał spięcie z Derekiem (D. nazwie go Wujkiem Samem). Pójdzie o pacjenta, czy coś i Hunt wejdzie w paradę Derekowi. Może to nie on jechał tą limuzyną, ale licho wie... Głowy nie tam sobie uciąć.
Matko już się nie mogę doczekać.
Nos faceta z wypadku i Dereka jest bardzo podobny (ale też nie jestem pewna czy to on). Może być tak, że Derek spotka nowego lekarza będzie miał z nim sprzeczkę a wypadek nastąpi w połowie lub pod koniec odcinka, a nie jak większość przypuszczała jadąc do/wracając od Rose.
Super kolejny miesiąc podejrzeń i niepewności :|
Ten facet z wypadku rzeczywiście wygląda na Dereka, a ta kobieta co krzyczy to napewno Mer. Ja chyba nie wytrzymam do 25 września. A to jest trailer ogólnie 5 sezonu czy tego 2 godzinnego openeru?
Słuchajcie, a może to będzie tak że Derek będzie miał ten wypadek i będzie w bardzo cięzkim stanie, a Mer będzie w ciąży i sie załamie, bo liczyła że razem zamieszkają, będzie happy end a tu taka buba. Jak myślicie?
Raczej to Rose będzie w ciąży- nie pamiętam już kompletnie angielskiego ale ona chyba mówi że nosi jego dziecko?
http://www.youtube.com/watch?v=TcNaiFdziCg&feature=related
Obejrzałam jeszcze raz promo. Oczywiście wiadomo że to zlepek kilku oddzielnych scen, ale jeśli scena z Webberem dotyczy ratowania człowieka „podobnego do Dereka” , to nie jest to McDreamy ponieważ na przełomie 6 i 7 sekundy Derek stoi obok Richarda.
No właśnie i wygląda jakby Derek był przy tym człowieku, którego reanimują. Ale to wszystko skomplikowane. Czekam tylko na 25 września :D