PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683563}

Czarna lista

The Blacklist
2013 - 2023
7,5 23 tys. ocen
7,5 10 1 23221
7,0 3 krytyków
Czarna lista
powrót do forum serialu Czarna lista

Po obejrzeniu siodmego odcinka dalej jestem zainteresowany tym serialem xd Podoba mi sie na razie wszystko, i to pomimo tego, ze nie trawie aktorki grajacej agentke Keen. Jednym z najlepszych aspektow serialu <na dzien dzisiejszy, do 7-mego odcinka wlacznie> to chyba aktorzy wystepujacy goscinnie: w tym odcinku nie tylko byl Dr Wilson po zlej stronie barykady <haha, chcial syna wyleczyc, dzolk> i deketyw/sierzant/whatever Batista - rowniez czlek po drugiej stronie barykady xd Koncowka jak zwykle zasugerowala cos na temat przeszlosci Raymonda: dziewczynka to ta dziewczynka ze zdjecia ktore zakosil z pewnego albumu, czy raczej corka - Keen? <oczywiscie nie jestem za drugim rozwiazaniem>. Fajnie tez Red przegadal Keen, jak jest jej potrzebny - w zasadzie wymusil na niej to, ze jednak jest jej potrzebny nawet jesli ona tego osobiscie nie chce xD
Ogolnie dobry odcinkek.

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Na pewno to zdj. przedstawia jego córkę.

matiiii

Jestem pewien że to jej ojciec,co tylko sprawia że serial jest naprawde strasznie przewidywalny i jedzie na schematach.Muszą też w końcu w serialu obrać jakiś stały wątek który przewijałby się przez cały sezon,bo takie pojedyncze łapanie kryminalistów co odcinek do niczego nie prowadzi,niby jest ta cała sprawa z Redem i mężem Keen ale to za mało.Jedyne co mnie trzyma przy serialu to świetna gra Spadera i te goscinnie występy znajomych twarzy.

Adorianu

Zgadzam się z przedmówcą. Już był taki serial w którym zazwyczaj ograniczano się do łapania przestępców w każdym odcinku. Niestety zabrakło pomysłu na całość i serial przepadł. Alcatraz się nazywał on serial.....

ocenił(a) serial na 8
tisoc

Nadzieja umiera ostatnia! Oby "Czarnej listy" nie spotkał los "Alcatraz". Adorianu w 9 odc. mamy wyłamanie się ze schematu. To Red będzie tym razem zwierzyną. Pozdro:)

użytkownik usunięty
tajnyagent025

Nie ma szans by Blacklist powielilo jego historie , tzn. w sensie moze i Wam sie nie podoba rozwiazania scenarzystow , ale serial ma swietna ogladalnosc , NBC uznalo , ze to jego najlepsza premiera od jakiegos czasu . Wiec na 99% bedzie zamowienie na 2 sezon , a poprawcie mnie jezeli sie myle, zamowienie drugiego sezonu Alcatraz nikomu nawet w stacji nie przeszlo przez mysl .

A jezeli chodzio o moje osobiste wrazenia , Alcatraz mialo swietna promocje i zwiastuny, pamietam , ze nie mogla doczekac sie premiery . Odpuscilam sobie ten serial po drugim odcinku . Blacklist moim zdaniem wyszedl z mniejsza pompa , za to bardzo mi sie podoba od poczatku, w zasadzie to coraz bardziej z kazdym nowym odcinkiem .

ocenił(a) serial na 8

I bardzo dobrze,że będzie 2 sezon. Oby tylko serial trzymał poziom i nie zrobił się z niego tasiemiec. A do scenarzystów mam w tej chwili 2 uwagi:
1. Może tak utrudnić łapanie przestępców.
2. Powinni coś zrobić z ekipą FBI. Są za mało charakterystyczni. Ressler ok, ale Malik też powinna mieć okazję do wykazania się.
A Harold mógłby wykazać więcej zaangażowania.

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

własnie nie... dokładnie odwrotnie. Ludzie maja dosyć pseudo fabularnych tasiemców. Odcinki robione sa tak że każdy mógł by być spokojnie koncem sezoun takiego tasiemca. 3 pierwsze sezony Housa były zrobione dokładnie na takim schemacie i odniosły ogromny sukces.

ocenił(a) serial na 8
Fosterr

Nic dziwnego.Producenci powinni zrozumieć,że dobry serial nie może ciągle się wlec. Wszystko,co dobre się kiedyś kończy. Takie przedłużanie nie służy serialowi. Np. "Mentalista" zdecydowanie za długo już ciągnie wątek pdt. "Kto jest Czerwonym Jasiem?".

ocenił(a) serial na 9
wazka16

no tak o to mi chodzi, mozna też zrobić serial z fabuła odcinkowa jak CSI itp. :P