Osobiście nie wnikam w serialu osobami dominującymi sa faceci czy kobitki. Moje pytanie do Was brzmi czy warto w ogole to ruszać? Sez 1 byl kapitalny 2 i 3 dobry. Czy utrzymany jest poziom klimat?
Moim zdaniem klimat jest inny, niż wcześniejszych sezonów. Nie wiem, czy kojarzysz serial „Terror”? Mnie się trochę z tym kojarzy. I może trochę z „Mare z Easttown”.
Mnie się podoba ten klimat lodowego, ciemnego pustkowia, ale gdybym nie wiedziała, to chyba bym nie zgadła, że to kolejny sezon „Detektywa”.
Od pierwszych scen są mocne klimaty sci-fi (kolejne skojarzenie: „Coś”), nie kojarzę by w poprzednich sezonach to występowało.
Jeśli zatem szukasz wyłącznie „Detektywa” z poprzednich sezonów, to myślę że się rozczarujesz.
Nie ma sprawy :) Jeśli się zdecydujesz obejrzeć, to daj znać, czy Ci się podobało.
Ja póki co zamierzam kontynuować, bo ciekawi mnie rozwiązanie zagadki - czy pójdą do końca w sci-fi (obecnie uważam, że to przeważa), czy jednak jakieś racjonalne, naukowe wyjaśnienia (choroby psychiczne, złudzenia optyczne itd.)