Swiezo po pierwszym odcinku drugiego sezonu - zawczesnie oczywiscie zeby oceniac jak sie ma do pierwszego, lecz juz po pierwszym odc. mozna zauwazyc ze drugi sezon tu gdzie traci klimatem (fenomenalny 'wsiowy' klimat pierwszego) tak nadrabia wielowatkowoscia ktore splataja sie w calosc. Moje odczucia po pierwszym odc. - Zobaczymy jak bedzie dalej.
P.S. Juz mam ulubiona postac - Ray Velcoro Pogromca lobuzow "zerzne twojego tatuska w dupe na trupie twojej mamuski" albo dialog z butami - fenomenalne :D hahaha
Pozwolę sobie przypomnieć mój dawny wątek:
http://www.filmweb.pl/serial/Detektyw-2014-654010/discussion/IMDB+-+9.4+10+%2859 72%29%2C+Filmweb+-+8.2+10+%281141%29,2373590
Pierwszy odcinek I sezonu również nie zachwycił Polaków. Później ocena podskoczyła nawet do 8.7 z 8.2, o ile mnie pamięć nie zawodzi.
Najnowszy sezon na pewno jeszcze rozkręci się.
Mam taką nadzieję...
A mi się tam bardzo podobał. Na to czekałem. Barwne postacie każdy z inną motywacją i przeszłością. Intro mimo że bliźniaczo podobne do tego z pierwszej serii ciekawe i intrygujące. Farrell zdecydowanie wymiata. Niektóre kadry to w ramkę sobie oprawić i patrzeć. Fajne zakończenie które spięło losy wszystkich głównych postaci. Na rozkręcenie akcji musimy poczekać. Na razie jest bardzo dobrze zobaczymy jak dalej.