SPOILER!
Wg książki Sookie jest spokrewniona z wróżkami... Nie ma jednak tam ani słowa, aby posiadała w związku z tym jakieś dodatkowe zdolności ponad telepatią... Chyba, że coś mi umknęło...
Z kolei Crystal jest zmiennokształtna.
Nie wiem, jak w serialu, bo w 3 sezonie zatrzymałam się na 4 odcinku. Ale w ksiażkach Sookie jest czymś na kształt wróżki, a ta panienka, jeśli to ta z Hotshot, jest zmiennokształtna i zmienia się w panterę (werepanther)
W wywiadzie w twórcami serialu powiedzieli że jakoś w połowie czy pod koniec sezonu wyjaśni się dokładnie czym jest Sookie ;D
prawdopodobnie w 9 odc. będzie wiadomo kim jest Sookie
[SPOILER !] -> Bill bedzie miał sen , w którym dowie sie o Sookie co nie co
SPOILER!!! SPOILER!
Sookie ma w sobie krew wróżek...
Wizja z najnowszego odcinka 7 pozwala przypuszczać, że w TB będzie to ważny wątek.
Shit, ale ta jej krew ma właściwości, ja pierd...
Teraz to Stackhousówna będzie najprawdopodobniej najbardziej pożądanym przez wampajery "towarkiem";) hah.
I wiecie co, podoba mi się, że tak to wyjaśnili. Że nie wymyślili czegoś innego.
Albo że Sookie miałaby być tylko człowiekiem, to by było trochę śmieszne.
Takie ma wyjątkowe moce i sztuczki w zanadrzu, i tylko człowiek?
Może to wydawać się lekko durne z tą wróżką, ale jak dla mnie dobrze, że tak zrobili.
W ksiazce Sooki jest pol wrozka,dzieki temu jest telepatka.Claudine to jej kuzynka ( w 7 odcinku pojawia sie w slonecznej dolinie (?) tak to sie chyba nazywalo w ksiazce ) Dzieki krwi wrozki Sooki przyciaga wampiry do siebie ma to cos zwiazek z zapachem,smakiem krwi.A ta ' moc ' nie jest w ksiazce to wytwor serialu.
po zachowaniu Crystal myślałam, że to ona jest wróżką. te wszystkie teksty: liczy się teraz, bla, bla, bla... w niektórych "bajkach" wróżki żyją krótko, dlatego takie skojarzenie. a tu znowu zmiennokształtna... może znowu twórcy serialu odstąpią trochę od książki, jak w przypadku np. Tary czy Lafayette'a.
Tę panterę można zauważyć w ostatnim (6) odcinku A Drop of True Blood
http://www.youtube. com/watch?v=YFezWyYIG8U&feature=related
Polecam cały "serial" ;) jest to promo 3 sezonu, momentami przezabawne :P