naprawde nie posiada zadnego sensownego zakonczenia?? jak w np. carnivale HBO troche w kulki sobie czasem leci
Zakończenie posiada ale nie każdego takowe może usatysfakcjonować,według mnie absolutnie powinien powstać sezon 4 z resztą reżyser ewidentnie zostawił sobie otwartą furtkę niestety stacja HBO nie dała się skusić myślę że powodem tego było mała popularność serialu w USA niestety cocksucker.
Przez ostatnie odcinki przygotowywałem się na masakrę, która będzie zakończeniem i dobrym podsumowaniem serialu, błędem było zakończenie tego tak jak poprzednich dwóch sezonów, czyli bez zakończenia. Szkoda, że nie ma 4 sezonu albo filmu, który zamknąłby wszystko do końca, ale jakoś niespecjalnie cieszyłaby mnie wizja kontynuacji bez Jima Beavera, po prostu uwielbiam tego aktora i nie rozumiem, czemu w każdym serialu ginie przed zakończeniem serii :/
http://www.filmweb.pl/news/Nie+powstanie+kontynuacja+serialu+%22Deadwood%22-4449 0
Ale czy wiadomo coś w ogóle dlaczego powstały tylko 3 sezony i produkcja nie była kontynuowana... ? Ze względu na niską oglądalność 3 sezonu, czy co?
Według mnie można odczytać zakończenie serialu czysto metaforycznie. Hearst symbolizował postęp i rząd, którego nastanie w Deadwood było nieuniknione. Walka z rządem Stanów Zjednoczonych była po prostu bezsensowna. Bohaterowie serialu musieli, więc raz w życiu poddać się siłom wyższym i przełknąć swój gniew.
mi się wydaje, że zakończenia nie było bo tak naprawdę nic się nie skończyło, znaczy serial się skończył ale nie historia, deadwood żyje dalej swoim życiem
co do anulowania filmów i 4 sezonu to nie mam pojęcia czemu tak się stało, ale to hbo ich nie można zrozumieć.
Zgadzam się z 1 częścią wypowiedzi tez mam takie odczucie, ale nie rozumiem kwestii z HBO :P według mnie to chyba najlepsza stacja i produkuje najlepsze seriale ;)
Po części masz racje, jednak cały Hearst, który symbolizował tak jak mówisz postęp i rząd, (które z reszta miały miejsce i bez niego) na koniec wyjechał z miasta. Jednak większość bohaterów to postacie historyczne i jakieś zakończenie powinni zrobić, a tu Swearengen zmywający plamę krwi z podłogi :P