PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74692
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Naprawdę porażka. Nie da się tego oglądać. Sztuczna gra aktorów widoczna od pierwszego ujęcia, do tego efekty dźwiękowe śmieszą, wpadki tam są wszędzie cud jeżeli ktoś nie zauważył i non stop sex, sex i jeszcze raz sex, powinien nosić nazwę czysty sex i marne ujęcia i chyba na tym opiera się ten serial. Fabuła może i dobra ale nakręcone tragicznie!!!

diankab13

Heh.. mi się nawet ciężko wypowiadać, bo ten serial zmęczył mnie już na 2 odcinku pierwszego sezonu... Wkurzyła mnie ta blondi, główna bohaterka chyba... Lubie wampiry, ale do tego serialu chyba nie wrócę.

diankab13

ja osobiście pokochałam ostatnio ten serial i powiem tylko, że gra aktorów wcale nie jest sztuczna. Pokazują nam określoną grypę społeczną Luizjany i bardzo dobrze im to wychodzi.
Co do wieku to na pewno jest serial dla dorosłych, założe się, że młode osoby oglądają z prostego powodu - chormonów:D

Ja mam 18 lat,serial jest dla mnie świetny,dziennie oglądałem po 3 odcinki,teraz mam na dvd i sobie oglądam od początku,chociaż widziałem każdy odcinek z 3-4 razy.
Dla mnie to najlepszy serial,a sezon 2 jest moim zdaniem rewelacyjny,czekam na 5 sezon.
Po prostu w tym serialu pokazane są prawdziwe wampiry a nie sztuczne,które błyszczą w Słońcu..takie kretynizmy zostawmy dzieciakom,chociaż zmierzch nie jest zły gdyby nie to świecenie i gdyby nie Bella,dużo osób czepia się Sookie,ale ona jest niezdecydowana bo piła krew Erica i Billa która działa jak narkotyk..a Bella to głupia,pusta,niezdecydowana,ślamazarna,mdła,piczka bez silnej osobowości,którą trzeba ratować.
A Sookie może i jest naiwna i głupiutka ale ma jaja.
I potrafi sama dać sobie rade,już Elena jest lepsza od tej całej pożal się Boże Belli..

Damx123

zgadzam się:) Właśnie oglądam go drugi raz i też zastanawiam się nad dvd, ale chyba poczekam aż serial się skończy definitywnie i kupię cały zestaw, zrobiłam tak ze Smallville:)

Smallville oglądam dopiero teraz,wcześniej nie widziałem..
Jestem teraz na 4 sezonie,i serial też świetny,a za ile kupiłaś Smallville?
Jeden sezon ile kosztuje?
Na necie czy gdzie?
Jeśli możesz napisać?

Damx123

jasne, że mogę
obejrzałam całość przez lato i po prostu się w tym zakochałam, uwielbiam postać Lexa:D ale to nie forum o tym serialu, więc nie będę tu o nim pisać bo nazbierało by się;p
Kupiłam na ebayu, w Polsce jeszcze tego nie ma tak że nie znajdziesz nigdzie wersji nawet z napisami na dvd, jeśli nie umiesz dobrze języka.
Mam to: http://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=smallville+1-10&_sacat =See-All-Categories
region 2

Ah...rozumiem,dzięki.
Ja lubię Clarka :)
Z kobiet to Chloe :)
Lois jeszcze nie znam..za dobrze :)
A Lana na razie mnie nie wkurza ale wiem że potem będzie okropna..

Damx123

nie aż taka znowu okropna;p
U nas obecnie na TVN którymś chyba puszczając ostatni sezon smallville, więc może za jakiś rok będzie u nas dvd, ale wbrew pozorom to będzie droższe niżby sprowadzac z zagranicy

diankab13

Wszystkich fanów True Blood zapraszam do wypełnienia ankiety:)
http://www.filmweb.pl/serial/Czysta+krew-2008-399264/discussion/Zabawa+Ankieta,1 774175

diankab13

Ano jak uważasz :) Każdy lubi co innego :) Ja uwielbiam True Blood :)

diankab13

Jedyne do czego mogę się przyczepić, to to, że jak dla mnie za mało klimatu parnego południa (choć na południu nigdy nie byłam i może opieram się tylko na wyobrażeniach). Gdyby całość była w klimacie czołówki dałabym 10.
Sookie w pierwszych paru odcinkach rzeczywiście była drażniąca, ale to kwestia przyzwyczajenia albo raczej próby zrozumienia bohatera, w książce ładnie to wytłumaczono - wieczna alienacja, brak przyjaciół, niemożność skończenia szkół, bo ma się problemy z koncentracją słysząc ciągle myśli innych, stąd taka bariera i jakby patrzenie na świat przez szybę. I Paquin bardzo dobrze to gra.

diankab13

Ten serial jest sztuczny jak szczęka mojej babci. Nie dobrnąłem do 3 odcinka. Ale jak to mówią "są gusta i.."