Do premiery Daredevila na platformie Netflix został tydzień. Jednak odbyły się już zamknięte pokazy, na których wyświetlono pierwsze odcinki i jak było pewnie wiadomo - serial uznano bezwzględnie za najlepsze komiksowe show, bijące na głowę wszystkie inne projekty i od Marvela i od DC. Mroczny, ciężki klimat wylewa się z ekranu, aktorstwo, wizualia, efekty specjelne to najwyższy możliwy poziom. Nic dodać nic ująć.
Zapowiedziano, że w drugim sezonie prawdopodobnie zobaczymy i Bullseye'a i Elektre, a także kilka niespodzianek. Zatem czekamy do premiery, a później Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist, by zakończyć mocno na Defenders.
Serial zapowiada się wyśmienicie. Myślisz, że jest szansa w przyszłości na epizodyczne występy Daredevila w kinowych filmach Marvela?
Kto wie, czy nie wystąpi w Captain America Civil War, nie jest to wykluczone. Skoro to Civil WAR, jak sam tytuł wskazuje, może znaleźć się tam sporo postaci nie tylko z filmowego uniwersum, ale i serialowego, np. Coulson, Skye i SHIELD z Agentów czy właśnie Daredevil, Luke Cage, Iron Fist i Jessica Jones.
http://www.comicbookresources.com/article/comic-reel-elektra-bullseye-on-the-rad ar-for-daredevil-season-2-momoa-talks-aquaman-suit-justice-league
Na fb i twitterze warto obserwować kilka stron geekowskich, jak Superhero Feed czy Comicbookmovies com, oraz kilka innych. Tam zawsze znajdziesz ciekawe info z tego świata.
Na cholere ten Iron Fist, Moon Knight ze swoją schizofrenią, doskonale wpisałby się w ten mroczny klimat.
To też chodzi mi o to żeby w miejsce Iron Fista wstawić MK. Zresztą w Jessice Jones będziesz miał juz Luke'a
skoro chcą zrobić z tego potem serial "The Defenders" to gdzie Ty tam widzisz miejsce dla Moon Knighta? :o bo ja go nie widzę.
W którejś tam kolejności był członkiem "The Defenders". W zimowym żołnierzu była wzmianka o nim, myślałem, że to pociągną dalej.
z tego co pamiętam Spector doszedł do The Defenders tylko po to by pokonać team Zodiac, ale może się.
Ja najbardziej chciałbym Marca zobaczyć w pełnometrażowym filmie, seriale zostawiłbym właśnie ulicznym wojownikom.
O to super ze są świetne recki(zresztą po zwiastunach widać ze bedzie dobrze)...Styl tego serialu to bedzie mój klimat(mrokmrokmrok/batmanbatmanbatman) Hehe ciekawe jak kinówki beda sie odnajdywac przy tym serialu to zastanawiające zwłaszcza ze kinowo na wesoło idzie ale pożyjemy zobaczymy ;]
Jest juz pierwsze spojrzenie na czerwony strój DD i mnie o dziwo aż tak mocno nie zachwycił(liczyłem na coś bardziej profesjonalnego) bo to mix Atoma/Flasha(oczywiście mi to nie przeszkadza)ale jak pamiętam mocno krzyczałeś na te postacie i nie wiem jak to przełkniesz(bez obrazy) ;] oto link jakbyś przegapił:
http://www.filmweb.pl/serial/Daredevil-2015-702252/discussion/Jest+czerwony+stro j+Daredevila+%21%21%21,2626157
Ja obejrzałem dwa i jestem zachwycony. Póki co inne seriale ekranizacje komiksu się nie umywają.
obejrzyj i poczuj poziom wykonania tego serialu już od 1szego odcinka, zamiast wbijać się z "mądrym" komentarzem, a idę o zakład, że nie widziałeś nawet kawałka. Aktorstwo, klimat, praca kamery, wszystko to wciąga nosem już w początkowych odcinkach wszystkie seriale superhero jakie widziałem, a oglądam wszelkie na bieżąco bo bardzo lubię tą tematykę, a Agents of S.H.I.E.L.D. i inhumans uważam za top topów, ale Daredevil pierwszymi odcinkami przebił poziomem wszystko co dotąd widziałem z telewizyjnych ekranizacji komiksów.
Widziałem 2 odcinki,pierwszy dobry,drugi już trochę gorszy,i nie powiedziałbym że lepsze 2 odcinki od najlepszych momentów w całym Arrow czy ostatnio we Flashu
Co nie zmienia oczywiście faktu że cały serial Daredevil będzie lepszy(i tak czuję) od tego co widzieliśmy w innych superhero serialach.Ale stwierdzanie ze już super,oh ah po 2 odcinkach gdzie 2 był już troszkę gorszy jest trochę za wsześnie i chyba emocje tutaj biorą górę
Jestem po pierwszym odcinku i były lekkie nawiązania do kinowego uniwersum. A DD zawsze był mroczny, żadnej tak postaci w Marvelu przez błoto nie przeciągnęli, trudno żeby serial był wesoły i lekki :D
Ja właśnie też skończyłem , zaskoczony jestem pozytywnie , mroczny brutalny , czyli to co wielu fanów chciało , po pełnych humorach produkcjach, realizm jest , głowny bohater na plus , sceny walki jedne z najlepszych , z czego netlix niedługo będzie słynął , genialne były w MArco Polo . :)
A właśnie. Jak mówią o demolce Nowego Jorku chodzi im o wydarzenia w Avengers?
Tak, w gabinecie Bena masz nawet nagłówki artykułów gazet "Battle of NY" i "Harlem Terror"(Hulk) http://i.imgur.com/amJ26gX.jpg
Jeszcze taka ciekawostka
W komiksie Urich pracował dla Daily Bugle w tej samej gazecie co Peter Parker (Spider-Man).
Czerwony mi się nie podoba, za mało diabła, za dużo zbroi. Zbyt "Batmanowe" to i kanciaste no i nie ma logo DD na klacie lub z boku, co mi się nie podoba. Rogi też jak nie rogi, słabo im to wyszło niestety, choć zobaczymy jak to będzie wyglądać w ruchu. Kostium Flasha nie uważam już za najbardziej tandetny, nie tak dawno Supergirl go przebiła, ale i Atom to Top 3, choć czerwony Daredevila jest blisko trójki, może się tam i znajdzie jak już obejrzę serial.
Że Batmanowy to ja bym nie powiedział.Też spodziewałem się czegoś lepszego.Co mnie dziwi to to że ten czarny strój ninja mi się zajebiscie za to podoba 0_0.
Czarny świetny, choć to zwykła bluza z Biedronki i bojówki, do tego czarna chustka na twarzy, ale ma to jakiś swój uliczny urok.
Nie krytykujcie na podstawie obrazka, obejrzyjcie sezon do końca. Póki co w samej kominiarce wypie#$ala w kosmos z karata lepiej niż cała obsada Arrow i Flasha razem wzięte, więc jest moc.
WŁaśnie obejrzałem ostatni już odcinek , kostium w akcji genialny , na zdjęciach też mnie nie przekonał , ale w pojedynku z (SPOILER) z Kingpinem na koniec sezounu wręcz idealnie
Batmanowy. xD
Strój wygląda jakby koleś włożył do pralki strój Kapitana Ameryki razem z czerwonymi rzeczami i zafarbowało. Wygląda żenująco, lepszy był już w filmie z Affleckiem. Ale przynajmniej Marvel poszedł w realizm, koleś jest ślepy więc nie ogarnął, że jego strój to porażka. :D