PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199094}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon S
1994 - 1995
7,8 8,1 tys. ocen
7,8 10 1 8051
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Według mnie jest to najlepsza seria m.in. dzięki specyficznemu (nieco tajemniczemu, może też mrocznemu) klimatowi zwłaszcza drugiej połowy tej serii. Ale seria Stars też świetna... Potem cała reszta.

pter83

Zgadzam się w 100 %!!!!!!!!!! Najlepsza salior moon s , potem stars , a następnie pozostałe :)

elisabeth

Ja też się zgadzam. Seria S, SuperS i Stars są najlepsze ;]

over_my_shoulder

Super S była trochę za dziecinna po serii S,ale Stars odzyskały dobry klimat.

ocenił(a) serial na 10
pter83

to w tej serii szukają kryształów w sercach ludzi? bo zaczelam oglądac chyba po 12 latach i bardzo sie nie moge doczekać tych odcinkow ^ ^
a jak nie, to w której?

jealouschild

Dokładnie tak. To ta seria. Rozpoczyna się ona w odcinku 90 i trwa do 127. To w niej Bractwo Śmierci (pamiętacie profesorka w okularach i jego rozbrajający śmiech?) poluje na kryształy czystych serc,talizmany i świętego graala. Seria the best i tyle no.

ocenił(a) serial na 10
pter83

dziekuje, juz sie nie moge doczekac :)) jeszcze tylko z osiemdziesiąt odcinków ; pp
powrót do dzieciństwa, eh ^ ^

pter83

najlepsza seria to sailor moon stars! nic jej nie pobije. w sumie moim zdaniem to każda z koljnych serii była coraz lepsza. pierwsza była dla mnie zbyt monotonna co nie zmienia faktu, że uwielbiam je wszystkie :)

ocenił(a) serial na 10
Sarenka_Na_Mrozie

jestem na początku s i dotychczas najlepsza była r ;p Classic też zresztą świetna, ale za mało było o miłości Usagi i Mamorka :)

użytkownik usunięty
ewitaaa13

tak, seria s najlepsza bez dwoch zdan :)
i finalowe odcinki serii clasiic oraz romance zaraz za nią :P

ocenił(a) serial na 10
Sarenka_Na_Mrozie

Sailor Stars była fantastyczna, ale zgadzam się z załozycielką tematu, że seria S jest najlepsza ze wszystkich. To prawdziwa esencja czarodziejek, a do tego mroczny klimat, wspaniali wrogowie, pojawienie się nowych senshi, no i dużo Mamo-chan. ;) Na drugim miejscu postawilabym pierwszą serię, ona sprawiła, że zakochałam się w Sailor Moon w dzieciństwie. Poszukiwania kryształu i księżniczki, formowanie się drużyny senshi, odkrywanie tajemnicy przeszłości i tragiczny romans Serenity i Endymiona. Achhh!!!

pter83

Zgadzam się

pter83

Seria S lepsza od R i classic, a co będzie dalej, to najpierw muszę sobie przypomnieć :P

ocenił(a) serial na 10
pter83

Jest świetna ze względu na nowe czarodziejki, zwłaszcza Harukę i Michiru, świetny był odcinek, gdy okazało się, że to one mają w sobie te talizmany w tej ciemnej katedrze

ocenił(a) serial na 10
Eve Dallas

I jeszcze ten niesamowity atak Plutona: "Death scream!", już nie wspomnę o "world shaking!!!" :DDD

Eve Dallas

Zgadzam się! Odcinki 110 i 111 (bo o nich mowa) to jedne z moich ulubionych w tej serii :)))
Pozdrawiam wszystkich!! ;)