PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683563}

Czarna lista

The Blacklist
2013 - 2023
7,5 23 tys. ocen
7,5 10 1 23221
7,0 3 krytyków
Czarna lista
powrót do forum serialu Czarna lista

2x20

ocenił(a) serial na 5

Oj, piątek z agentką Keen czas zacząć. SPOILERY SPOILERY

Powiem raz, a dobrze - wku.rwia mnie to dziewczę. Tym swoim rozdziwianiem paszczy. Gdyby to było celowe, mniej w stylu cielaka, będące przejawem prostolinijnej duszy, ale i genialnego umysłu byłoby okej. Ale Keen wali miny tak tępe, czyste, niezmącone tchnieniem mądrości, że to obraza dla widza.

Kopanie trupów? Trupy tam, trupy tu - starczy.

Efekty w Adobe After Effect? Grrrrh!

Kamerka w zegarku była tania, chyba, że Red chciał, aby Keen zaczęła drążyć. Wiedział, że była w tym mieszkaniu, nie powinien zagrać w otwarte karty?

Poza tym ktoś taki jak Red trzyma w jakiejś klitce "weird little apartment" wszystkie chwyty na siebie? Słabość do naszej ciapy, dekoder Fulcrum?

Tajemnica z mamusią wychodzi na jaw. Była agentką KGB. Spoko. Dlaczego Red już nie powie jej wszystkiego? Ciapa ma się dowiedzieć sama? Jak te biedne łososie ma wrócić do źródła?

Gdyby Lizzy jeszcze raz powtórzyła "Were you in love with her" uderzyłabym monitor. OK, no całkiem logiczna idea, towarzycho tajne, Red in love, pożar, córuś przypominająca mu matkę, bla bla bla, motyw stary jak świat. Litości!

Groźna i szeroko stojąca agentka czarnulka przesłuchuje bez rękawiczek? Ok, to tylko ściema była, ale profesjonalistka powinna robić to w rękawiczkach. Czepiam się takich szczegółów, ale po prostu skoro już jest Red to przewinąć nie mogę, a na coś paczeć muszę to szukam tego typu bajerów. Jakoś muszę przetrwać.

Kot Reda? Kocham kota! Pojawił się na kilka sekund głaskania, a czuję do niego (lub jej) większą sympatię niż do Lizzy.

Nick's Pizza? Hłe, hłe, hłe. Zacny suchar, milordzie.

Ten deszczyk, ona moknie, on ją przytula, oj co za miłość... Ach wyłączyłam i czym prędzej szukałam zwiastuna 2x21 i miski. Eehhh...

Zadaję sobie pytanie - dlaczego jak oglądam taki durny serial?

Dla Reda i dla tej cho.lernej odpowiedzi na "the question". Plus dla Dembego, Mrs Kaplan i kota.

ocenił(a) serial na 5
jocisko

Sorry, że nie zaznaczyłam spoilerów, problemy techniczne.

ocenił(a) serial na 7
jocisko

No miłość najważniejsza dla tumblira:-)

jocisko

Nadrobiłem 2 ostatnie odcinki, wreszcie.
19 odcinek to świetny odcinek. Nawet przyjemnie się go oglądało i wreszcie to nie Red pociągał za sznurki, a trza było go ratować. Dobrze, że odstawił Kaplan na bok bo by zginęła ta świetna 10-planowa postać :D
20 odcinek był powrotem do reszty, ale już widzę, że zaczyna się finał sezonu.
"I'm not gonna tell you Lizzie" w ustach Reda brzmiało tak śmisznie - no bo nie! xD
Fajny ten koleś Azjata miał cytat/gadkę na koniec o 'bad luck' i jak skwitował wydarzenia dla agentów FBI :D Możliwe, że tematów trupów oklepany, ale fajnie wkomponowany w kulturę chińską (nie mam pojęcia czy to prawda i czy w coś takiego mają, ale fajny motyw pośmiertny)
Najbardziej zawiedziony jestem, że 'agent' pojawił się w Ameryce poprzez tego typu sposób i nie mogłem oprzeć się wrażeniu: ale przecież Berlin też to robił! Czyli na finały sezonów zawsze będzie pojawiał się ktoś z zagranicy w jUeSAej, srsly??
Zresztą zgadzam się z jocisko :)

"Zadaję sobie pytanie - dlaczego jak oglądam taki durny serial?"
To jest pytanie warte każdego (no może nie miliona) grosza :D Jesteśmy masochiści :D

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Pojawianie się nowych wrogów - to zawsze fajny moment serialu:) Może ten agent to ojciec Liz:D???

nan_s

Nie przeczę, ale czy kolejny wróg przy finale pojawia się w USA w jakiś nie-wiadomo-jaki sposób? Tak, wiem, to tylko finał - dopiero! - s2 ale i tak mi się nie podoba taka zagrywka, nic na to nie poradzę :)

A w to nawet nie chcę wchodzić (znaczy, nawet myśleć), na razie.. xP haha :D

ocenił(a) serial na 5
jocisko

nie miałam kiedy teraz sobie zapodałam i w pi...du wylądował jak mawia klasyk:/
3:12 LIzzy gada do Toma ,że w bazie nie ma jej matki on zapytuje (wcale nie głupio, ba! wręcz to najlepsze pytanie , idealne i jedyne- dlaczego go nie zapytasz? ) i co????: Jeśli Redington chciałby żebym znała prawdę już by mi o tym powiedział "
......................
może ja to oglądam ,bo nikt nie powiedział ,że nie muszę? ;)

ocenił(a) serial na 5
karolina_1357

Ja muszę, a nie wiem dlaczego. Konflikt tragiczny ;)

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Jeszcze nie obejrzałam odcinka 20 - ale nie wytrzymałam i przeczytałam:D

Jak to? - jej matką jest agentka KGB??? Czy nie mogli wymyślić czegoś normalnego??? Ale nie, matka głównej bohaterki to pewnie bohaterski szpieg obcego wywiadu!!! Pewnie siedzi w więzieniu z 20 lat, i dlatego nie może zobaczyć córeczki! A już wyobrażałam sobie zwykłą kobietę z charakterem:)!

Zaraz zabieram się za oglądania:)

ocenił(a) serial na 5
nan_s

Daj znać potem ;)

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Obejrzałam i zdałam sobie sprawę, że dokonałaś idealnego podsumowania:) Nic więcej nie trzeba dodawać:) Ale:
1. nie wierzę, że matka Liz zginęła w pożarze:) Pewnie trwa casting na jej matkę:)
2. nadal uważam, że Red jest jej ojcem, ale boi się do tego przyznać:),
3. Tom - to było do przewidzenia - a przytulanki w deszczu są zawsze w modzie:)
4. Liz powinna sobie przypomnieć, że jest agentką FBI - bo cała jej praca w serialu to poszukiwania zaginionej rodziny! Z drugiej strony czyszczenie pamięci zawsze ma skutki uboczne:)

Podpisuję się obiema łapkami pod pytaniem: "dlaczego oglądam taki durny serial?" Jest tyle lepszych seriali, które czekają w kolejce na chwilę czasu:)

nan_s

W ogóle ten cały motyw z Panem i Panią Smith - takie 180 stopni z końcówki s1 na obecnym etapie. Liczyłem na trójkącik z Donaldem ale twórcy poszli po najmniejszej linii oporu i będzie tylko love story Toma.. znaczy, Jakuba i Liz :x