PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702252}

Daredevil

2015 - 2018
7,9 74 tys. ocen
7,9 10 1 74261
7,6 26 krytyków
Daredevil
powrót do forum serialu Daredevil

to chyba juz tak z rozmachu wszyscy pisza ze super, skoro inni tak uwazaja to lepiej sie nie wychylać. Konkurencyjne np Gotham jest o niebo lepsze. Super gra Fiska? Don Maroni gra lepiej niz cała obsada Daredevila razem wzięta

ocenił(a) serial na 8
lelouch90

Defendersi w Infinte War? :D Mam szczerą nadzieje ze się pojawią.
W kwestii drugiego sezonu - byłbym bardziej przekonany gdyby nie to ze seriali będzie kilka, i przypuszczam ze nie wszystkie z nich będą miały szanse na drugi sezon, bo ciągnięcie ich wszystkich byłoby zapewne za drogie.
Na razie pocieszam się świadomością ze z Mattem Murdockiem przez jakiś czas nie będę musiał się żegnać. ale mam nadzieje ze wątek Sticka i jego rozmowy z ,,tajemniczym jegomościem'' w 7 odcinku zostanie pociągnięty.

ocenił(a) serial na 8
Asvers

Tajemniczy jegomość to najprawdopodobniej Stone, który w komiksach jest uczniem Sticka i ma powiązania z Iron Fistem, więc zapewne przy tym serialu dowiemy się czegoś więcej. Również dziwny znak pojawiający się na działkach kokainy to symbol Steel Serpenta, przeciwnika Iron Fista.

ocenił(a) serial na 8
Asvers

DD dostał 2 sezon :)

http://geektyrant.com/news/marvels-daredevil-renewed-for-season-2

ocenił(a) serial na 8
lelouch90

O, od razu pochmurne popołudnie zrobiło się weselsze :D świetna informacja.

Asvers

o jeeej jakie to straszne na podstawie komiksów....i jak oni smieli zrobic cos nowego po swojemu :O chyba sobie podetniesz zyły z tego powodu. Hm pomysle chwile gdzie mam te twoje komiksy...głeboko w d... :D jak kogoś kreci głupota i sztywnosc to ci nie zaraniam. Nawet parapet moze miec swoje zdanie, co nie zmienia faktu ze jest parapetem. A moze ty tez jestes slepy i wyczuwasz kamienie bo przeciez wibrują :D

ocenił(a) serial na 8
slipdog

Zjedz Snickersa, bo gwiazdorzyć zaczynasz :)

lelouch90

nie zjem bo nie zgadza sie z tym co napisali w komiksie dzieciaczku :D

ocenił(a) serial na 8
slipdog

Ten komentarz nie ma kompletnie sensu, więc zrzucę to na brak snu. To niedobrze w Twoim wieku omijać leżakowanie!

lelouch90

i tu tez ci wybaczam przygłupie

ocenił(a) serial na 8
slipdog

O i tu też, to już chyba na zapas na gwiazdkę 2015!

ocenił(a) serial na 8
lelouch90

Proponuje odpuścić sobie dalszą dyskusje z tym trollem. Nie wierzę ze ktoś z natury może być tak prymitywny jak pan slipdog, więc przypuszczam ze to celowa prowokacja :P

Asvers

dokładnie, tak samo jak odpuścili sobie twoi rodzice robienie ciebie...w połowie sobie odpuscili :D no i wyszedł przygłup przed monitorem

ocenił(a) serial na 9
slipdog

Kiedy ktoś mówi, że coś było najgorszym serialem na podstawie komiksu, nie znaczy, że jest za daleko od pierwowzoru, tylko opiera się na komiksie i jest zły.

Asvers

A ja wielkim fanem Batmana jestem a też się zgadzam że Gotham jest słabe.

ocenił(a) serial na 8
Adorianu

Ja również jestem wielkim miłośnikiem Batmana, ogólnie całego Gotham i większości jego antagonistów, żaden bohater z Marvela nie jest mi tak bliski jak właśnie Batman który był chyba pierwszym super-bohaterem po którego komiksy zdecydowałem się sięgnąć. Ale Gotham jest okropne, nie podoba mi się schemat serialu 1 odcinek - 1 sprawa - czasami pojawia się jakiś epizod który rusza i tak powolną jak flaki z olejem fabułę, w dodatku sam James Gordon jest strasznie nijaki... a zachowanie Bruce'a Wayna to jedno wielkie nieporozumienie, mimo ze jest młodym chłopakiem z nie do końca ukształtowaną psychiką który całkiem niedawno stracił rodziców to już w tym momencie zachowuje się jakby za 5 minut miał zostać Batmanem. Daredevil jest logicznym i w miarę dobrze skonstruowanym serialem, mimo ze miał tylko 13 odcinków to i tak był dynamiczniejszy i więcej rzeczy w nim zawarto niż we wszystkich dotychczas wydanych odcinkach Gotham.

ocenił(a) serial na 5
slipdog

Jestem tego samego zdania. Po tylu pozytywnych opiniach i "kosmicznych" ocenach na imdb czy tutaj, spodziewalem sie czegos naprawde dobrego, a tu takie rozczarowanie...
Serial da sie ogladac, jednak to zwykly procedural jakich wiele, klimatem przypomina duzo lepsze Gotham( nie zebym byl fanem Gotham, ale tam przynajmniej wytrzymalem 12 odcinkow, Daredevila odpuscilem w polowie 4ego).

ocenił(a) serial na 8
yooyoo21

Jaki to procedural niby?

yooyoo21

Chyba nie wiesz co procedural znaczy xD Daredevil nim nie jest.

ocenił(a) serial na 5
Adorianu

procedural- na początku odcinka zostaje przedstawiony nowy wątek, który zostaje wyjaśniony na koncu tego odcinka. Pierwsze 4 odcinki posiadaja ta ceche, nowe watki sa prowadzone obok przewodniego (polowania na Fiska), moze w nastepnych odcinkach jest inaczej i sie pospieszylem z klasyfikacja, ale pierwsze 4 skutecznie mnie zniechecily do dalszego ogladania.