Naprawdę porażka. Nie da się tego oglądać. Sztuczna gra aktorów widoczna od pierwszego ujęcia, do tego efekty dźwiękowe śmieszą, wpadki tam są wszędzie cud jeżeli ktoś nie zauważył i non stop sex, sex i jeszcze raz sex, powinien nosić nazwę czysty sex i marne ujęcia i chyba na tym opiera się ten serial. Fabuła może i dobra ale nakręcone tragicznie!!!
Heh.. mi się nawet ciężko wypowiadać, bo ten serial zmęczył mnie już na 2 odcinku pierwszego sezonu... Wkurzyła mnie ta blondi, główna bohaterka chyba... Lubie wampiry, ale do tego serialu chyba nie wrócę.
ja osobiście pokochałam ostatnio ten serial i powiem tylko, że gra aktorów wcale nie jest sztuczna. Pokazują nam określoną grypę społeczną Luizjany i bardzo dobrze im to wychodzi.
Co do wieku to na pewno jest serial dla dorosłych, założe się, że młode osoby oglądają z prostego powodu - chormonów:D
Ja mam 18 lat,serial jest dla mnie świetny,dziennie oglądałem po 3 odcinki,teraz mam na dvd i sobie oglądam od początku,chociaż widziałem każdy odcinek z 3-4 razy.
Dla mnie to najlepszy serial,a sezon 2 jest moim zdaniem rewelacyjny,czekam na 5 sezon.
Po prostu w tym serialu pokazane są prawdziwe wampiry a nie sztuczne,które błyszczą w Słońcu..takie kretynizmy zostawmy dzieciakom,chociaż zmierzch nie jest zły gdyby nie to świecenie i gdyby nie Bella,dużo osób czepia się Sookie,ale ona jest niezdecydowana bo piła krew Erica i Billa która działa jak narkotyk..a Bella to głupia,pusta,niezdecydowana,ślamazarna,mdła,piczka bez silnej osobowości,którą trzeba ratować.
A Sookie może i jest naiwna i głupiutka ale ma jaja.
I potrafi sama dać sobie rade,już Elena jest lepsza od tej całej pożal się Boże Belli..
zgadzam się:) Właśnie oglądam go drugi raz i też zastanawiam się nad dvd, ale chyba poczekam aż serial się skończy definitywnie i kupię cały zestaw, zrobiłam tak ze Smallville:)
Smallville oglądam dopiero teraz,wcześniej nie widziałem..
Jestem teraz na 4 sezonie,i serial też świetny,a za ile kupiłaś Smallville?
Jeden sezon ile kosztuje?
Na necie czy gdzie?
Jeśli możesz napisać?
jasne, że mogę
obejrzałam całość przez lato i po prostu się w tym zakochałam, uwielbiam postać Lexa:D ale to nie forum o tym serialu, więc nie będę tu o nim pisać bo nazbierało by się;p
Kupiłam na ebayu, w Polsce jeszcze tego nie ma tak że nie znajdziesz nigdzie wersji nawet z napisami na dvd, jeśli nie umiesz dobrze języka.
Mam to: http://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=smallville+1-10&_sacat =See-All-Categories
region 2
Ah...rozumiem,dzięki.
Ja lubię Clarka :)
Z kobiet to Chloe :)
Lois jeszcze nie znam..za dobrze :)
A Lana na razie mnie nie wkurza ale wiem że potem będzie okropna..
nie aż taka znowu okropna;p
U nas obecnie na TVN którymś chyba puszczając ostatni sezon smallville, więc może za jakiś rok będzie u nas dvd, ale wbrew pozorom to będzie droższe niżby sprowadzac z zagranicy
Wszystkich fanów True Blood zapraszam do wypełnienia ankiety:)
http://www.filmweb.pl/serial/Czysta+krew-2008-399264/discussion/Zabawa+Ankieta,1 774175
Jedyne do czego mogę się przyczepić, to to, że jak dla mnie za mało klimatu parnego południa (choć na południu nigdy nie byłam i może opieram się tylko na wyobrażeniach). Gdyby całość była w klimacie czołówki dałabym 10.
Sookie w pierwszych paru odcinkach rzeczywiście była drażniąca, ale to kwestia przyzwyczajenia albo raczej próby zrozumienia bohatera, w książce ładnie to wytłumaczono - wieczna alienacja, brak przyjaciół, niemożność skończenia szkół, bo ma się problemy z koncentracją słysząc ciągle myśli innych, stąd taka bariera i jakby patrzenie na świat przez szybę. I Paquin bardzo dobrze to gra.