Witam ! Czy przypadkiem ktoś z was nie wie czy w 5 serii czerwonego orła będzie ślub Gonzala i Margarity ?
Matko, to ile jeszcze trzeba będzie czekać, aż się zejdą ;( Moim zdaniem powinni już to zrobić w piątym sezonie, a nie to tylko ciągną i ciągną eh.
Jak oni się zejdą to w sumie serial będzie się chylił ku końcowi. Przynajmniej mi się tak wydaje:)
Moim zdaniem, to nie musiałoby tak być. Gonzalo i Margarita zostaliby małżeństwem, ale przygody Orła można by ciągnąć przecież nadal i wymyślać coraz to nowsze wątki :)
no nie wiem jakoś trudno mi sobie wyobrazić Gonzalo mówiącego "Kochanie idę na misję" lub "Skarbie idę sprać brata", a Margaritę "Ależ oczywiście mój kochany. tylko się nie skalecz"
No ale Gonzalo przecież by nie wyjawił tajemnicy Margaricie przecież że on jest Orłem to tylko wie Satur no ale z drugiej strony no fakt po slubie to tak dziwnie w środku nocy wychodzić ;) pewnie by sobie pomyslała że ją zdradza
tu zgadzam się z kinga_szynder. myślę, że ciężko by mu było znikać z małżeńskiego łoża na całe noce.
No, akurat ich wątek miłosny ciągnie sie bardzo dlugo, az 5 sezonow a moze i jeszcze wiecej? To chyba juz zdecydowanie za dlugo:P
mnie też o bardzo ciekawi. nie wiem czy to jakaś hrabina nie będzie albo ktoś w tym stylu.
Podobno znajoma z przeszłości :) jak na porządnego nauczyciela był niespokojnym duchem Jak to było "cicha woda brzegi rwie...."
Haha myslimy że Gonzalo tylko za Margaritą.. a ty nagle te kobiety jednak Gonzalo nie jest takim facetem jakim się wydaje haha macie racje cicha woda z niego, ale ciekawi mnie co to za kobieta w tej 5 serii wylądowała z nim w łozku ? Może to kolejna podpucha scenarzystów ??
Ja po tej akcji z Chinką, jestem skłonna twierdzić, że być może był to po prostu jedynie urywek wspomnienia Gonzalo czy coś w ten deseń ;) Przynajmniej mam taką nadzieję ;D
No nawet w 4 lub 3 serii jak Gonzalo chciał uratować tego pirata Richarda Blaka ni wtedy wkroczyli jego kompanie a tym jego żona mariana ... no w kazdym razie po tym wszystkim Gonzalo się zaopiekował nią bo jej męza zatrzymali to wszyscy mysleli że ta Mariana jest jego dziewczyną !!
Bo Alonso ich kiedyś przyłapał jak się przytulali , a on nikomu nie mówił że tak nie jest haha ach ten Gonzalo
Jedno ze wspomnień no masz rację jak Gonzalo był tam jakimś służącym i ta Chinka miała wyjść za mąz.. swoją drogę ciekawe skoro miała wyjść za maż a ty takie sceny z Gonzalem jak ona lezy na brzuchu a on pisze jej coś na plecach a ona się pyta co piszesz ? a Gonzalo mówi 'kocham Cię' no Gonzalo ma ciekawą przeszłość niby taki spokojny i opanowany nauczyciel a tu taka niespodzianka :D
No właśnie :D A ta blondyna ze zwiastuna mnie ciekawi, żeby tylko nie było z nią jakiegoś większego wątku.
Narobili dużo szumu że niby Gonzalo z Margaritą a tu się okaże że on wcale z nią nie będzie :((
Chociaż nie wiadomo co scenarzyści planują :P
Być to na pewno z nią będzie, co do tego to nie mam wątpliwości, ale miałam nadzieję, że nastąpi to trochę szybciej i, że potem będą odcinki ze ślubem i ich życiem po nim :) Fajnie by było, jakby Margarita nawet potem w ciążę z Gonzalem zaszła - poważnie mówię haha :D
Masz rację zgadzam się z tobą, też fajnie by było obserwować ich zycie po slubie, ale czy nie było by kłopotem dla Gonzala wychodzić w nocy na misję ? haha napewno nie scenarzyści na pewno by coś na to poradzili tak jak wcześniej napisała kinga_szunder
Może ktoś wie o co chodziło w odcinku bodajże 61 hiszpańskim jak podczas wesela znajomych Gonzala i margarity przyjechali jacyś bandyci i zabrali panne młodą ? No i oczywiście Gonzalo w akcji, ale bez stroju, i został postrzelony znowu postrzelony. Zauważyliście że Gonzalo kiedykolwiek oberwie to zawsze wychodzi z tego cały i zdrowy ( np. postrzelony prze komisarza, potrącony przez powóx, ugryziony przez węża). Wkońcu to Czerwony orzeł, on zawze musi być :D
Czy ktoś wie o co chodzi ? Czy do Gonzala dobierze się inkwizycja ??? Bo była taka scena w 5 serii, że straż zabrała go z domu..
Musieliście widzieć tę scenę - jeżeli ktoś oglądał zwiastun 5 serii. Tam jest coś takiego jak Gonzalo siedzi u inkwizytora a ten rzuca książką jakby chciał mu coś udowodnić np. że jest orłem i niby tyle złego zrobił !? No pomóżcie :D I taka scena była w jkaimś odciknu chyba 62 hiszpańskim że Gonzala wyprowadza straż z domu. Chyba go nie zabiją ???? To by było straszne :((
Właściwie to serial jest niczym bez Gonzala bo tak naprawdę to on jest takim dopełnieniem tego wszystko nie obrażając przy tym innych aktorów bo też świetnie grają ale Gonzalo jest no wiecie :D :D haha
Wydaje mi się, że jak na razie to można się tylko domyślać o co chodzi bo odcinka z tymi scenami nie było chyba jeszcze nawet w Hiszpanii ;) Chyba, że ktoś dobrze rozumie hiszpański, wtedy pewnie zrozumiałby coś z samego zwiastuna.
No i nie wydaje mi się, żeby kiedykolwiek uśmiercili Gonzalo. To główny bohater, serial jest o nim i jego życiu. Poza tym tego typu seriale mają raczej szczęśliwe zakończenia ;)
SPOILER
nie znam hiszpańskiego, ale oglądam odcinki 5 serii po hiszpańsku:D Jeśli dobrze zrozumiałam, to inkwizycja miała do zarzucenia Gonzalowi jego "wiarę". Były tortury itp. ale Gonzalo został ułaskawiony. Juan był u Króla, ten nie chciał pomóc, ale gdy dowiedział się, że chodzi o Gonzala to nic nie powiedział, ale zrobił swoje.
Najlepszy jest odcinek ostatni!!! Dużo Margerity i Gonzala, dużo walki i świetna scena z Alonzo:D
Ostatni, który wyszedł? :)
Ja widziałam w zapowiedzi, że Gonzalo wszedł do pokoju, a Alonso leżał z jakąs dziewczyną. Swoją drogą, Alonso nie za młody na to? haha :D
Spoiler
Ślub był znajomych Gonzala i Margarity z dawnych czasów. Dużo scen w stylu: "kocham Cię, ale..." Dla fanów ciekawy taniec na weselu. Para młoda zostaje porwana, Gonzalo próbuje pomóc przez co zostaje postrzelony. Kuruje w jakiejś chacie. Wszyscy lamentują jak to zazwyczaj w Orle. Gonzalo zamyka się i rusza na pomoc porwanym co kończy się świetnym pokazem Walki. Kardynał zleca porwanie Papieża. W skrócie: policja porywa prostytutki, bo podobno jedna coś widziała. Alejandro jednej z nich pomaga. Ona chowa się w stajni, po kąpieli zasypia w sypialni Gonzala razem z Alejandro. Znajdują ich Gonzalo i Margarita :D
A to dobrze, że nic pomiędzy nią, a Alonsem nie zaszło :D Trochę dziwnie by to wszystko wypadło, zważywszy na to, że Alonso dopiero co miał 10 lat, a tu nagle z prostytutką haha :D
A mam jeszcze jedno pytanko. Gdzie oglądasz odcinki 5 serii po hiszpańsku? :)
http://www.rtve.es/alacarta/videos/aguila-roja/aguila-roja-t5-capitulo-62/200400 7/
Strona stacji telewizyjnej na której można obejrzeć Czerwonego Orła. Jest nawet najnowszy odcinek. Ten w którym ktoś widzi Orła bez maski :) Dla mnie przegadany i nudny:(
Jakiś koleś widział Gonzala w przebraniu orła bez maski i chyba Satur mu powiedział żeby go zabić ale Gonzalo nie chciał ?? Nie wiem dokładnie czy tak było ktoś o tym chyba pisał wczesniej.. No w kazdym razie czy wiesz co się stanie ? Czy ten koleś wyda Gonzala że jest orłem ??
A pamiętasz co się stanie z Marianą ? tą żoną pirata co mieszkała u Gonzala ? Bo ona się chyba zakochała w nim
Bo też była taka scena że Komisarz złapał Marianę i ją torturował chyba i przetrzymywał w jakiejś klatce
Pirat po nią wróci i uciekną razem :) Juan też ucieknie, więc ciekawe rzeczy dla fanów Gonzala i Margarity
Kiedyś może ich coś tam łączyło, ale to były dawne czasy. Ona ma Blake'a. To był tylko raczej taki przyjacielski pocałunek, coś w stylu uścisku w podzięce ;) Z resztą dobrze, że Marianna odeszła bo w sumie nic do serialu nie wnosiła, a tylko od czasu do czasu pokazali ją jak zamiata podłogę, a zazdrosna Margarita ciągle chodziła przez nią nabuzowana :D
AgaNas co masz na myśli pisząc że w ostatnim odcinku jest dużo Gonzala i Margarity ? ze oni wyznają sobie miłość czy co ? :D :D
Przedostatni tzn 61:)
SPOILER
Nie wyznają sobie miłości, ale mam wrażenie, że jeśli ktoś jest fanem Margarity i Gonzala to będzie zadowolony;)