PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 171218
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Nagłośnienie.

ocenił(a) serial na 10

Jestem dopiero na początku, wiec o samym serialu na razie nic nie napiszę, ale jestem po prostu zachwycona dźwiękiem. Nic nie wrzeszczy na zmianę z mówieniem szeptem, muzyka nie ryczy tak że cały dom staje na równe nogi, a człowiek musi siedzieć z pilotem i ściszać na zmianę z pogłaśnianiem, oraz przewijać bo nie słychać co mówią.
Od dawna obejrzałam cały odcinek na jednej głośności, niby taka mała rzecz, a niezmiernie cieszy i sprawia że oglądanie jest dużo przyjemniejsze i komfortowe.
Oczywiście muzyka tworząca klimat jest, ale w odpowiednim ustawieniu, a nie na cały regulator, tak samo jak ktoś krzyczy to jest lekko przyciszane. Lektor też bardzo dobrze czyta i jest dobrze słyszany.

voyt3k85_filmweb

Pięknie, odpowiadasz jednej osobie, a obrażasz przy tym połowę ludzkości.

ocenił(a) serial na 8
dkf

I ten Kreator w 3 odcinku...

ocenił(a) serial na 5
zenek_8

No właśnie, jakimś dziwnym trafem nie jest wymieniany przy wspominaniu o tym cudownym soundtracku! :D

ocenił(a) serial na 9
dkf

Ja po paru odcinkach przesiadłem się na słuchawki - kurcze a to trzaski w lesie a to szczekanie psa w oddali. No i ścieżka dźwiękowa też fajna. Chociaż na Spotify właśnie jej słucham (jakaś nieoficjalna wersja) i jednak niektóre kawałki bez obrazu to nie to. Zdziwiłem się też jak usłyszałem w serialu kawałek "Stratch of Your Eyes" Agnes Obel - to moje dość świeże odkrycie muzyczne :)

ocenił(a) serial na 9
Wojtulek

A może jednak to było "Familiar" Agnes Obel :/
Tak czy inaczej na dobrych słuchawkach audio te wszystkie smaczki realizatorskie nie umkną. Dla takich obrazów warto mieć TV - muszę zacząć zbierać kasę :)

ocenił(a) serial na 9
dkf

https://www.youtube.com/watch?v=xd9LpME3jnk&list=LLQvRADW--vHxeZfW3fxL5Og&index= 19 genialny utwor

dkf

Strasznie mnie denerwują dźwięki z tego serialu. Jakby ciągle i na siłę podbijały atmosferę. Ja rozumiem, że groza, że zagadka, ale to ciągłe chrobotanie, piski i trzaski mnie rozpraszają. Z początku nawet straszne, teraz irytujące. O wiele bardziej podobał mi się w tym względzie Czarnobyl, gdzie dźwięki i muzyka były tam gdzie wymagała tego akcja. A tutaj? Wchodzi facet do hotelu a w tle, dźwięk gry na pile. Żeby przypadkiem nie zapomnieć, że to ma być niepokojące. Męczące to.

dkf

Nagłośnienie może być np. na koncercie. W przypadku filmów, czy seriali to po prostu ścieżka dźwiękowa. Chciałem tylko wyjaśnic, ale któż chciałby mnie zrozumieć...? :(

dkf

No BEN FROST wow! Każdy odcinek idealnie ułożona muzyka . Naprawdę klimat świetny. Caly 1 sezon mega mocne 8+/10. Zwlekałem z ogladaniem bo niemiecki bleebleee ...
...ale prawdziwa klasa Mercedes :)
Ciekwenjaki jest 2gi. Pozdrawiam