PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 163184
7,9 65 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

I Tak - świetne aktorstwo, klimat, ciekawa fabuła
II NIE (po 3 odcinku) - drętwe aktorstwo, dobór aktorów, klimatu brak (do 3 odcinka ogląda się to jak Zagadki Las Vegas albo inne barachło) nudne wątki poboczne (dzieciak Raya, przewidywalny romans) mam nadzieję, że ten serial jeszcze się podniesie, ale wątpię.
Jedynka jednak była znacznie lepiej przemyślana i zrealizowana.

ocenił(a) serial na 9
surem

Jak myślisz czyja to wina :( ??
Bo odczuwam podobnie. choć nie 7/10 a jeszcze 8/10

Jedynka oczywiście 10/10

ocenił(a) serial na 10
nea_filmweb

Robili na siłę pod presją sukcesu jedynki, na szybko i wyszło byle co.

ocenił(a) serial na 8
fidelio77

Z przykrością muszę się zgodzić :< Oglądanie drugiego sezonu przychodzi mi z trudem, co nie miało miejsca w pierwszym.

ocenił(a) serial na 7
nea_filmweb

wina? producentów, pazerność i tyle. I sezon był hitem dlaczego więc nie zarobić na drugim? Siłą rozpędu i tak zarobi (podobnie z House of cards) Obejrzałem 3 odcinki, wynudziłem się i nie wiem czy dam radę resztę.
Poza tym obsada? Farrell? Beztalencie, McAdams, może i ma jakiś tam talent, ale nie pasuje do roli. Vaugn? Nie pasują do niego groźne miny. Po latach grania w gównianych komedyjkach ciężko się przełamać, ale paradoksalnie on wypada chyba najlepiej

ocenił(a) serial na 9
surem

O ile dobrze pamiętam pierwszy sezon też specjalnie nie porywał po pierwszych odcinkach. Fakt miał coś zdecydowanie bardziej intrygującego w sobie, ale rozpędu nabrał dopiero w drugiej połowie sezonu. Mam nadzieje, że z dwójką będzie podobnie.

ocenił(a) serial na 7
Scofix

jak sam wspomniałeś intrygował, i sam fakt, że rozpoczynał się jakby "ze środka" od przesłuchania, dużo retrospektyw, to już ciekawiło, może II się podniesie, dam szansę i będę się dalej męczył z Colinem ;)