Pytanie do Was. W serialu występowały postacie historyczne.
Na myśl mi teraz przychodzą m.in Bullock, Star, Al, Dziki Bill, Jane, Hearst, bracia Earpowie.
Pytanie kieruje głównie w strone Almy Garret. Czy ta pani, jakże istotna dla całego serialu, to postać historyczna? Nigdy wcześniej o takiej osobie nie słyszałem, a tu w serialu (obok przecież tylu nie-fikcyjnych postaci) była jedną z ważniejszych osób. Jakie inne fikcyjne/historyczne postacie przewinęły nam się jeszcze przez serial? Jestem świeżo po obejrzeniu więc jeszcze się nie zaglębiłem na tyle, żeby móc te wszystkie postacie 'posegregować' - o istnieniu postaci, które wymieniłem pare linijek wcześniej, wiedziałem jeszcze przed oglądaniem serialu.
A tak pozatym dzisiaj skończyłem oglądać całą serie. Mam wielki niedosyt po ostatnim odcinku :/. Wiem, że miały być zrobione dwa filmy pełnometrażowe jako zakończenie serialu ale cóż ... nigdy nie wyszły i już mało prawdopodobne, że wyjdą :( Cały serial fantastyczny. Za całość daje 9/10. Tylko żałowąc, że już koniec.
Jak najbardziej Polecam!
http://www.legendsofamerica.com/we-deadwoodhbo.html 1 strona prawdziwe, 2 strona wymyślone