PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104160}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon
1992 - 1993
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 25425
8,1 8 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Wedle tego, co piszą na TV4, to w piątek pomimo święta (od 2011 Trzech Króli jest dniem wolnym od pracy) kolejne odcinki Czarodziejki mają zostać wyemitowane. A jeśli tak i moje obliczenia na pewno się nie mylą, to w piątek czeka nas najbardziej rozbrajający pod względem humoru epizod (notabene w każdej z serii jest jeden z epizodów, który raczej całościowo zrobiony jest dla żartu niżeli dla powagi). Podpowiem tylko, że Lunę czeka niezapomniana randka, a jakie na niej wrażenia ;).

Pozdrawiam!

akira894

SM będzie? No to nie obejrzę :,( ojciec zasiądzie na tronie...

ocenił(a) serial na 10
akira894

Najważniejsze, że puszczą w piątek Czarodziejkę.
Ach przypomniałam sobie ten odcinek o Lunie i już leżę na podłodze ze śmiechu:D
Nie mogę się doczekać do tego odcinka :D

ocenił(a) serial na 10
linkinlady

Czy to wypada wtedy odc 33 i 34 ???? Bo jeśli tak to - ZEMSTA Zoisite !!! hahahahaha

ocenił(a) serial na 8
Rinzler

Zemsta Zoisite w poniedziałek, jeśli w piątek rzeczywiście wyemitują czarodziejkę. ;)

ocenił(a) serial na 8
akira894

A przy okazji. Dzisiaj powinnien zadebiutować nowy drugi opening serii classic. O ile zakupiona wersja sailormoon jest całkowicie zgodna z oryginałem ;).

ocenił(a) serial na 10
akira894

Przekonamy się, a co do przełomu w takim razie czekamy do poniedziałku ...wtedy się zacznie

ocenił(a) serial na 10
akira894

No i mamy nowy opening :D

ocenił(a) serial na 10
Rinzler

Chociaż w tym poprawnie idą jak w Japonii :P

ocenił(a) serial na 8
linkinlady

Szok! Moim zdaniem w końcu mamy porządnie opakowaną "Czarodziejkę z księżyca" w Polsce. Choć wolałbym sobie obejrzeć szalonego doktorka Tomoe, ale nie wiadomo, czy na wiosnę wrócą z następnymi seriami.

ocenił(a) serial na 10
akira894

Jak zakończą tylko na pierwszej serii to chyba skończę oglądać na YT Czarodziejkę.

linkinlady

TV4 ma przetłumaczoną na ten moment całą serię Classic (Lub jak kto Woli sezon 1)
Wersję z TV4 naprawdę przyjemnie się ogląda po pierwsze nie ma głupich zwrotów i najsłynniejszego "Mydło powidło" Po drugie jak linkinlady zauważyła Seria idzie identycznie jak japoński oryginał (Nie ma zmodzonych Opening'ów, Ending'ów)

Dobrze że są już Uploaderzy którzy wrzucają już wersję TV4 do internetu Potem wystarczy zassać i delektować się

ocenił(a) serial na 10
mamut91

Powiem tak tłumaczenie jest dobre, choć są pewne braki ale to niuanse. Wersja którą puszczają jest zgodna z japońskim oryginałem, zmienia się wraz z postępem serii opening i ending. Rodzi się więc pytanie czy oni w TV4 pracują dopiero nad kolejnymi seriami z lektorem czy po prostu będzie to jednorazowy powrót czy też epizod Sailor Moon.

ocenił(a) serial na 10
Rinzler

Ja mam cichutką nadzieję, że oni pracują nad wszystkimi seriami i po jakimś czasie pokażą wszystko.

ocenił(a) serial na 10
linkinlady

Ciekaw jestem czym (a raczej jakim anime) nas uraczą w przerwie między Classic a R, dali by kinówkę R

ocenił(a) serial na 8
Rinzler

Ja ogólnie nie przepadam za anime jako anime bo oprócz SMC i Kapitan Jastrząb innych nie oglądam i nie obejrzę (bo anime takie jak np m.in Dragon Ball dla mnie dziwne - po prostu nie gust).

Osobiście wolałbym żeby TV4 pokazało znowu Głowy Rodziny i Futuramę.

ocenił(a) serial na 8
Pavvelinho

Osobiście wolałbym żeby TV4 pokazało znowu Głowę Rodziny i Futuramę (mała poprawka).

ocenił(a) serial na 10
Pavvelinho

Nie Kapitan Jastrząb a Kapitan Tsubasa jeśli już ;)

ocenił(a) serial na 8
Rinzler

Wiem o tym że to Kapitan Tsubasa.

Tylko akurat u nas w Polsce nazywa się Kapitan Jastrząb.

ocenił(a) serial na 10
Pavvelinho

Bo u nas w Polsce niestety szerzy się przeinaczanie (patrz Mydło Powidło)

ocenił(a) serial na 8
mamut91

A gdzie oprócz YT można znaleźć tą wersję SMC która leci teraz na TV4?

ocenił(a) serial na 10
Pavvelinho

Ja ściągam z chomika...Fakt trochę transferu trzeba kupić ale jestem zadowolona z tej strony....I mam już prawie wszystko właśnie kończę 5 sezon ;)Dziennie uda mi się obejrzeć z 9 odcinków he he:)No i czasami muszę pozmieniać właścicieli bo w komuś zawsze gdzieś się trafi brak lektora a nawet i polskich napisów ale wtedy w zamian szukam od kogoś innego....Polecam naprawdę chomika:)u mnie też niedługo będzie można znaleźć całe 5 serii narazie mam pierwszą wrzuconą,z tym że już wrzucam z napisami albo lektorem i nie powinno sie u mnie znaleźć błędnych plików....

11koala19

Właśnie sprawdziłem czy będzie kolejna seria SM na tv4 , tak więc SMC kończy się we wtorek 17.01 , a w środe na jej miejsce bedzie ten meksykanski serial :( ciekawe czy dadzą kolejne serie.. bo tą naprawde dobrze się ogląda w końcu jakis przyzwoity lektor.

ocenił(a) serial na 10
gut87

Ameryki nie odkryłeś, wiemy to już od dawna ;)

ocenił(a) serial na 10
Rinzler

Ameryka czy nie ale nie będzie dalszych odcinków buu :(
Dzisiaj uśmiałam się do łez na tym odcinku z Luną :D
Zabawny był :D

ocenił(a) serial na 8
linkinlady

Ten meksykański serial - będzie gdzieś na połowie. Więc spokojnie do wiosny powinno się skończyć. Wepchnęli moim zdaniem drugi odcinek telenoweli, bo w chwili obecnej nie mają żadnej nowości, zresztą jak doskonale wiemy, obecnie panuje raczej sezon powtórkowy... i żadnych premier się nie przewiduje. Sailor Moon jako nowość w tzw. nie-sezonie to był nie mały szok.

ocenił(a) serial na 10
akira894

Z ciekawości zajrzałam na stronę tego serialu i wyczytałam tam, że dadzą teraz po dwa odcinki Kiedy się zakocham tylko dla tego,że chcą jak najszybciej go zakończyć. Podobno nie mają korzyści z tego serialu i chcą puścić jakiś nowy serial.

ocenił(a) serial na 8
linkinlady

Ja bym się tam nie dziwił. Do produkcji meksykańskiej Televisy jestem raczej kpiąco nastawiony i to wcale nie dlatego, że jestem mężczyzną ;d.

ocenił(a) serial na 10
akira894

Ja muszę się przyznać, że mam słabość tylko do 4 seriali Televisy :D Aż w domu rodzice się z tego śmieją :P

ocenił(a) serial na 8
linkinlady

Tylko jedną produkcję Televisy chwalę jako wybitne osiągnięcie. Do kilku (da się policzyć na palcach jednej ręki) mam sentyment, a reszta to dla mnie cienizna ;p.

ocenił(a) serial na 10
akira894

A można wiedzieć jaką produkcję Televisy chwalisz ??

ocenił(a) serial na 8
linkinlady

http://www.filmweb.pl/serial/Angela-1998-131754 Tę ;)

ocenił(a) serial na 10
akira894

A tego to ja nie widziałam ;)

ocenił(a) serial na 8
linkinlady

Tzw. telenowela z inteligentną fabułą (sic!) bardzo oryginalna no i nie za długa ;d.

ocenił(a) serial na 10
akira894

Jak będę miała czas i jest ten film na necię to go sobie obejrzę :D

linkinlady

A ja niestety przegapiłem obydwa odcinki w piątek :( Będzie trzeba poczekać na kolejną edycję...

ocenił(a) serial na 10
akira894

Uwielbiam ten odcinek, ale z premedytacją przegapiłam na rzecz wyjścia do kina na Sherlocka. :)

ocenił(a) serial na 8
milkaway

W serii R jest również jajcarski odcinek - kiedy panuje grypa i żywiołowa czarodziejka z wenus, jako jedyna opiera się wirusowi. A jako, że jako jedyna z bohaterek jest zdrowa postanawia im pomóc się wykurować. Jak fani dobrze wiedzą, kiedy bogini miłości się za coś zabierze to zazwyczaj poczyni spustoszenie niż porządek ;d;d.

Ale najlepszy jak dla mnie odcinek z serii S - kiedy Chibi-Usa szuka przyjaciela. Dowcip w tym odcinku nie ma sobie równych ;p.

ocenił(a) serial na 10
akira894

O tak ten odcinek kiedy Mina była zdrowa a reszta chore był najlepszy :D Uśmiałam się na nim.
Tak samo ten odcinek z serii S o Chibi-Usie biję na głowę :P

W Super S podobały mi się dwa odcinki; pierwszy kiedy Chibi-Usa podejrzewała Mamoru o zdradę a drugi (niestety ocenzurowany) kiedy pojawiła się mała kotka o imieniu Diana :D

Jednak wszystkie odcinki bije na głowę odcinek z Sailor Stars, w którym Usagi i Seiya idą na "randkę". Przy tym odcinku zawsze ryczałam ze śmiechu :D

ocenił(a) serial na 8
linkinlady

W serii stars, ten odcinek jest trochę smutny na koniec ;). Dla mnie całkowicie rozbrajający jest odcinek kiedy Usagi musi zostać sama w domu, Seiya obiecują ją chronić, a w tym czasie do domu zwala się cała paczka przyjaciółek. Ten odcinek to jazda bez trzymanki - ośmieszono nawet najpoważniejsze czarodziejki - z Urana i Neptuna ;p;p, co się prawie nie zdarza.

W serii SuperS najbardziej rozbrajające dla mnie odcinki - podwójna randka Minako ;d;d
I odcinek w którym czarodziejki starają się dowiedzieć z kim spotyka się Chibi-Usa. Ta opisuje go jako biały z długą głową - finał tego odcinka jest rozbrajający. Wielki plus dla twórców za poczucie humoru i wyobraźnię ;p.

ocenił(a) serial na 8
akira894

Chociaż w serii SuperS - fajny jest też odcinek z denstystą. Potraktowano bardzo na wesoło jak zawsze poważnego Mamoru i po raz pierwszy chyba było widać, że jest zazdrosny o Usagi ;p;p;p

ocenił(a) serial na 10
akira894

No dokładnie :) Dla tego wielka szkoda, że w Sailor Stars "uśmiercili" Mamoru. Byłoby zabawnie patrzeć na zazdrosnego Mamoru a na pewno Seiya dałby mu powody :D