Wie ktoś może czy serial będzie wydany w Polsce na DVD lub Blu-ray i jeśli tak to kiedy ?
W Stanach Zjednoczonych i Kanadzie DVD/Blu-ray wychodzi 10 czerwca 2014, więc można się spodziewać, że wkrótce potem pojawi się w Europie i w Polsce
Wiesz, gdzieś w necie spotkałem się z wpisem na blogu w którym Autor analizował politykę wydawniczą dystrybutorów w Polsce dotyczącą wydawania na DVD dobrych seriali. Tekst utrzymany w kasandrycznym tonie, jego teza była taka że zobaczymy premiery topowych seriali z ostatniego czasu z X lat. Jednym z seriali jakie mają się pojawić w Polsce ileś tam lat po premierze na Zachodzie ma być właśnie „Detektyw”. Ja tam nie wiem, tekst wydawał się rzetelny.
Hymm... To już nie wiem co o tym myśleć. Myślałem, że "Detektyw" ukaże się szybko również w Polsce, bo inne seriale HBO, w niewielkich odstępach czasu pojawiały się na całym świecie, np. 3 sezon "Gry o tron" miał premierę w Stanach Zjednoczonych 18 lutego 2014, a w Polsce 21 lutego 2014. Podobnie było z 3 sezonem "Zakazanego imperium": premiera w Stanach Zjednoczonych - 20 sierpnia 2013, a premiera w Polsce - 6 września 2013.