Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Takim czymś co było przy kominku tylko zawsze zapominam jak ten element się nazywa. :D
No wydaje mi się że to... pogrzebacz.A jeśli to ma inną nazwę to po prostu - użyto jednego z akcesoriów do kominka :-P czyli dobrze
Co robi Columbo ze swoim ciałem tuż przed pierwszym spotkaniem z morderczynią w odc. "Rekwiem dla upadłej gwiazdy"?
Hehe, chodzi mi o sytuację tuż przed wejściem do jej domu.
Podpowiedzi:
a) czesze włosy
b) czyści uszy
b) sprawdza czystość paznokci
d) sprawdza świeżość swojego oddechu
Wacham się między A a C czyścić uszy he he nie sądzę, oddech no.. przy jego paleniu byłoby to zasadne nawet, to sprawdzanie paznokci, mógł zerknąć ale najbardziej pasują włosy jednak, taki odruch przeczesania czuprynki to w jego stylu. Stawiam na A
Ale to jednak chodziło o paznokcie. Columbo szybko przed wejściem odwrócił się plecami do drzwi i zrobił szybki przegląd swoich paznokci. :D
A pamiętasz jak w "Staromodnym morderstwie" ten fryzjer go uczesal hi hi ale miał włosy wtedy :-)
A w jakim odcinku Columbo zostaje uświadomiony jaka jest różnica między fryzjerem a stylistą fryzur?
Nie nie.
Podpowiedzi:
a) Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu
b) Filmowe morderstwo
c) Podwójny szok
d) Morderstwo prawie doskonałe
A? Coś kojarzę taka scenę w garderobie bodajże, tego prezentera z tv. Tam Colombo rozmawial z fryzjerem też.
W scenie w prosektorium. Colombo miał zobaczyć zwłoki i już jak szedł korytarzem to było mu niedobrze. Albo coś pomyliłam, to bardzo prawdopodobne :-)
To chyba moja kolej :-) W którym odcinku Colombo chowa sobie coś do kieszeni ( coś związane z cygarem) w chwili nieuwagi właścicieli domu?
Ojojoj zapomniałam wpisać że Tak, to dobra odpowiedź. Oczywiście teraz Twoja kolej:-)
Nie wiem czy uznać, bo tam potrzebował broni do zaprezentowania wystrzału, a mi chodzi o odcinek, gdzie chodził trochę dłużej z bronią. Dam drugą szansę, jak będzie problem to dorzucę podpowiedzi.
Zdaje się że jeszcze miał broń w ręku w odcinku "Wzburzone wody" może to ten?
O inny odcinek mi chodzi:
a) W świetle poranka
b) Tajny agent
c) Kandydat na mordercę
d) Dziwna znajomość
Może to było w " Kandydat na mordercę"? Tam Colombo był przez chwilę szefem ochrony :-)
Niestety, chodziło o odcinek "Tajny agent". Tam nosi broń mod marynarką i nawet wymachuje nią. ;)
Tym razem będzie dobrze :-)
1) "Sprawa Honoru"
2) "Wspolnik zbrodni"
3) "Uwaga!Morderstwo może szkodzić zdrowiu"
4) "Cygara dla szefa"
Rozumiem że chodzi typowo o broń czyli pistolet. Ładunek wybuchowy to już z innej serii jakby :-)