PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683563}

Czarna lista

The Blacklist
2013 - 2023
7,5 23 tys. ocen
7,5 10 1 23223
7,0 3 krytyków
Czarna lista
powrót do forum serialu Czarna lista

2x13

ocenił(a) serial na 5

no proszę, momenty były :)

podobał mi się wykład agentki Keen o upodobaniach seryjnego mordercy, o tym co on robi,dlaczego jak itd tak widać,że się przyłożyła, przemyślała i w ogóle jest taka wspaniałą specjalistką,że przegapiła,że to kobieta ( Red wiedział ;) i że w ogóle to naśladowca (brawo grubas z wykładu,ten od telefonu ) i specjalne brawo dla Donalda ,który to udowodnił ! normalnie błysnął jak chyba jeszcze nigdy;)

ciekawy moment jak policjant dzwoni do agentki i ona się tak plącze i wije i zeznawać nie chce,bo poufne to dane itd

i znowu w innym miejscu,w innym czasie agentka goni i goni i bęc łopatą w łeb -
scenarzyści są okrutni, to nie był dzień dzielnej agentki ;)

a na końcu jak Red powiedział na głos ,że ona się boi dać mu falkrum,bo on zniknie to autentycznie mi się jej żal zrobiło.

ocenił(a) serial na 8
karolina_1357

Liz potrzebuje kogoś do kochania.Sam odcinek przypomina mi Stewmakera. A scenarzyści robią z niej idiotkę albo specjalnie chcieli pokazać,że profiler może się mylić i ta fucha jest jak wróżenie z kart.

ocenił(a) serial na 5
karolina_1357

Widziałam, ale tak szybko zapomniałam, że nawet nie założyłam tematu xD

Uwielbiam, gdy seriale zyją w alternetywnej rzeczywistości, gdzie nie ma seriali Bones, Hannibal, CSI, Wzór, NCIS itd... I zaś mamy taką Keen, która jest agentką FBI jak przeciętny użytkownik FIlmwebu lubujący się z serialach <dumna>

Lizzy nie traci już gruntu pod nogami... Oj, tak za szybko...

W każdym razie - zaraz sama zacznę ją shipować z Redem, bo z nudów mi się we łbie poprzewraca xD

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Zapachniało "Hannibalem" w tym odcinku ( ta morderczyni wcinała surową wątrobę? XD) szkoda mi lizzy strasznie się miota a red wydaje się że wreszcie się połapał że Liz się w nim podkochuje(?) oj będę żałować jak się okaże że to jej ojciec. XD

ocenił(a) serial na 5
Scully_4

Ona się z nim podkochuje? EEEEE... NIEEE... Raczej on daje jej poczucie wartości, po tym jak okazało się, że jej całe życie o kant tyłka rozbić.... jedna wielka ściema...

Hannibal by ją sobie usmażył z cebulką i ogólnie no wtedy by zapachniało :D

Ta babka zresztą naczelna morderczyni stacji NBC. w Hannibalu też grała ,morderczynie.

ocenił(a) serial na 6
Scully_4

podejrzewam, że większość z nas będzie żałować jak się okażę, że to jej ojciec :D :D

ocenił(a) serial na 10
paula125

Amen :) ale z drugiej strony to aż samo się nasuwa na myśl chociaż pewnie i tam źle rozumuje ach cholerna "Czarna Lista" dlaczego musi być taka wciągająca?! :P

ocenił(a) serial na 7
Scully_4

ale będzie chała jak się okaże że to jej wujek albo jakiś przyjaciel jej ojca.

ocenił(a) serial na 6
basiula9

nie martw się to na pewno jej ojciec ;)

ocenił(a) serial na 10
basiula9

wtedy przynajmniej będziemy mieli jakiś konkret bo tak to same domysły i ciągła nie wiadoma chyba nie przeciągną tego wątku pożaru/ relacji red i liz do 3 sezonu? to by mnie zabiło chyba :P

ocenił(a) serial na 7
Scully_4

w zbuntowanym aniele taki wątek ciągnęli 200 odcinków :)

ocenił(a) serial na 5
basiula9

I jak się to skończyło? :)

Wujek, przyjaciel rodziny, ojciec - na to stawiam :) Jak nie będą spokrewnieni lub spowinowaceni to niech nawet i to będzie ten romantyczny ship, bo chciałabym zobaczyć Tumblra reakcje :D

No i Lizz powinna wiedzieć, co to znaczy być z mężczyzną...

jocisko

"No i Lizz powinna wiedzieć, co to znaczy być z mężczyzną..."
Hahaha, z Tomem się nie liczy czy czegoś nie zrozumiałem (pewnie to drugie)? xP

ocenił(a) serial na 5
matiiii

Tom nie daleko dalej od Donalda :)

karolina_1357

Haha, mnie rozwalił Red 'chwalący' włosy informatyka-hindusa - pauza, polewka parę minut, play, a jego luba wyskakuje, że 'sexy' z niego bestia, hahaha xD
Poza tym Keen faktycznie gorzej się prezentowała w tym odcinku niż choćby Donald, który był ale jakby go nie było.
Aha, i to Red - jak zwykle - ratuje Keen przed problemami, w tym przypadku wścibskim detektywie (swoją drogą nie ratował jej kiedy miała Toma w 'garażu' i wiemy, jak to się skończyło :D).
Aha2, cytat dnia z Redem na końcu odcinka - w tej chwili Keen zatkało kakao, nom xD

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Po mimo przeczytania kilkunastu fanfiction typu Lizzington nadal nie przekonuje mnie romantyczny związek tej 2. Zupełnie mi to nie pasuję <z resztą ja nie mam jakiegoś bzika,polegającego na łączeniu bohaterów jakiegokolwiek dzieła w zw.romantyczny.Ludzie!!!! Przecież są też inne odmiany miłości>.Zaliczam się,więc do nielicznej grupy,która nie ma nic przeciwko relacji ojciec-córka.Jak ktoś wyżej napisał:niech nie przesadzają z ciągnięciem tego jak z "Mentalistą",gdzie nadal nie wiadomo kim jest John Red<i tu mamy Reda:)>
Lizzy bez Reda jest, jak ciało bez głowy.Czekam na powrót Toma:)Raymond ma zawsze fantastyczne teksty.A Donald-ta ofiara losu,która zawsze zostaje ranna/uziemiona-jest uroczy,kto nie lubi się z niego pośmiać,współczuć.On dodaje coś temu serialowi i tak samo para Samara-Amar oraz Dembe.Powtarzam:z Keen słaby profiler,co tylko potwierdziła.
Zauważcie,że ona prawie wcale nie używa tych swoich umiejętności profilera,po prostu lata z pistoletem lub do Reda z problemami.Czekam nieustannie na koniec serialu,gdzie wszystko będzie wyjaśnione i mam nadzieję,że szczęśliwie zakończone.
PS.Co ja tak się rozpisałam?!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 6
wazka16

Przecież wiadomo ze nie zrobią z nich kochanków ;) ale mogliby juz naprawdę powiedzieć kim jest Red dla Lizz bo takie przeciąganie tego w nieskończoność nic nie da :)

wazka16

Rozpisałaś się bo serial jest tego wart.. chyba xP
Co do shipowania Reda z Liz - mnie tylko śmieszy gdy czytam, że 'fani/fanki' na tumblerze czy tweeterze robią z nich parę i to z najmniejszych niby scen. Osobiście tego nie widzę, ba, nigdy nie widziałem ale pośmiać zawsze można co to ludzie nie wymyślą.. :D

ocenił(a) serial na 5
matiiii

Red targających czuprynę był dobry,ale w hoc 3 mosadowa gra dziennikarkę i normalnie co ja widziałam to czekałam ze jak będzie gdzieś dzwonić zrobią przebitkę na sieci czuprynę a on jej w necie coś sprawdzi ;) Może jeszcze Tajna dzielna ekipa weźmie na cel Underwooda?

ocenił(a) serial na 5
karolina_1357

Miało byc sexi czuprynę -tel wie lepiej ode mnie co chce napisać

karolina_1357

Frank nie będzie musiał się starać przy Donaldzie - Don się sam podłoży xD A trochę poważniej: Frank vs Red, starcie gigantów, manipulatorów i 'popaprańców' - kto by wygrał, kto by wygrał? (kurcze, właśnie zdałem sobie sprawę, że i Kevin Spacey i James Spader są niesamowici w swoich rolach - niby narzekam sobie, że Spader bardzo teatralnie podchodzi do tej roli ale może w tym tkwi urok Reda). A Keen.. jeszcze okazało by się, że Underwood też ma z nią jakieś powiązania ('tamta noc', pożar, mógł być wśród ludzi xP). <wszystko żarty>

ocenił(a) serial na 10
matiiii

no serial z Redem i Frankiem to byłoby coś! Spader i Spacey, by rządzili.
Jeszcze zrobić tak, że oboje byliby śmiertelnymi wrogami i jeden drugiego chciałby zniszczyć :D

asaliah

W takim starciu scenariusz musiałby być nieziemsko dobry aby każdy z tych bohaterów (aktorów?) wypadł niesamowicie :D

ocenił(a) serial na 5
matiiii

Jakoś mam wrażenie, ze Spader by na przystaweczkę wziął Spaceya :)

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Przypomniały mi się Złote Globy:) Uwielbiam obu aktorów,więc nie mogłabym stanąć za żadnym z nich w starciu.

wazka16

O, a o której Globy chodzi? Poszukałbym sobie sceny z oboma panami :D

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Tego roczne,obaj startowali o nagrodę i zwyciężył Kevin za "HOC".