PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 74 tys. ocen
7,9 10 1 74281
7,6 26 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

Jeszcze nigdy nie powstał dobry serial fabularny na podstawie komiksów Marvela (o serialowym
'Blade' czy 'SHIELD' lepiej jak najszybciej zapomnieć). Seriale pod flagą DC są zdecydowanie
bardziej udane, chociaż wciąż na poziomie średnim lub mieszanym. O pozostałych serialach
komiksowych lepiej nie wspominać. Czy 'Daredevil' ma szanse to zmienić? Czy jednak lepiej seriale
komiksowe niech pozostaną animowane?

ocenił(a) serial na 5
plooshack

Komiksami, nie komikami x)

plooshack

no i dobrze....komiksów tez jest duzo i jakos nkt sie nie czepia

ocenił(a) serial na 8
matthewrealfan

Netflix ma jeden tytuł który pozwala mieć nadzieję ??? A co z takimi perełkami jak "The Knick" "Orange is new black" czy "Hemlock Grove" a to tylko te które oglądałem !!! A Tarcza i strzała to w zasadzie dwa bardzo słabe seriale, niestety :( Tylko Arrow jeszcze oglądam bo chyba jego forma ma na to wpływ ( targetem docelowym serialu są gospodynie domowe mruczące w domu i uwielbiające prężnych chłopców i romanse ) wciągnąłem się jak w telenowele :P

ocenił(a) serial na 10
oicyp

"The Knick" nie jest od Netflixa akurat, tylko od Cinemax (ale to i tak świetny serial). Poza tym masz rację - Netflix robi przy serialach świetną robotę.

plooshack

a własnie niech go zrobią moze w końcu będzie jakis jakis marvel serial który nie będzie kiszką i da sie go oglądać/na co liczę ;p DD ma fajna historie i gdyby wzięli pod lupę prace Franka M. to może wyjść serial który będzie lepszy od przeciętnych filmów kinowych z tego universum ;p

plooshack

Niech robią, raz, że będzie fajny serial, dwa, że można się pośmiać ze spustów fanboyów jak Frieza. :D

plooshack

Mnie na przykład seriale DC nie potrafią wciągnąć (Arrow obejrzałem tylko 1 sezon, a z Gotham zrezygnowałem po kilku odcinkach), brak jednego universum (może za wyjątkiem Flasha i Arrow) i filmowego uniwersum które dopiero raczkuje, a zaczęło się od Supermana.
W Marvelu seriale Agents of Shield, czy Agent Carter w jakimś stopniu łączą się z filmami. Mam osobiście nadzieję, że seria Defenders również będzie się jakoś łączyła z całym światem Marvela.

ocenił(a) serial na 8
plooshack

Marvel
AoS sa swietni ale strasznie dlugo sie rozkrecaja.
Daredevil- swietny.
Jessica Jones- chwilami nudny ale i tak bardzo dobry.
Agent Carter- moze byc.

DC
Arrow- dwa bardzo dobre sezony zmarnowane melodramatem toczacym sie bez przerwy od trzeciego sezonu.
Flash- najlepszy serial od DC, jedyne na czym traci to crossovery z przeciatniakami.
Supergirl- zbyt feministyczny, za duzo watkow uczuciowych.
Legends of Tomorrow- dobry.