PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74705
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

http://www.youtube.com/watch?v=2iVaVbaSSmc Promo + dyskusja o odcinku

maIinowa

zapowiada sie ciekawy odcinek

maIinowa

oby zapowiedz nie byla lepsza od samego odcinka :)

ocenił(a) serial na 7
red_nails

zawsze jest

ocenił(a) serial na 10
Twoflower

Co to za utwor na koniec odcinka?
Leci podczas napisow?

ocenił(a) serial na 6
luka00

The naked and famous - The Sun :)

ocenił(a) serial na 7
maIinowa

Może być ciekawszy od premiery. Eric udający człowieka budzi nadzieję, przynajmniej może humor będzie. ;]

ocenił(a) serial na 7
maIinowa

Zapowiada się ciekawie. Zresztą pierwszy odcinek nowej serii był lepszy niż cała poprzednia więc mam nadzieję, że nie spartolą i wróci dawna TB :)

biedroneczka_90_8

ja też mam taką nadzieje,Ball kręcił ostatni 5 sezon i mam wrażenie,że zrobił to na odp.ierdol się;P

ocenił(a) serial na 7
maIinowa

Mam przeczycie, że zapowiedź była najlepsza z całego odcinka ;(. Ale znalazłam sobie kawałek, który mi się podoba : Extinction of your rase. ;)

ocenił(a) serial na 10
maIinowa

Myślę,że zapowiada się bardzo ciekawie;-) Dużo akcji i zęby , czyli to co lubimy najbardziej;-) Szczególnie od Erica i Pam;p;p

maIinowa

" I want extinct of your race. "
A couldn’t agree more.

maIinowa

Preview
http://www.youtube.com/watch?v=DoYcWquzwC8&feature=player_embedded

ocenił(a) serial na 8
maIinowa

Teraz to się cieszę, że zaczekałam z obejrzeniem odcinka do wczoraj, bo nie wiem jak bym doczekała do następnego poniedziałku na kolejny. :D Nie spodziewam się, że moja sympatia do TB z sezonów 1-3 powróci, ale jestem teraz pełna optymizmu jeśli chodzi o ten sezon. Wygląda na to, że szykuje się nam przesłanie pt. "co władza i moc robi z człowiekiem/wampirem/wilkołakiem" :P Billowi pewnie jeszcze będę w stanie wybaczyć, ale Alcide to sobie u mnie nagrabił. Wielki Packmaster się znalazł...

ocenił(a) serial na 7
Slutty_Pumpkin

Tylko trochę odgrzewany kotlet z tym co władza robi z człowiekiem (itp. itd.). Od początku były elementy satyry na politykę. No cóż, zobaczymy.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

Może i odgrzewany kotlet, ale z drugiej strony trudno znaleźć jakąś inną płaszczyznę którą by można w serialu komentować, nie mam więc do twórców żalu w tej kwestii. Od początku TB bazowało na satyrze - dostawało się głównie religii i polityce, także można to uznać za motyw stały. Zmieniał się tylko sposób przekazu. Pozostaje liczyć, że w tym sezonie będzie ciekawiej niż w dwóch poprzednich, które mnie mocno zniechęciły. Więcej konkretnej akcji, a mniej nieprzemyślanych i nudnych wątków.

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

A ja troche z off topuje :) Sook znajdzie wrozke :D http://www.youtube.com/watch?v=MLZ7aNQ5bD0

ocenił(a) serial na 8
Dylax

A czy to nie czasem ten wróż - nowy love interest dla Sookie? Fani Erica i Sookie będą zawiedzeni :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No tak mi sie wydaje, ale kto wie :D

maIinowa

jest kilka ciekawych zapowiedzi na HBO z najbliższego odcinka ERIK, PAM, NORA oraz SAM i nowa postać

ocenił(a) serial na 8
maIinowa

Hmm , wygląda że będzie nadal dużo akcji , strzelania i krwi zrobił się nowy sezon staje się kinem akcji z familijnymi wątkami wth?

ocenił(a) serial na 10
Lap

dzisiaj leci, ?
a dokładnie na jakim kanale i o której?

ocenił(a) serial na 8
Diablicaaa

JUTRO NA HBO O 22

ocenił(a) serial na 10
Magic1997

ok dzięki ;P

ocenił(a) serial na 7
maIinowa

Specjalne pociski i soczewki na oczy... trzeba przyznac ze rzad sie przygotowal.
Mam wrazenie, ze Bill stanie sie Supermanem wampirow, ciekawe czy Sookie bedzie jeszcze Lois Lane;)

Ta wizja przyszlosci z Ericiem podczas egzekucji zwiekszy apetyt na kolejne odcinki... ciekawe jak to rozwiaza (aczkolwiek dalej nie podobaja mi sie te specjalne zdolnosci Billa... mam wrazenie ze zaczerpneli je ze Zmierzchu.. a to nie jest dobry wzor).

Twoflower

Bardzo podobają mi się te naboje. Soczewki to może przesada, ale naboje były w filmie Underworld.
No i wizja "obozu koncentracyjnego dla wampirów" bardzo mi się spodobała:D

ocenił(a) serial na 10
maIinowa

Mnie rozbroił Eric w stroju reportera, myślałam, że padnę xD jeszcze te glassy...^^ masakra

Olggx33

Zapraszamy do oglądania nowego odcinka :)
http://trueblood.pl/filmy,sezon_v,8,1,true_blood_sezon_6_odcinek_2_here_comes_th e_sun_czysta_krew,63.html

ocenił(a) serial na 7
Olggx33

Wyglądał jak Tadzio Norek.

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

Hahahaha ;D

ocenił(a) serial na 8
biedroneczka_90_8

HAHAHA, tak, dokładnie tak :D

biedroneczka_90_8

Biedronkaaaaaa :DDD

ocenił(a) serial na 7
maIinowa

http://screenconnections.files.wordpress.com/2013/06/tb602.jpg?w=627&h=352
http://dzolk.pl/Content/images/miniature/film/634657995908960000s2M7StZm.jpg
Może i trochę niewyraźne, ale podobieństwo powalające.

ocenił(a) serial na 9
Olggx33

ha! wyglądał cudnie i fantastycznie udawał życiową pierdołę :p

ocenił(a) serial na 8
maIinowa

Odcinek muszę przyznać świetny dużo nowych postaci od razu do się odświeżyło dało nowej bryzy .

maIinowa

Czy ktoś może wie jak nazywa się piosenka, która leciała na napisach końcowych?

keymil_filmweb

The naked and famous - the sun :)

ailimenna

Dzięki :)

maIinowa

Ja czekam na napisy ;)

Tomissaw

już po polsku jest

kristin87

taa ale ja pobieram z programu NAPI-projekt :P

Tomissaw

i nie ma narazie moze wieczorem beda ;)

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Bardzo ten odcinek mnie zawiodl, wystawilem najslabsza ocene odcinka jaka do tej pory byly, a szkoda, boje sie ze ten serial sie konczy :(

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Nie było chyba aż tak źle? co bardziej Ci się podobały demon z operacji pustynna burza czy jak?

ocenił(a) serial na 9
Lap

Chodzi mi np o dzisiejszy moment Andiego, ktory jest wiecznie biedny, i to ze nie wie te dzieci sa pokazane jak by byly dla niego wrzutem na posladzie ;) Albo to ze pojawienie sie Naila jako dziadka Sookie i Jasona przyszlo tak latwo, ta cala sprawa z Billem jest nieciekawa pod wzgledem fabularnym jako glowny watek, dalej trzymaja sie ten wladzy - Boga itd ;)

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Niby tak ale to raczej dalszy ciąg tamtego sezonu . po tym jaj dziadek sooke powiedział że straci siłę może to oznaczać koniec TB . ogólnie wojna i jakieś kluczowa rola w tym pewnie naszej kelnerki pewnie tez się pojawi.Skoro się książka skończyła to i serial chyba ma się ku temu.Dla tego wydaję mi się że ten zabieg jest celowy z tą władzą choć wiem, na szczęście Andeigo i Wilkołaków dużo nie było.Wg to raczej z Andiego zrobią taki wątek humorystyczny ale zobaczmy.

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Co do Andy'ego to akurat ta scena z dziećmi dziś była przesłodka, jeszcze jego nieśmiały śmiech, kiedy jedna z córek się do niego uśmiechnęła :) Aczkolwiek nie do końca rozumiem co ta scena wniosła do całego odcinka...

ocenił(a) serial na 8
mgniedziuk

W sumie pewnie nie za wiele ale dla każdego coś innego ;)

ocenił(a) serial na 8
maIinowa

No generalnie całkiem ciekawy wątek Ericka właśnie , dużo w nim humoru choćby leczenie butelką od piwa czy też ten obrotnica żurawi krzykliwych ;D.Jednak Bill i jego kinetyczne wypijanie krwi give me a brake, a końcówka z modami Jessiki, prosi się o pomstę do Bogaale raczej nie tego wampirzego.Natomiast koleiny fagas u Sookie kolejne romansidło? i sookie jako supernova , widać więzła sobie do serca piosenkę Kukulskiej.Ale to oznaczał by koniec w sumie to i dobrze bo robi się z tego totalny cyrk na wróżonych kółkach .

ocenił(a) serial na 8
Lap

Mogę się mylić albo i nie ale Sookie właśnie poznała Warlow-a jeżeli ich dziadek nie widział jego facjaty to może być on
ps. może posiadać jakieś moce w końcu wyszedł z mrocznego wymiaru czy jakoś tak a ona zaprowadziła go na wyżerkę hehe

ocenił(a) serial na 9
Baal

też się zastanawiam czy ten pseudo-wróżek to nie jakaś podpucha... jeśli ma to być kolejny kochaś Sookie to porażka, facet nie ma nic interesującego w sobie, taki przeciętniak...Powoli godzę się z faktem,że wątek uczucia Erica i Sookie kończą nieubłaganie :/ Szkoda bo jedyny facet z jajami w tym serialu.