1. Genialna fabuła! (a z każdym odcinkiem coraz lepsza!) A to wszystko dzięki wielowątkowej narracji pokazującej różne punkty widzenia, wypełnionej opowieściami z życia bohaterów dzięki czemu kreowane są wielowymiarowe…
2. Świetne postacie (nawet główna postać kobieca nie jest irytująco głupia i naiwna jak bywa w innych serialach). Jestem po 8 epizodzie więc pominę spoilery mówiące kogo i za co uwielbiam w tym serialu.
3. KLIMAT!!! To jest dopiero wspaniałe kino, mroczne nie tylko od strony formalnej ale przede wszystkim z mroczną i dojrzałą treścią.
4. Świetne sceny akcji stanowiące pomieszanie Raid’ów z Banshee, nie stroniące od brutalności ale też nie epatujące nią.
Było 10/10 ale po opowieści dlaczego pierwszy raz Matt wyszedł w miasto coś we mnie pękło. Dzięki temu, że główny wątek ubarwiony jest takimi genialnymi opowieściami otrzymuje ode mnie 11/10.
Jak tu się nie zgodzić. W tej chwili to mój naj-ulubiony serial o superbohaterze i nie ma lepszego. Nie wiem nawet co było lepsze: gra aktorska, sceny akcji (i odpowiednio dawkowane - aż chciało się czekać na jakąś!), zdjęcia, scenariusz (całości sezonu czy poszczególnych odcinków - świetnie rozplanowane) czy postaci tak wyrazistych, że ciężko będzie to jakiejkolwiek innej produkcji o superbohaterach pobić. Powiem nawet więcej: na ten serial czekałem ponieważ bohater ma na imię 'Matthew' (rzadko który ma xD) i przeczytałem parę tytułów z tymże bohaterem swego czasu (nie licząc występów gościnnych w innych tytułach, jak Amazing Spider-man itp.). Teraz oczekiwania na inne seriale o superbohaterach Marvela od Netflixa po prostu są zawyżone bo będę oczekiwał podobnego poziomu.. Jak dla mnie 1 sezon DD: 11/10 :D
Mnogość historii nie sprawia,że coś zaczyna być wielowymiarowe. Po prostu - zazębia się w serialu wiele wątków różnych bohaterów, co jest raczej normalne.
Mroczne kino owszem - każdy odcinek jest tak fatalnie oświetlony,że nawet bronienie się konwencją i stylizacją w ramach niewidomego bohatera nie usprawiedliwia niedoświetlonych kadrów i okropnych filtrów, które mają rozjaśniać obraz.