PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 74 tys. ocen
7,9 10 1 74261
7,6 26 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

Do premiery Daredevila na platformie Netflix został tydzień. Jednak odbyły się już zamknięte pokazy, na których wyświetlono pierwsze odcinki i jak było pewnie wiadomo - serial uznano bezwzględnie za najlepsze komiksowe show, bijące na głowę wszystkie inne projekty i od Marvela i od DC. Mroczny, ciężki klimat wylewa się z ekranu, aktorstwo, wizualia, efekty specjelne to najwyższy możliwy poziom. Nic dodać nic ująć.
Zapowiedziano, że w drugim sezonie prawdopodobnie zobaczymy i Bullseye'a i Elektre, a także kilka niespodzianek. Zatem czekamy do premiery, a później Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist, by zakończyć mocno na Defenders.

ocenił(a) serial na 8
Frieza

Serial zapowiada się wyśmienicie. Myślisz, że jest szansa w przyszłości na epizodyczne występy Daredevila w kinowych filmach Marvela?

ocenił(a) serial na 9
Blablarzynca

Kto wie, czy nie wystąpi w Captain America Civil War, nie jest to wykluczone. Skoro to Civil WAR, jak sam tytuł wskazuje, może znaleźć się tam sporo postaci nie tylko z filmowego uniwersum, ale i serialowego, np. Coulson, Skye i SHIELD z Agentów czy właśnie Daredevil, Luke Cage, Iron Fist i Jessica Jones.

ocenił(a) serial na 10
Frieza

No w Civil War przyda się prawnik :d

ocenił(a) serial na 10
Frieza

masz może zródło?

Marvel_Studios_3

http://www.comicbookresources.com/article/comic-reel-elektra-bullseye-on-the-rad ar-for-daredevil-season-2-momoa-talks-aquaman-suit-justice-league

ocenił(a) serial na 10
Peeves

dzięki

ocenił(a) serial na 9
Marvel_Studios_3

Na fb i twitterze warto obserwować kilka stron geekowskich, jak Superhero Feed czy Comicbookmovies com, oraz kilka innych. Tam zawsze znajdziesz ciekawe info z tego świata.

ocenił(a) serial na 10
Frieza

ok dzięki

Marvel_Studios_3

Rusek cicho.

ocenił(a) serial na 10
Szejku

o co ci chodzi napisaem cos zlego?

ocenił(a) serial na 9
Frieza

Na cholere ten Iron Fist, Moon Knight ze swoją schizofrenią, doskonale wpisałby się w ten mroczny klimat.

Hawkarooney

Ale to nie jest daredevil i przyjaciele tylko 4 oddzielne seriale.

ocenił(a) serial na 9
Spidey_

To też chodzi mi o to żeby w miejsce Iron Fista wstawić MK. Zresztą w Jessice Jones będziesz miał juz Luke'a

ocenił(a) serial na 9
Hawkarooney

skoro chcą zrobić z tego potem serial "The Defenders" to gdzie Ty tam widzisz miejsce dla Moon Knighta? :o bo ja go nie widzę.

ocenił(a) serial na 9
prowned

W którejś tam kolejności był członkiem "The Defenders". W zimowym żołnierzu była wzmianka o nim, myślałem, że to pociągną dalej.

ocenił(a) serial na 9
Hawkarooney

z tego co pamiętam Spector doszedł do The Defenders tylko po to by pokonać team Zodiac, ale może się.

Ja najbardziej chciałbym Marca zobaczyć w pełnometrażowym filmie, seriale zostawiłbym właśnie ulicznym wojownikom.

Frieza

O to super ze są świetne recki(zresztą po zwiastunach widać ze bedzie dobrze)...Styl tego serialu to bedzie mój klimat(mrokmrokmrok/batmanbatmanbatman) Hehe ciekawe jak kinówki beda sie odnajdywac przy tym serialu to zastanawiające zwłaszcza ze kinowo na wesoło idzie ale pożyjemy zobaczymy ;]
Jest juz pierwsze spojrzenie na czerwony strój DD i mnie o dziwo aż tak mocno nie zachwycił(liczyłem na coś bardziej profesjonalnego) bo to mix Atoma/Flasha(oczywiście mi to nie przeszkadza)ale jak pamiętam mocno krzyczałeś na te postacie i nie wiem jak to przełkniesz(bez obrazy) ;] oto link jakbyś przegapił:
http://www.filmweb.pl/serial/Daredevil-2015-702252/discussion/Jest+czerwony+stro j+Daredevila+%21%21%21,2626157

ocenił(a) serial na 9
hudylobo

Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek. Jest bardzo dobrze.

Wakko

Zapodaj linka chyba ze ściągałeś ;]

ocenił(a) serial na 9
hudylobo

Nie, mam Netflixa. ;]

Wakko

farciarz ;p

ocenił(a) serial na 9
hudylobo

Masz tu mały spoiler:

http://imgur.com/CFZJXJH

ocenił(a) serial na 10
Wakko

Ja obejrzałem wczoraj 3 pod rząd. Dzisiaj lecę dalej.

ocenił(a) serial na 9
barry5800

Z braku czasu nadrobie dziś w nocy. ;]

ocenił(a) serial na 9
barry5800

Ja obejrzałem dwa i jestem zachwycony. Póki co inne seriale ekranizacje komiksu się nie umywają.

Dealric

"Póki co inne seriale ekranizacje komiksu się nie umywają."

I stwierdziłeś to po "aż" 2 odcinkach?

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

obejrzyj i poczuj poziom wykonania tego serialu już od 1szego odcinka, zamiast wbijać się z "mądrym" komentarzem, a idę o zakład, że nie widziałeś nawet kawałka. Aktorstwo, klimat, praca kamery, wszystko to wciąga nosem już w początkowych odcinkach wszystkie seriale superhero jakie widziałem, a oglądam wszelkie na bieżąco bo bardzo lubię tą tematykę, a Agents of S.H.I.E.L.D. i inhumans uważam za top topów, ale Daredevil pierwszymi odcinkami przebił poziomem wszystko co dotąd widziałem z telewizyjnych ekranizacji komiksów.

prowned

Widziałem 2 odcinki,pierwszy dobry,drugi już trochę gorszy,i nie powiedziałbym że lepsze 2 odcinki od najlepszych momentów w całym Arrow czy ostatnio we Flashu

prowned

Co nie zmienia oczywiście faktu że cały serial Daredevil będzie lepszy(i tak czuję) od tego co widzieliśmy w innych superhero serialach.Ale stwierdzanie ze już super,oh ah po 2 odcinkach gdzie 2 był już troszkę gorszy jest trochę za wsześnie i chyba emocje tutaj biorą górę

prowned

Ok jestem po 4 odcinkach,świetny serial 0_0

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

Ciekawe dlaczego napisalem "poki co"...

Dealric

Póki co to najlepsze momenty w Arrow i ostatnio we Flashu przebijają te momentu z 2 odcinków.

Dealric

Ok jestem po 4 odcinkach.MIAZGA serial :D

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

No widzisz:d
Ja dopiero 4 zaczynam.

ocenił(a) serial na 8
hudylobo

http://vidto.me/1sgku5lp5qqr.html - łap pierwszy odcinek :))

ocenił(a) serial na 9
hudylobo

Jestem po pierwszym odcinku i były lekkie nawiązania do kinowego uniwersum. A DD zawsze był mroczny, żadnej tak postaci w Marvelu przez błoto nie przeciągnęli, trudno żeby serial był wesoły i lekki :D

ocenił(a) serial na 9
Hawkarooney

Ja właśnie też skończyłem , zaskoczony jestem pozytywnie , mroczny brutalny , czyli to co wielu fanów chciało , po pełnych humorach produkcjach, realizm jest , głowny bohater na plus , sceny walki jedne z najlepszych , z czego netlix niedługo będzie słynął , genialne były w MArco Polo . :)

ocenił(a) serial na 10
Hawkarooney

A właśnie. Jak mówią o demolce Nowego Jorku chodzi im o wydarzenia w Avengers?

ocenił(a) serial na 9
mac1991seth

Tak, w gabinecie Bena masz nawet nagłówki artykułów gazet "Battle of NY" i "Harlem Terror"(Hulk) http://i.imgur.com/amJ26gX.jpg

Jeszcze taka ciekawostka
W komiksie Urich pracował dla Daily Bugle w tej samej gazecie co Peter Parker (Spider-Man).

ocenił(a) serial na 9
hudylobo

Czerwony mi się nie podoba, za mało diabła, za dużo zbroi. Zbyt "Batmanowe" to i kanciaste no i nie ma logo DD na klacie lub z boku, co mi się nie podoba. Rogi też jak nie rogi, słabo im to wyszło niestety, choć zobaczymy jak to będzie wyglądać w ruchu. Kostium Flasha nie uważam już za najbardziej tandetny, nie tak dawno Supergirl go przebiła, ale i Atom to Top 3, choć czerwony Daredevila jest blisko trójki, może się tam i znajdzie jak już obejrzę serial.

Frieza

Że Batmanowy to ja bym nie powiedział.Też spodziewałem się czegoś lepszego.Co mnie dziwi to to że ten czarny strój ninja mi się zajebiscie za to podoba 0_0.

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

Czarny świetny, choć to zwykła bluza z Biedronki i bojówki, do tego czarna chustka na twarzy, ale ma to jakiś swój uliczny urok.

Frieza

No i w deszczu fajnie się prezentuje xD

ocenił(a) serial na 10
Adorianu

Nie krytykujcie na podstawie obrazka, obejrzyjcie sezon do końca. Póki co w samej kominiarce wypie#$ala w kosmos z karata lepiej niż cała obsada Arrow i Flasha razem wzięte, więc jest moc.

ocenił(a) serial na 9
barry5800

WŁaśnie obejrzałem ostatni już odcinek , kostium w akcji genialny , na zdjęciach też mnie nie przekonał , ale w pojedynku z (SPOILER) z Kingpinem na koniec sezounu wręcz idealnie

Frieza

Batmanowy. xD

Strój wygląda jakby koleś włożył do pralki strój Kapitana Ameryki razem z czerwonymi rzeczami i zafarbowało. Wygląda żenująco, lepszy był już w filmie z Affleckiem. Ale przynajmniej Marvel poszedł w realizm, koleś jest ślepy więc nie ogarnął, że jego strój to porażka. :D

ocenił(a) serial na 10
Szejku

ha ha ha smieszne musze to zapisac.

Marvel_Studios_3

Rusek cicho.

ocenił(a) serial na 10
Szejku

Joker cicho bo powiem batmanowi i ci ten uśmieszek zniknie z buzki