PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

UWAGA!
SPOJLER
SPOJLER
SPOJLER
SPOJLER
SPOJLER
SPOJLER
SPOJLER

Zapowiedź drugiej połowy sezonu:

http://www.youtube.com/watch?v=ip-pJHnic1M

Oficjalne opisy nadchodzących odcinków:

7: HITTING THE GROUND

Narażona na niebezpieczeństwo przez Lorenę, Sookie osiąga ekstremum w swych
próbach uratowania Billa - z nieprzewidzianymi konsekwencjami. Sam infiltruje ring, na
którym odbywają się walki psów, by wyciągnąć Tommy'ego spod chciwego wpływu
rodziców. Jason trafia do więzienia, by odkryć prawdę o Crystal; Summer urządza
"domową grę", by wzniecić uczucia Hoyta; Debbie przysięga Alcide'owi zemstę; Eric
wykorzystuje Hadley jako przynętę, by uzyskać informacje od Sophie-Anne; Russell
odwraca się od władzy i magistra.

8: NIGHT ON THE SUN

Wstrząśnięta i rozczarowana Sookie ponownie rozmyśla nad swoim związkiem z Billem.
Sophie-Anne przejmuje obowiązki w nowej rezydencji, podczas gdy Russell spiskuje
nad następnym krokiem. Jessica i Bill godzą się; Jason "rzuca rękawicę" w nadziei
uratowania Crystal; Ruby Jean, matka Lafayett'a, chcąc zrobić mu niespodziankę,
przyjeżdża do jego domu; Sam stara się kontrolować Tommy'ego; w Merlotte zostaje
zatrudniona nowa kelnerka; Eric udowadnia swą lojalność wobec Russella. Sookie
będzie bezbronna, gdy Alcide będzie musiał targować się z rodziną w krytycznej sytuacji.

9: EVERYTHING IS BROKEN

Z potwierdzeniem w ręku 'Poprawki nadającej prawa wampirom', Nan Flanagan
przybywa do Fangtasi, by skonfrontować się z Ericiem w sprawie zniknięcia Magistra.
Pogrążony w smutku Russell przysięga zemstę swym wrogom, wampirom i ludziom.
Budząc się ze snu, Bill odkrywa prawdę o prawdziwej tożsamości Sookie. Jason
otrzymuje nieoczekiwaną pomoc, gdy wyrusza przeciwko Feltonowi i Calvinowi. Sam jest
zestresowany postawą Tommy'ego; Tara spotyka nowego sojusznika i starego
stręczyciela; Hadley wprowadza Sookie jako nowego członka rodziny; Arlene rozpacza
nad swoją przyszłością; Hoyt zmierza się ze swoimi prawdziwymi uczuciami.

10: I SMELL A RAT

Niechętny Bill ostrzega Sookie przed niebezpieczeństwem, wobec którego stanie. Jesus
jest zaintrygowany tajemniczymi właściwościami "V". Sam wpada w furię, co przywołuje
mroczne wspomnienia. Eric podejmuje środki ostrożności i spełnia życzenie; Arlene
zwraca się do Holly o pomoc z pilnym problemem; Jason godzi się z nieoczekiwanym,
tak samo Tara i Crystal; Jessica jest rozdarta pomiędzy Tommy'm i Hoytem. Po
przebywaniu z Talbotem, Russell obiecuje rozpoczęcie zemsty na swoich wrogach.

11: FRESH BLOOD

Bill stara się odzyskać z powrotem zaufanie Sookie, ale koniec-końców stawia ją twarzą
w twarz z nowym niebezpieczeństwem. Wiedząc, że nie jest fizycznym przeciwnikiem dla
króla, Eric nęci Russella "ostatecznym snem wampira". Jason stara się oswoić z
rewelacjami na temat Crystal. Sam przyjmuje swoją mroczną stronę, odsuwając się od
każdego prócz Tary. Hoyt i Jessica wkraczają na nowy poziom romansu; z pomocą Holly,
Arlene powierza swoją przyszłość w ręce bogini; po V-podróży Lafayette zmaga się z
nowymi demonami.

Może nie wszystko jest zrozumiałe, ale niektórych zdań nie da się po prostu
przetłumaczyć idealnie na nasz język :]

ocenił(a) serial na 9
Bittersweet88

Szczerze mówiąc będzie ciekawie;]

ocenił(a) serial na 7
mario588

szkoda tylko, ze nie rozwinie sie znaczaco watek Erica i Sookie xD

ocenił(a) serial na 7
gosiukukuk

Podejrzewam, że ten wątek rozwiną bardzo znacząco w czwartym sezonie (tak jak w książce) ;] A na razie budują napięcie :)

Swoją drogą - UWAGA SPOJLER!
Właśnie czytam czwartą książkę i nie mogę się doczekać, jeśli czwarty sezon będzie podobny - zagubiony, wystraszony Eric - to będzie takie "słodkie" ;P
Poza tym, rzeczywiście książkowa Sookie nie jest taka irytująca ;]

ocenił(a) serial na 9
Bittersweet88

A dlaczego Eric traci pamięć w IV sezonie?

mario588

Odrzuci 'kuszącą' propozycję czarownic i w zamian obrzucą go klątwą. ;P

ocenił(a) serial na 7
Meave_Black

Ale za to jak się zbliżą z Sookie! XD Cały czas szczerzę zęby, gdy czytam ich wspólne sceny XD

Bittersweet88

haaa no tez czytalam czwarta czesc i nie moge sie doczekac zeby to w serialu zobaczyc ;DD prysznic itp ;D

nunax4

'prysznic' to w odniesieniu do tej pary magiczne słowo... ;P

Meave_Black

zeby tylko w serialu tego nie przekrecili przypadkiem ...

nunax4

jasne, to byłaby niemalże profanacja xD niee, ale poważnie- to jest moment przełomowy i jeśli ktoś spróbuje coś przy tym zmajstrować to dobiorę się do niego :P i myślę że nie tylko ja :D

ocenił(a) serial na 7
Meave_Black

przecież tak naprawde od tego 'prysznica' niemalże wszystko sie zaczelo.. poza tym.. to bylaby uczta dla wszystkich fanow Erica....od razu przypoomina mi sie 1 odcinek tej 3 serri, gdzie Eric zabawia sie ze swoja striptizerka ;DD

Meave_Black

Czy mogę prosić o napisanie troszkę więcej o tej scenie/momencie 'prysznic'? Oczywiście uprzednio jak sądzę po waszych wpisach należałoby napisać 'SPOILER' bo może niektórzy nie chcieliby tego czytać, ale mnie to baaardzo zaintrygowało. Także jeżeli to nie za duży problem to proszę napiszcie o tym coś więcej, z góry dziękuję.

emdot

UWAGA! SPOILER!
SPOILER
SPOILER

Kiedy Eric stracił pamięć i Pam próbowała sprawę wyjaśnić na jej prośbę naszego Wikinga przygarnęła Sookie. Zaczęło iskrzyć ale Sookie się zastanawiała co z tym zrobić, bo Eric stał się grzeczny, miły i potulny i wydaje mi się, że nie chciała go wykorzystać kiedy nie wie co się z nim dzieje :P ale od jednego do drugiego i skończyli w łazience, kiedy to chłopak przełamawszy onieśmielenie własne i głównej bohaterki zdecydował się na romans. A scena pod prysznicem- cóż, to po prostu pierwsza scena miłosna Erica i Sookie xD

ocenił(a) serial na 6
Meave_Black

Tak, dokładnie;)
I mnie się wydaje, że w drugim sezonie Mr. Ball zamieścił fragmencik, który trochę pokazywał, jak to by mniej więcej wyglądało, z tą utratą pamięci przez Northmana i w ogóle z całą tą sytuacją dziwną;) Jak sobie przypominacie 1 sen Sookie z Ericiem, kiedy ta leży w łóżku z Billem, odwraca się.. ZGACHA, a tu taki Eric na słodko;) Tam mieli taką gadkę w tym stylu...Mam nadzieję, że w 4 sezonie ją rozwiną, heh;)

ocenił(a) serial na 7
Meave_Black

I to barrdzo gorąca scena ;P Najbardziej rozbroił mnie ten opis:
"Poczułam pewną część ciała Erica na plecach, a nie stał wcale tak blisko. Jejku. Hurra. Mmm…"
To właśnie fragment ze sceny prysznicowej - padłam XD

Meave_Black

Ajjjj... ;) dziękuje Wam za wyjaśnienie.
Tak, zdecydowanie NIE mogą ominąć tego wątku w serialu ;p
Sądzę, że w sezonie 3 nie doczekamy się jakiś szczególnie istotnych momentów z Ericiem i Sookie chociaż może w ostatnim odcinku? (hmm...tak sobie tylko marzę) , ale w 4 sezonie... oby, oby!

ocenił(a) serial na 7
emdot

a wlasnie mam taka prośbe.. wszedzie szukam odcinka 9 z drugiej serii, i tej wlasnie sceny , kiedy Sookie sni sie ze lezy w lozku z Erickiem. co prawda ogladalam na youtubie , ale moj angielski jest na srednim poziomie, ogolny kontekst zrozumialam ale generalnie jesli mialby ktos adres stronki gdzie ten odcinek mozna obejrzec z napisami, bylabym wdzieczna ;D