No to możemy to oficjalnie potwierdzić. Dawno, dawno temu przedłużone na kolejny, 6 sezon!
http://t v l i n e.com/2016/03/03/once-upon-a-time-renewed- season-6/
To jedno jest pewne.
Rozpiska:
s06e01 - 25 września 2016
s06e02 - 02 października 2016
s06e03 - 09 października 2016
s06e04 - 16 października 2016
s06e05 - 23 października 2016
s06e06 - 30 października 2016
s06e07 - 06 listopada 2016
s06e08 - 13 listopada 2016
44. gala American Music Awards - 20 listopada 2016
s06e09 - 27 listopada 2016
s06e10 - 04 grudnia 2016
s06e11 - 11 grudnia 2016
[12 tygodni przerwy]
s06e12 - 05 marca 2017
s06e13 - 12 marca 2017
s06e14 - 19 marca 2017
s06e15 - 26 marca 2017
s06e16 - 02 kwietnia 2017
s06e17 - 09 kwietnia 2017
WIELKANOC lub Wielkanoc + s06e18 (jeśli będą 23 odcinki) - 16 kwietnia 2017
s06e18 lub s06e19 (jeśli będą 23 odcinki) - 23 kwietnia 2017
s06e19 lub s06e20 (jeśli będą 23 odcinki) - 30 kwietnia 2017
s06e20 lub s06e21 (jeśli będą 23 odcinki) - 07 maja 2017
s06e21 lub s06e22 (jeśli będą 23 odcinki) - 14 maja 2017
s06e22 lub s06e23 (jeśli będą 23 odcinki) - 14 maja 2017
Zauważ, że wpis na który odpowiedziałaś, był napisany przed premierą drugiej połowy piątego sezonu.
Reakcja Reginy na wieść o szóstym sezonie.
http://twitter.com/OnceABC/status/705538504030347264
A może w 6 sezonie ruszyliby wątek z Dzwonnikiem z Notre Dame i np faktycznie Króla Lwa produkcja ma tak fajne efekty specjalne że luzikiem by to machnęli
Dla mnie odwrotnie. Król Lew jako zantropomorfizowana opowieść daje mnóstwo możliwości, ale skoro 2 bracia pojawiają się pod koniec 5B, to chyba na 6A szykują ich.
Jak dla mnie powinni rozwinąć wątek magicznych wysp/światów. Na jednej z nich Pocahontas na innej Tarzan. Który okazuje się być synem rodziców Elsy i Any, czyli bratem dziewcząt. Rodzice cudem ocaleli! To byłoby piękne.
Inną wyspą byłaby kraina z Agrabahem. Tam Aladyn i Jasmine, na innej Dzwonnik z Notre Dame. <3
Wątek Jafara i Agrabahu rozwinęli w Once upon a time in Wonderland, przedstawili tam w sumie całą historię Jafara, jego przeszłosć, więc wątpię żeby tutaj wprowadzili to w jakiejś innej formie. Chociaż szkoda, ten wątek byłby świetny w głównej linii fabularnej.
Chodzi mi to, że w OUATiW za sprawą tej babki, co wyglądała jak ta Samara z The Ring, Jafar został uwięziony w lampie, czyli został dżinem. I tu by weszła historia Aladyna, który znajduje tą lampę i zakochuje się w Jasminie.
Czekam aż na 2ost epizody 5 serii co za 2 bracia próbuje sobie przypomnieć cokolwiek z baśni Disney`a i nie wiele mi przychodzi do głowy faktycznie Mufasa i Skaza tylko chyba że... Ale to nie możliwe pomyślałem że może chcą dać Kenai`a i Kodę tyle że obydwaj są dobrzy a tu jeden ma być negatywem jeden pozytywem nie wiem już sam
■ Si i Am (koty syjamskie) z "Zakochanego kundla"
■ Ron i Perlman z "Zaplątanych"”
■ Loki i Thor z "Avengers"
■ Denahi i Sitka + Kenai z "mój brat, niedżwiedź"
■ Hopper i Molt from "Dawno temu w trawie"
■ Król Richard I i książę John z filmu Disneya "Robin Hood".
także mogli by jeszcze z tego wybrać...
Pamiętajmy, że twórcy lubią zmieniać dobrych na złych i odwrotnie (Pan i Hook). Więc... Ci z mój brat niedźwiedź mogą być, z tym że jeden jest dobry drugi zły.
Jeszcze Kovu i Nuka z Króla lwa 2 i Fineasz i Ferb.
Fajnie jakby poszli w Thora i nordyckich legend,zwłaszcza że Rumpel ma jego młot.
< Moim skromnym zdaniem rumpel powinien znowu stać się mrocznym i być tak wredny a nawet bardziej niż w pierwszych se
Ale nie takim jak był kiedyś w pierwszym czy drugim se tam był cudowanie zły jak ki Regina :)
Kto w ogole wymyslil pomysl ze Tarzan z Anna i Elsa to rodzenstwo? co za debilostwo. Za duzo roznic zeby to moglo przejsc
"Debilizm", nie "debilostwo", a po drugie, wiele wątków z obydwu baśni można połączyć w logiczną całosć, dlatego teoria ta nie jest debilna.
W Tarzanie ewidentnie widac, ze rodzice Tarzana to Anglicy wiec nie wiem skad pomysl, ze to norwegowie czy dunczycy( nie wiem gdxie sie akcja frozen dzieje)
ewidentnie widać, że Anglicy nie tak bardzo się różnią od Skandynawów. Poza tym, "ewidentnie widać"... dla Ciebie.
Ale to nie jest dla nikogo problem. To Ty nie dostrzegasz połączeń między bajkami, to Ty uważasz to za debilizm i to Ty robisz tego problem ("z igły, widły"). Jest na świecie towarzystwo, które sobie wierzy, że planeta Ziemia jest płaska. Niech wierzy, bo co mi do tego?
Ja do końca nie rozumiem fizyki, ale nie neguje jej istnienia. Dlatego - proszę - nie zachowuj się jak 2-latek. Jeśli ty czegoś nie dostrzegasz lub nie pojmujesz to nie oznacza, że to coś nie istnieje.
Coz za madrosc bije z Twojego komentarza. Standardowo nie mozna sie wypowiedziec i miec swojego zdania na dany temat, a szkoda.
Nie akceptujesz tego, ze mam inne zdanie na temat, ze Tarzan i Anna z Elsa to rodzenstwo, ale spoko widze, ze jestes fanem teorii i nie zaakceptujesz, ze ktos ma odmienne zdanie. Narka, widze, ze to forum nie dla mnie.
Przecież akceptuje. Pisałem tylko, że Ty nie widzisz powiązań. Piłowałem Twoje posty z poziomu "wszyscy uważają tak jak ja" do "ja tak uważam". Nic więcej, nic mniej.
A przypadkiem rodzice Tarzana nie mieli katastrofy lotniczej ? Rodzice Any i Elsy zginęli na statku płynąć na ślub roszpunki więc są to co najmniej zbyt duża różnica przebiegu lat....
Serial już niejednokrotnie pokazał, że twórcy lubią bawić się konwencją baśni w ogóle. Dla mnie Regina i Zła Czarownica z Zachodu miały tyle wspólnego (w teorii) co zeszłoroczny śnieg i piasek nad Bałtykiem. Dlatego też teorię, którą wyczytałem na zagranicznym forum uważam za jak najbardziej sensowną i logiczną. A jak widać w produkcji nie ma żadnych granic (wskrzeszanie, cofanie się w czasie). Dlatego też zmiana rodziców Tarzana nie byłaby wielkim zaskoczeniem. Dla przykładu Piotruś Pan w oryginalne jest chłopcem, który pochodzi z Anglii, ale jedynie o tym wspomina:
Uciekłem tego dnia kiedy się urodziłem […] A zrobiłem to […] bo usłyszałem, jak ojciec i matka rozmawiali, kim zostanę kiedy będę dorosły […] Nigdy nie chcę być dorosłym mężczyzną! Chcę na zawsze pozostać małym chłopcem i bawić się.
oraz
Kiedyś […] myślałem tak jak wy, że moja mama będzie zawsze trzymała dla mnie otwarte okno, więc nie było mnie przez całe księżyce i księżyce, i księżyce, a potem pofrunąłem z powrotem. Ale okno było zamknięte, bo mama o mnie zupełnie zapomniała, a w moim łóżku spał już jakiś inny mały chłopiec.
A jak wiadomo, w serialu twórcy pokazali nam, że Piotruś Pan to Malcolm i mało tego pochodzi z Zaczarowanego Lasu.
Dlatego samo twierdzenie, że jakaś teoria to debilizm, bo TY masz taką opinię i nie uargumentowanie jej, bo powiedzenie, że dla mnie się nie klei to słaby argument, jest po prostu słabe. Ta teoria dla wielu fanów ma sens i jest logiczna i bynajmniej nie jest debilizmem. Zanim następnym razem określisz, że coś czym takim jest radzę odwołać się do źródeł, porównać je, zestawić (wtedy odnajdziesz argumenty potwierdzające lub przeczące twemu założeniu) i wtedy wydawać opinię. Szanuj innych.
PS. Michu... BRAWA!
na yt jest filmik pokazuhajy, ze Tarzan i Anna z Elsa to nie rodzenstwo bo wiele za tym przemawia, ze nie moga nim byc. A jak chcesz to go sobie poszukaj bo mi sie nie chce. A do swojego zdania mam prawo bo od tego jest forum, ale jak widac na tym forum trzeba pisac tylko to co sie fanom serialu podoba inaczej lincz
Brak argumentów w wypowiedzi, to nie odpowiedź. "A jak chcesz to go sobie poszukaj bo mi się nie chce" po tym śmiechłem... nikt nie musi mnie przekonywać, ze ta teoria jest zła, bo ja raczej uważam, że jest dobra i jeśli miałbym czegoś szukać, to szukałbym filmów na yt właśnie pokazujących, że jest tak jak myślę. Nikt nigdy nie negował, że nie masz prawa się wypowiadać. Po części fanką serialu też musisz być, bo chyba nikt nie przychodzi do domu i nie wchodzi na forum serialu, którego nigdy nie znał, nie widział czy coś. Wypowiadaj się! Od tego są fora, licz się jednak, że ktoś z twoją opinią może się nie zgodzić (i odwrotnie). Daj nam możliwość inteligentnej rozmowy. Uargumentują wypowiedzi (nie na zasadzie znajdź sobie). :) Ja jestem otwarty na dyskusję i wymianę zdań, bo o to tutaj chodzi. Miłego dnia!
Obejrzakam kilka odcinkow tego beznadziejnego serialu. A weszlam tu z ciekawosci. Nie zauwazylam aby ktos dal argumenty, ze Tarzan i Anna z Elsa to rodzenstwo