Nie zgadzam się z opinią,że ten serial jest kiepski.Ja jestem nim zachwycona.Widziałam już 5 odcinków i już nie mogę się doczekać kolejnych.Lubię Sookie ,ale czasami mnie troszkę denerwuje,bo sama nie wie czego chce.Najpierw cieszy się,że nie słyszy myśli Billa a potem się wścieka,bo nie wie co on myśli.No i ten wampir Bill...Dla mnie on jest świetny.Tajemniczy i przystojny.Tare też lubię.Pyskata,ale zabawna.
Jedynie tylko zęby wampirów średnio mi się podobają,ale takto serial jest wciągający.
P.S.Jak myślicie kto zabił te dwie laski i babcie Sookie i Jasona?Ja stawiam na Sama.Jest dla mnie zbyt podejrzany no i szczeka pod czas snu;)
Tak, dokładnie o nią mi chodziło.
Wiem, wiem, że zginęła, ale jakaś taka podobna była... A biorąc pod uwagę, że w świecie TB chodzą żywe umarlaki, to myślałam, że może i tu coś "podmienili" ;P
Dzięki za odpowiedzi ;)
A oglądaliście zapowiedź 11? Nie, no zachowanie Sookie to już jest szczyt... Niech się dziewczyna zdecyduje.
goła baba ze świnią to menada :) o ile się orientuję (bo jeszcze nie czytałam) to występuje w drugim tomie. fani zza oceanu snują przeróżne teorie dlaczego ball wprowadził ją właśnie teraz. pożyjemy, zobaczymy :)
Uwow, menada? No w końcu jeśli wilkołaki istnieją, to czemu by nie i menada... ;) Hm, tak, ciekawe, zwłaszcza, że nie widziałam jej w zapowiedzi kolejnego odcinka. Czyżby swoistego rodzaju as w rękawie? ;)
I po raz kolejny - wielkie dzięki za wyjaśnienie.
A swoją drogą - Tara to ma pecha. Najpierw nabiera ją jakaś chytra mieszkanka bagna, teraz znów miłośniczka prosiaków, ponadto ma romans z shape-shifterem. I pomyślałby kto, że to Sookie przyciąga indywidua ;P
A propo menady...
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
będzie się podawała za bogatą kobietę coś w stylu "pracowniczki socjalnej", która wyciągnie Tarę z aresztu. Dla mnie to bezsens, ale może jest w tym jakiś wyższy cel...
Niestety mordercą jest ta sama osoba co w książce.Trochę szkoda , bo lubię niespodzianki;) Trochę z tym zawalili.
SPOILER
Czyli to Rene? Eeee, tak nawet go podejrzewałem, ale tylko dlatego, że mówił z takim trochę innym akcentem od reszty bohaterów (bo chyba nie pochodził z Bon Temps?). Szkoda, bo bardzo lubiłem akurat tą postać, a skoro jest mordercą to pewnie zniknie z serialu jak mniemam...
Chyba,że go nie złapią ;) Ja też go lubiłam i był jednym najprzystojnie jszych (żywych) kolesi w Bon Temps ;)
Hmmm, a też nie bardzo czaję o co chodzi z tą babką, która wyciągnęła z więzienia Tarę. Przecież to jest ta baba co stała ze świnią na drodze... WTF!?!
Czytałam wszystkie części sagi o wampirach (8 części) i z przyjemnością oglądam ten serial, mnie osobiście bardziej podoba się Eryk od Billa może dlatego iż wiem jakie były motywy Billa i w serialu nic chyba nie zmienią. W kolejnych tomach nasza tytułowa bohaterka będzie brnęła głębiej w świat wampirów i ich politykę oraz zacieśni "współpracę" z Erykiem. W Serialu wprowadzają nowe wątki choćby to że zabójcą Długiego Cienia jest Bill a nie Eryk co jest bardziej logiczne i zrozumiałe ale kara za to jest kolejnym nowym wątkiem.Osobiście bardzo mi się ten serial podoba ma specyficzny klimat dużo w nim seksu i krwi ale to chyba dobrze.
Czy wiecie coś o drugim sezonie? Kiedy? ile odcinków?.
Wiem tylko,że drugi sezon ma być w przyszłym roku, ale na razie nigdzie nie moge znaleźć dokładnej daty premiery i ile bedzie odcinków.
Ti jest co nieco o 2 sezonie,ale niezbyt dużo.Zawsze coś.
http://www.filmweb.pl/HBO+zam%C3%B3wi%C5%82o+drugi+sezon+%22True+Blood%22,News,i d=46062
Do wszystkich których interesują książki o Sooki niestety wszystkie części poza pierwszą "Martwy aż do zmroku" są w j.angielskim.