W tym roku na razie widziałem 3 seriale, ale z pewnością obejrzę jeszcze z 5?
Była to Gra o Tron sezon 4, Fargo i True Detective.
Powiem w skrócie, moje zdanie na każdy serial.
- Grę o Tron kocham od początku, ale wrażenia ogromnych nie miałem po tym sezonie, ale było
spoko
- Fargo był zajebisty, ale czasami w tym poważnym serialu (no wiecie, podobno oparty na
faktach, ale skąd ja to mam wiedzieć) czułem czasem trochę komedii
- True Detective jeśli ten serial nie dostanie przynajmniej 10 razy więcej nagród niż Gra o Tron
lub The Walking Dead (którą uważam za średniawę), to nawet Oscary, bez względu czy one
nawet nie dają nagród dla seriali, to stracą jakąkolwiek wartość.
Ehhhmmm...? Dostałem jakiegoś laga na Webku i wysłałem 3 takie same tematy... Jak skasować, bo nie mogę lub nie wiem jak?
Gdzieś czytałem, że nagroda (Emmy, Oskar), jako taka nie jest miarą wartości serialu, a jedynie efektem subiektywnego widzimisię przyznających. Liczy się fakt nominacji jakiegoś utworu, a to że nie dostał on (czy dostał) nagrodę o niczym specjalnym nie świadczy. Ja tam do nagród nie przywiązuje wagi. To znaczy, zdaje sobie sprawę, że mają znaczenie marketingowe dla stacji/wytwórni filmowej i prestiżowe dla Twórców... ale dla widzów?
Ja wiem, o co Ci chodziło gdy piszesz „nawet Oscary, bez względu czy one nawet nie dają nagród dla seriali, to stracą jakąkolwiek wartość”, ale chyba sam przyznasz że to zdanie nie jest zbyt szczęśliwie sformułowane. W każdym bądź razie, przygotuj się, że ktoś Ciebie za nie tu wyśmieje.
Tematy wyrzuć zgłaszając je do moderacji (opcje: zgłoś nadużycie) i wyjaśniając uprzejmie moderatom pomyłkę.