Jeszcze nigdy nie powstał dobry serial fabularny na podstawie komiksów Marvela (o serialowym
'Blade' czy 'SHIELD' lepiej jak najszybciej zapomnieć). Seriale pod flagą DC są zdecydowanie
bardziej udane, chociaż wciąż na poziomie średnim lub mieszanym. O pozostałych serialach
komiksowych lepiej nie wspominać. Czy 'Daredevil' ma szanse to zmienić? Czy jednak lepiej seriale
komiksowe niech pozostaną animowane?
Po pierwsze całe "Defenders" i ich pojedynczych członków wyprodukuje Netflix a, Netflix na dzień dzisiejszy równa się jakoś. Dodając do tego pieniądze Disneya można być raczej spokojnym o co najmniej solidny poziom. Po drugie "SHIELD" ma się ostatnio całkiem nieźle i na tę chwilę prezentuje podobny poziom co Arrow( Taka jest prawda i tylko głupiec tego nie dostrzega). Co jeszcze wypuściło DC poza Strzałą i Smallville?
Birds of Prey, Aquaman, New Adventures of Lois and Clark i kochanego Batsa z 66 :) Wcześniejszych nie wspominam.
Birds of Prey to okej serial który niesłusznie dostał cancel. Aquaman jest powszechnie uważany za,,jeden z najlepszych za wcześnie anulowanych seriali w historii''. Jest stawiany obok Firefly, więc to jest osiągnięcie. NAoLaC to wspaniała rzecz. Na pewno lepsza od Superman: Returns, Smallville czy SIII i SIV. A gdyby nie Batman z 66tego, to seria Batmana zostałaby w latach 60tych anulowana, i pewnie dzisiaj ten bohater byłby Polszy gorzej znany niż gruba ,,Doom Patrol'', czy...no nie wiem, oryginalni Guardiansi.
Na przyszłość, jeśli się na czymś nie znasz - nie zaczynaj dyskusji.
Nie pier,dol, nie licząc Batmana z 66 to szmiry rodem z ramówki Tele5. Birds of Pray nie da się oglądać. Z Klarka miałem beke nawet w wieku 8 lat uwarzając to za niskobudżetowe gówno. A Aquamana do Firefly nie wiem kto porównał, chyba twoja stara.
Widzę że z dorosłym człowiekiem rozmawiam. To że z Clarka miałeś ,,beke'', nie znaczy że jest to serial słaby. Aquaman na swoje czasy miał świetne efekty, o których inne seriale mogły wtedy tylko pomarzyć. Radzę poczytać recenzje pilota, bo krytycy którzy siedzą w branży na pewno dłużej od Ciebie, wiedzą na ten temat więcej od Ciebie.
Może i gówno, ale gdyby nie Batman z 66 to wątpliwym jest aby dzisiaj jeszcze ktokolwiek interesował się superbohaterami. Birds of Prey może i też za dobre nie było ale Przygody Lois i Clarka to część dzieciństwa każdego z nas. Aquaman po pilocie był za to świetny.
no ale marvel dopiero wchodzi w swiat prawdziwych seriali i zaloze sie ze daredevil bedzie lepszy od tego syfu arrow
Pokazujesz jedynie swoje fanboystwo. Wątpie abyś obejrzał jeden odcinek chociaż tego serialu. Wymień normalnie to co Ci się nie podoba, bo takim gadaniem jedynie się ośmieszasz, i potwierdzasz fakt że polscy fani Marvela to głównie niezrównoważone dzieci.
1. Nie napisałem że mnie obrażasz.
2. Twoje zdanie jest nic nie warte skoro nie jest uzasadnione.
3. To nie moja twarz.
a na ciebie tych kilku sekund ty zaczoles do mnie pisac a teraz co dam ci dobra rade nie pisz do mnie wiecej
1. Umiejętność władania językiem polskim świadczy o inteligencji twojej osoby.
2. Dziwne że tylko ty twierdzisz iż jestem ,,upierdliwym gnojem''.
3. To nie korzystaj z forum. Od tego ono jest by sensownie rozmawiać na temat filmu/serialu. Dałeś Agentom 10, a Arrow nazwałeś crapem, mimo tego że bije na głowę małych agentów.
4. Przetrzep*. Metod*. Uderzeń*. Tyle błędów w jednym zdaniu dawno nie widziałem.
5. Dając jedynie 10tki i 1nki wystawiasz się na pośmiewisko.
6. A Co Ci w nim nie pasuje?
odpowiedz nr 1 to nie swiadczy o inteligencji bo mnieszkam ponad 10 lat w kanadzie debilu a studia skonczylem
odpwiedz nr 2 jestes upierdliwy bo jak sie z czyms nie zgodzisz to masakra ja juz sie o tym wiele razy przekonalem chodz w przyszlsci jescze wiele razy sie spotkamy ale to szczegol
odpowiedz nr 3 dla ciebie ale nie dla mnie nie ocenilem arrow zeby nie rozzloscic takich osob jak ty nie skasuuje konta i bedze z niego kozystal i nie zabronisz mi
odpowiedz nr 4 przeczytaj odpowiedz nr 1 jedynym bledem jest to ze do ciebie pisze
odpowiedz nr 5 nie wszystkim filma daje 10
6.mi nic ale ktos moze pomyslec ze to ty
1. Skończyłeś studia i robisz błędy ortograficzne na poziomie pierwszej klasy podstawowej? Ciekawe...
2. Tu nie chodzi o ,,zgodzenie się'', tylko wszystko co Marvelowskie oceniasz na 10, a wszystko co DC hejtujesz. X-Men Origins Wolverine i Daredevil na 10? Poważnie? Te filmy to obraza dla Marvela.
3. Oczywiście że Ci nie zabronię. Nawet nie zamierzam.
4. Popełniam ten sam błąd z twoją osobą.
5. Wszystkim Marvela.
6. Tylko dureń pomyśli że to ja. Gość z tego avatara pochodzi z najbardziej popularnego obecnie sit-comu, i mało kto tej postaci nie zna. Serial dla fanów komiksów, także polecam. Nazywa się ,,Teoria Wielkiego Podrywu''.
1-skonczylem studia w kanadzie chyba nie doczytales
2-co ci do tego atakujesz mnie jak oceniam filmy a i nie ocenilem zadnego filmy dc bo nie chce denerwowac fanow dc ale to chyba sie wkrotce zmienia bo fani dc zaczynaja mnie wkurzac
3-no widziesz ja ci tez niczego nie zabronie
4-tak ale to ty do mnie zwsze zaczynasz pisac wiec o co ci chodzi
5-i tak ma byc to troche nie sprawiedliwe ze mroczny rycerz jest tak wysoko w rankingu a avengers fani dc zanizaja ocene
6-a zjekiego wydawnictwa kmiksow
ps masz refleks i batmana lubie tylko na nowych filmach komiksy mnie nie ruszaja a czytalem je kiedys
1. Skoro skończyłeś studia w Kanadzie to za pewne język angielski w jednym paluszku masz.
2. Czym masz ich denerwować? To znaczy że DC nie ma żadnych dobrych filmów? Sin City, Batmany, Supermany, Strażnicy?
3. A skąd taka pewność że fani DC zaniżają ocenę Avengersom? Prędzej to fani Marvelu zebrali się w kupę i zaniżyli ocenę MOSowi, który to na imdb ma taką samą ocenę co IM3. Widać kto tutaj komu oceny zaniżac.
4. Z DC, z Marvela, z iMAGE, z Dark Horse.
1. Czyli fanboy z Ciebie niezły, bo te filmy pod względem scenariusza, aktorstwa jak i zdjęć wypadają lepiej od tych Marvelowskich filmów.
2. Uwierz mi że fani Marvel również uwielbiają zaniżać oceny, byleby ich ulubione filmy były wyżej.
1-aktorstwa? pfff a robert,chis1,chris2,smuel,johansson jaja sobie robisz nie wiem czy wiesz ale aktor z daredevila bedzie gral w batman vs superman wiec no chyba nie
2-wiem ale fani dc tez to robia ja dc nie zanizam oceny
1-aktorstwa? pfff a robert,chis1,chris2,smuel,johansson jaja sobie robisz nie wiem czy wiesz ale aktor z daredevila bedzie gral w batman vs superman wiec no chyba nie
2-wiem ale fani dc tez to robia ja dc nie zanizam oceny
A DC świetnych aktorów nie ma niby? Ma o wiele lepszych. Christian Bale, Patrick Wilson, Gary Oldman, Morgan Freeman, Amy Adams, Henry Cavill, Heath Ledger, Ben Affleck.
I tak, wiem że Ben Affleck będzie grał w BvS i co z tego? Spójrz na jego filmy. Jest świetnym aktorem, potrafi wyniuchać dobry scenariusz bo zdobył dwa Oskary. To że zaliczył jednorazową wpadkę go nie przekreśla.
Akurat tu ma rację. Arrow jest mierne. Inna sprawa, że Agenci Tarczy też są mierni.
Ja tu widzę fanboya marvela i fanboya dc obu zachowujących się bardzo żałośnie.
Tyle że Arrow na szczeblu aktorskim i scenariuszowym stoi znacznie wyżej. Obecnie przyznam że poziom Agentów jest o wiele wyższy niż na początku, i czerpę z oglądania tego przyjemność podobną do tej jaką mam przy Arrow, lecz jest to raczej spowodowane tym iż CapA nowy wyszedł. Bez wsparcia filmowego ten serial leży. Na prawdę Whedon mógłby się za niego wziąć, bo koleś jest geniuszem.
Bana ??? Chyba Eric Bana ? Albo banana ? Boże Ty myślisz że jesteś pracownikiem Filmweb'u, jest gorzej niż myślałem ! Haha licealisto mówisz - powiem tak chciałbym bo to piękne czasy niestety już bardzo odległe więc skończ chłopcze tą przepychankę na wiek, ok ? Mówisz że można no jasne że można, zaburzenia też można mieć ! Ktoś kto jest fanboyem np. Marvela nie potrzafiąc przy tym wytłumaczyć dlaczego nie lubi DC, Playstation nie potrzafiąc wytłumaczyć dlaczego nie Xbox'a nie różni się niczym od psychofana takim jakim są np. biebersy czy jakoś tak się na nich mówi. Nie rozumiem twoich ocen a to dlatego że ludzie tacy jak Ty nie są zazwyczaj rozumiani przez ludzi normalnych tzw. casual. Szkoda tylko że twoja ponadprzeciętność to nie atut jak u bohaterów twoich filmów (czyt. twoich idoli). Btw właśnie wróciłem z kina z nowych X-menów i powiem Ci że mogliby czyścić buty Arrowi. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda, ludzie ziewali na potęgę i wiercili się na fotelach. Oprócz kilku akcji (swoją drogą nienajgorszych) w sumie które występują chyba w każdych X-menach to duuużo gadania o niczym. Odcinanie kuponów. Proszę Cię zatem skończ już bo twoja droga w zaparte do niczego nie prowadzi.
nie jestem fanboyem ale i ta zdecydowanie wole marvel
arrow to jest shit ty tak uwzasz ale nalezysz do grona 10% osob ktorym sie nie podobal skoncz? ty zaczoles z takim tekstem a teraz sie dziwisz czemu sie bronie
nie chcę mi się dalej przeciągać tej liny z Tobą ale sprostuję tylko twoją wypowiedź odnośnie Arrowa bo wynika z niej że uważam że to shit no więc chyba mnie nie zrozumiałeś dla mnie Arrow to 10/10 i tylko tyle powiem.
'SHIELD' to przeciez kompletny badzew i nudziarstwo, nie lubię oglądać seriali mając poczucie straty cennego czasu, to juz dawny 'Mutant X' oglądało się lepiej. Z 'Arrow' i 'Smallville' też szału nie ma, ale przynajmniej pojawiają się drobne przebłyski. Dlatego tak sceptycznie nastawiam się na ten kolejny idący za ciosem popularności superbohaterów produkt, bo za bardzo lubię postać Daredevila. A Netflix też oszałamiającego dorobku nie ma. Nie ma co oczekiwać produkcji na poziomie 'Hannibala' czy 'X-files'.
Może nie ma oszałamiającego dorobku, ale ma jeden tytuł, który sprawia, że można mieć nadzieję, że wyjdzie z tego coś naprawdę dobrego. House of Cards. A i jeszcze, SHILED=Arrow a nie 3:6.
Patrząc choćby na ocenę ogólną to widzimy wyraźnie: 6,9 (SHIELD) ≠ 7,7 (Arrow) ;P
Ocena jest strasznie zakłamana. Wynika to z tego, że Arrow miał zdecydowanie lepsze wejście od Agentów. Ludzie po 2-4 odcinka "rozdali" noty i tak powstał stereotyp duże lepszego Arrow. Rzadko kto podnosi ocenę w trakcie, a w większości przypadków liczy się pierwsze wrażenie. Jednak bez problemu potrafię zrozumieć, że któryś z nich komuś podoba się bardziej. Ja oglądam oba bo lubię "te klimaty" i oceniam je tak samo.
Koryguję ocenę po każdym sezonie lub nawet w trakcie, zatem niewykluczone, że jak po dalszych odcinkach 'S.H.I.E.L.D.' okaże się choćby trochę ciekawsze to im uczciwie podbiję punktację. Tylko że chyba nie bez powodu 'Agenci' zatrzymali się na jednym tylko sezonie ze słabą oglądalnością, a 'Arrow' ma już zaplanowany trzeci sezon, prawda?
Zanim jednak się przymuszę do oglądania mam najpierw kilka znacznie ciekawszych tytułów do nadgonienia :)
Oby ta lista była dłuuuuuga. Poważnie, to racja że się sytuacja w Tarczy poprawiła, ale tylko dlatego że wyszedł ostatnio CapA który namieszał w fabule serialu. Normalnie to jest raczej średnio, ale wypowiem się gdy zobaczę jak będzie szło Małym agentom w drugim sezonie, bez pomocy filmów.
13 maja był ostatni odcinek pierwszego sezonu... więc nie dziwne, że nie ma więcej sezonów póki co, w momencie gdy pisałeś nawet nie skończyli emitować pierwszego sezonu.
Tylko że decyzje o kolejnych sezonach nie są podejmowane po wyemitowaniu ostatniego odcinka, ale znacznie wcześniej, razem z całkowicie rozplanowanym terminarzem i podpisanymi kontraktami. Zobaczymy jak będzie, jeśli go lubisz, to niech nakręcą dowolną ilość serii. Mi to obojętne.
Agenci już mają zapowiedziany drugi sezon. Ruszy tej jesieni. W między czasie pojawi się serial Agent Carter - akcja ma toczyć się po drugiej wojnie światowej.