interesuje mnie tytuł i wykonawca utworu skrzypcowego w jednym z odcinków.
konkretnie w odcinku 93, gdy jedna z bohaterek gra w amfiteatrze.
szukałam tego utworu po soundtracku, lecz nie znalazłam.
ktoś może zna?
to akurat wiem, potrzebuję czegoś dokładniejszego, bo nie mogę tego znaleźć na soundtracku. ale dziękuje za chęci
To napewno jest stara dobra muzyka klasyczna - często znane motywy w serialu wykorzystano.
Podejrzewałbym że to Vivaldi, wykorzystano fragment "Czterech pór roku" kiedy niszczono Księżycowe królestwo w serii Classic, więc może to właśnie Vivaldi?
Zresztą jego muzyka posiada taka specyficzna nutkę... mam płytkę z muzyką Vivaldiego, jak najszybciej przesłucham i dam znać, czy coś znalazłem :)
wiem już, że zanim Sailor Uran rzuciła w kierunku Sailor Neptune tą cytrynką, to Michiru gra utwór numer pięć z soundtracka, ale co gra z tą cytrynką to nie mam pojęcia, a brzmi ładnie i chciałam tego posłuchać w całości.
To słynny utwór "Uranus soshite Neptune", który uwielbiam...yay!!! Wystarczy wkleić tytuł do youtube lub na wrzutę i gotowe!
A tak poza tym, to Vanessa May nigdy się nie przyznała do wykonania tych utworów na skrzypce i jeśli ktoś tak twierdzi, to proszę mi przedstawić dowody w postaci filmiku!