PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203822
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

http://www.youtube.com/watch?v=JvtEyJeP9Jw

Czyżby? Tyle ujawnialiby w promo? Marzyłam o tym, aby prawda wyszła na jaw przez cały serial, ale czy to miałoby być takie proste?

Dexter nie ładuje LaGuerty do bagażnika. Widać na "pauzie". Potem dalej jest ujęcie tego Kolumbijczyka odpowiedzialnego za śmierci matki Dextera. Sądzę po tym, że Dex go dorwał. Osoba "padająca" w pomarańczowym to raczej Hannah. LaGuaerta zdaje się aresztuje Dexa w domu. Na jednym ujęciu widać Jamie, a obok Marie.

Kurcze, cały czas czekam na ujawnienie światu prawdy o Dexterze, ale odnoszę wrażenie, że stanie się to zbyt łatwo. Od tak LaGuerta zamknie Dexa?

Plus tego promo to konfrontacja z Debrą.

I nie sądzę, aby to wszystko był sen itp. Chociażby scena z Jamie, jakims policjantem i Marią w mieszkaniu Dexa o tym świadczy.

Zbyt łatwo... mam nadzieję, że jednak oprócz samej formalności zamknięcia Dexa twórcy dadzą w tym finale jakiś mocny element, mocniejszy niż cliffhanger z 6x12.

ocenił(a) serial na 9
radaner

a ja myślę że kłamiesz i serial Ci się podoba. jak można oglądać 3 sezony serialu z rozpędu, twierdząc że jest głupi i nudny. jak mi się coś przestaje podobać to nie oglądam i tyle. jest tyle dobrych filmów i seriali ze życia nie starczy żeby je obejrzeć więc po co tracić czas na coś co nudzi?

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Gdzie na promo widać, że Dexter jest aresztowany w domu? Ja tam widzę posterunek (jak LaGuerta mówi chyba, że może zachować milczenie a za Dexterem jest Quinn i jeszcze jakiś policjant)

ocenił(a) serial na 10
delh

Wcześniej, jest ujęcie, że są w domu. Czy faktyczne skucie będzie miało miejsce na posterunku czy nie, tego nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Niech mnie ktoś poprawi ale przecież gdy Doakes wygłaszał swoją epicką kwestię to w tle były kontenery portowe ( w 2-gim sezonie ) zaś teraz wyraźnie widzę wnętrze jakiegoś budynku, albo nawet komisariatu/labolatorium Dexa. Do tego ma szelki na broń, wtedy chyba nie miał. Co ja poradzę że widzę takie szczegóły :/. To raczej nie wskazuje na powtórkę tamtej sceny. Ewentualnie jakaś wizja/sen. No i na koniec to iż przeżyje :].

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, może wygłaszał swoją kwestię dwa razy w tamtym sezonie ? :)

Alt3ir

Nie ważne gdzie wygłaszał. Dexter w swojej głowie może go widzieć wszędzie.

Alt3ir

Tak, to były kontenery portowe. :) Też myślę, że James będzie wizją. Oby! Przywrócenie go do życia byłoby już przegięciem.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

Doaks????

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Ogólnie to te ujęcia są epickie, Harry do Dextera "Oh, my god, Dexter", LaGuerta krzycząca do Debry, że jej brat jest BHB, samo aresztowanie (choć to może być sen) też świetne ujęcie.

Mam nadzieję, że tego nie spieprzą.

A swoją drogą to szkoda, że już nie będzie tych typowych śledztw, poranne odprawy na posterunku, badanie śladów na miejscu zbrodni. Dexter pracujący w swoim laboratorium itp, to jednak fajny klimat tworzyło.

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Debra wrobiła Hannah czy mi się zdaje ?

nie dostała żadnej informacji od tej Arlene Shrene czy jak jej tam było i w ostateczności sama się podtruła lekko (hannah się nie myli :P) żeby rozdzielić Dextera z Hanią. Wszystko się udało , Hannah w więzieniu, Dex postanawia że ją zabije (w zapowiedzi nawet Deb krzyczy do Dextera cos wstylu 'cokolwiek teraz robisz przestań') i już po śmierci Hannah okaże się że Debra upozorowała te otrucie.

ocenił(a) serial na 10
Orzeu

Sądzę, że nie. Deb nie była w stanie psychicznym za dobrym, aby wymyślić taką intrygę. Poza tym nie wiedziała, że Arlene odmówi współpracy.

Orzeu

"Debra wrobiła Hannah czy mi się zdaje ?

nie dostała żadnej informacji od tej Arlene Shrene czy jak jej tam było i w ostateczności sama się podtruła lekko (hannah się nie myli :P) żeby rozdzielić Dextera z Hanią. Wszystko się udało , Hannah w więzieniu, Dex postanawia że ją zabije (w zapowiedzi nawet Deb krzyczy do Dextera cos wstylu 'cokolwiek teraz robisz przestań') i już po śmierci Hannah okaże się że Debra upozorowała te otrucie"

Obawiam się, że masz rację.

ocenił(a) serial na 6
jocisko

Z tym aresztowaniem to mam taki pomysł, że Dexter może być aresztowany za coś czego się nie spodziewamy. Może za pomoc Hance?

ocenił(a) serial na 10
K_meyer

Być może będzie aresztowany za coś innego a showtime nas tylko tak zastraszył... Być może będzie aresztowany za pomoc w ucieczce Hannah? W spoilerze (promo) jest pokazane że Hannah jest na wolności..

Dodatkowo chciałbym dodać że przecież jest jeszcze 8 sezon? Dex nie może iść tak po prostu siedzieć, jest inteligentny i w każdym odcinku umiał coś wymyśleć, na pewno nie da się złapać... Ale fakt w 8 sezonie muszą to zakończyć jakoś bo to lekka przesada.

A jak się wg mnie zakończy ten sezon 7?
Szczerze to nie wiem, Dex nie może zabić laguerty bo nie tylko ona wie o podejrzeniach o Dexerze.
Showtime albo będzie bardzo krewatywny i wymyśli coś bardzo orginalnego co mi teraz nie wpada do głowy albo coś głupiego.. Oby to było to 1.

ocenił(a) serial na 10
forii

sezon zapewne zakonczy sie cliffhangerem

ocenił(a) serial na 10
jalda

że niby to samo co w 6 sezonie?
Na pewno nie.
Zresztą Sam Michael C. Hall powiedział że serial zakończy się MROCZNIE.
Tylko co tu mrocznego może się stać?:D
Kurde niech ktoś cofnie czas do przodu o ten tydzien ;D

ocenił(a) serial na 6
forii

Coś mrocznego... no to nie wiem, Debra pójdzie w ślady brata?

ocenił(a) serial na 10
forii

pisalem z zakonczniu tego sezonu a nie serialu, umiesz czytac?

ocenił(a) serial na 10
jalda

No to sezonu, literówka głłąbie.

ocenił(a) serial na 10
forii

problem w tym ze cliffhanger nie wyklucza mrocznego zakonczenia, a glaby to robia literowki

forii

"cofnąć czas do przodu"

???

forii

"Zresztą Sam Michael C. Hall powiedział że serial zakończy się MROCZNIE.
Tylko co tu mrocznego może się stać?:D"

-> Zgaśnie światło :D

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Pierwszy raz chyba od kiedy oglądam Dextera obejrzałem promo bo byłem bardzo ciekawe co będzie dalej. Troche żałuje, bo myśle że promo nie odzwierciedla za bardzo tego co się będzie działo. Dexter aresztowany? Nie sądze. Zresztą nie pokazaliby chyba kluczowego momentu serialu w trailerze nie?

ocenił(a) serial na 10
modzel94

to tylko pułapka, showtime powinien to przewidzieć a może nawet to wie i specjalnie to zrobił a w sumie wygląda dobrze, wizja dexa że jest aresztowany ALBO hmmm bo w sumie była scena jak wbijają mu na chate i tam go aresztują przy Harissonie i tej Niance - Aresztują go za nic, Laguerta w sumie ma swoje podejrzenia a raczej poszlaki, o tym że mógł zabić tego Estradesa.. Ale nie ma 100% dowodów

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Czy to jest ostatni sezon Dextera??

ocenił(a) serial na 10
ellegy

będzie jeszcze jeden,ósmy ;)

ocenił(a) serial na 9
Stanialdo

szczerze, mimo ze uwielbiam ten serial, wolalabym zeby zakonczym sie na tym sezonie i zeby w koncu złapali Dextera, Robi sie irytujace to, ze on ze wszystkiego wychodzi cało, wszystko mu sie udaje, z kazdego miejsca ucieknie, wszystko załatwi i na drugi dzien chodzi w tej swojej rozowej koszuli, wszystko to stalo sie juz mocno naciągane.

ellegy

LOL z tą różową koszulą :D
Ale tam... Niech sobie chodzi na wolności.
Tak naprawdę, to nam się tylko tak wydaje, że to cud, że Dextera jeszcze na niczym nie przyłapali.
Za bardzo przywykliśmy do seriali sensacyjnych, w których każdy złoczyńca zostaje pojmany albo zabity.
W rzeczywistości wiele zbrodni i spraw pozostaje niestety nie rozwiązanych :(
Tylko się tego nie upublicznia, żeby nie rozzuchwalać społeczeństwa.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 7
ellegy

nie, będzie jeszcze jeden :P

ocenił(a) serial na 10
pokora

I tak przeczytasz : SPOILER :
I heard the writers/people behind the scenes say that Season 7 & 8 will be like TWO endings. That could mean a few different scenerios. I've really enjoyed this show & feel I've seen some of the best acting ever. Enjoy!

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Ja myślę, że zamkną Dextera na samym początku odcinka jednak raz dwa wyjdzie z powodu braku dowodów. Ciekawią mnie dwie rzeczy, czy koleś w bagażniku to Tom czy Estrada, stawiałbym na drugiego, może przez to zostanie aresztowany jednak mu nie udowodnią.
Poza tym w 38 sekundzie przez moment widać Hannah w czarnej sukni pewnie na łodzi. Czyżby udało się jej wyjść? Może Dex odkrył, że wypadek to wina Debry i ją uwolni, a może po prostu nie może o niej zapomnieć i miał sen albo coś.
Myślę, że po tym sezonie Dex już nie będzie pracował w wydziale zabójstw, a nawet jeśli to wszystko będzie wyglądało innaczej, La Guerta poszła ze śledztwem na tyle daleko, że nie wiem co jeszcze może wymyślić logicznego żeby się wywinąć i zupełnie oczyścić. Może skończy się tak, że na przykład Debra załatwi La Guerte i będzie to swego rodzaju wątek wyjściowy na sezon 8, kiedy obydwoje będą na celowniku, fajnie jakby wplątała się w to wszystko jakoś Hannah, jednak jej historia raczej wyjaśni i zakończy już w przyszłym tygodniu...kurde mógłby już być kolejny poniedziałek ^^

ocenił(a) serial na 10
EyeMaze

Dlatego ide zasnąć w sen hibernetyczny, i budze się za tydzien :p
tak sie oszczedza na jedzeniu btw :/

ocenił(a) serial na 10
forii

mam nadzieje tylko ze Hannah przezyje final sezonu, zeby mogli na koneic nastepnego sezonu z dexterem odplynac jego lodzia ku zachodzacemu sloncu do argentyny i zyc dlugo i szczesliwie :D

Smigol

Ja też mam nadzieję, że Hannah przeżyje i jakoś się uda kontynuować wątek naszych zakochanych gołąbków :), aczkolwiek Argentyna, to nawet jak dla mnie już zbyt polukrowany scenariusz. Choć z dwojga wolę polukrowany niż mroczny i cierpiętniczy.

forii

"Dlatego ide zasnąć w sen hibernetyczny, i budze się za tydzien :p
tak sie oszczedza na jedzeniu btw :/"

Dobre, tak się uśmiałam, że nawet przeczytałam to mojemu na głos :)

ocenił(a) serial na 10
EyeMaze

A nie zastanawia Was, co am na myśli Debra mówiąc, żeby Dexter nie zrobił tego czegoś co zamierza? Chodzi o LaGuartę?

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Harry wraca do rozmów z Dexem i to on mówi, że czas na ucieczkę, i też chyba to on mówi, że przecież La Guerta jest niewinna i nie pasuje do kodeksu...myślałem, że już przeszła mu faza kodeksu, mrocznych pasażerów i rozmów z nieżywym ojcem :P

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Na pewno zaskakujący sezon. Ostatni raz tak blisko złapania Dexa był Doakes. Co nas czeka za tydzień? Trudno przewidywać. Mój scenariusz to Dex eliminujący Hannah, a Deb w jakiejś dramatycznej scenie zabije La Guerte.

ocenił(a) serial na 9
siLk_2

Doakes? Najbliżej był Liddy, miał nagrania, zdjęcia, związanego Dextera i Quinna, który lada moment miał się pojawić...

ocenił(a) serial na 10
delh

Ktoś mi moze wyjasnic o co chodzi w tych zdjeciach?
http://www.dexterdaily.com/2012/10/dexter-episode-712-more-set-photos-oct-5.html #more
Sa one z finalowego odcinka dextera zrobione na planie, co dexter tam robi?

ocenił(a) serial na 9
jocisko

wypowiedz twórcy (dexterdaily.com): “I can’t reveal too much, but fans should prepare to have their patience strained to the extreme as this season reaches its mind-bending and completely unbelievable conclusion,

ocenił(a) serial na 10
jocisko

SNEAK PEAK DEX/HARRY
http://www.youtube.com/watch?v=IRh9dwdtMjc

SNEAK PEAK DEBRA/HANNAH
http://www.youtube.com/watch?v=9GH5o-xvsKU

Hannah dowaliła Debrze. Nieźle nawet.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

oglądałem to ale mógłby ktoś wrzucić napisy?
szczególnie te końcowe słowa hannah do debry gdzie ją tak zatkało
CO ona powiedziała?
Nie moge tego rozszyfrować...
Ktoś przetłumaczy?

ocenił(a) serial na 10
forii

Mniej więcej, że największą karą dla Debry jest sama świadomość, że Dex jest seryjnym mordercą oraz, że przymyka oczy na poważne przestępstwa zawsze kiedy jej brat jest w nie zaangażowany.

ocenił(a) serial na 6
forii

Nazwała ją hipokrytką. Tak bardzo jej zależało na posadzeniu Hanny za jej czyny, z drugiej strony kryje brata.

ocenił(a) serial na 9
jocisko

Dexter musi zabić lub zdyskretować laguerte, żeby się wywinąć. Jakby ją na przykład wrobił w jakieś morderstwo, straciłaby stołek a odzyskałby go prawdopodobnie matthews, więc pewnie z wdzięczności nie pisnąłby słówka. Albo matthews cały czas wiedział. A mi się wydaje, że hannah cały czas manipuluje dexterem, żeby mieć asa w rękawie właśnie na takie sytuacja. Przypomnina mi się scena, przyniosła mu kwiatka. Ona go po prostu uwiodła. Dlatego, też nie bała się, kiedy leżała na stole. Wiedziała, że ma go już owiniętego wokół palca. Stawiam, że będzie tak:
1. Dexter podłoży jakąś świnię laguercie. Może zabije estrada i upozoruje to tak, żeby wyszło na laguerte. Wtedy ludzie by pomyśleli, że ona kontynuuje dzieło swojego kumpla, doaksa.
2. Dexter uwolni hannah.
3. Dexter trafi za to do pierdla.
4. Aresztują laguerte i dexter wyjdzie, bo areszt na podstawie oskarżeń uwięzionej laguerty przestanie być wiarygodny czy coś w tym stylu.
5. Okaże się, że hannah wykorzystywała dextera, za co czeka ją egzekucja:). I dobrze by się stało, bo to najnudniejsza dupa dextera, jaka dotychczas była, może na równi z ritą, która była takim wrzodem na dupie, że jakby była moją żoną, to bym ją chyba napierd****. Serial o psychopacie a tu jakiś wątek miłosny, uczuciowy. Głupie to.

Jeszcze scenariusz alternatywny: Może wykorzystać smierć viktora czy sirki i krew louisa greena na swojej łodzi do zwalenia winy?

No ale zobaczymy, oby coś innego, fajniejszego wymyślili.

ocenił(a) serial na 10
jocisko

ja bym nie chciała żeby serial zakończył się jakoś źle dla Dextera
mógłby teraz pomóc Hance w ucieczce(do Argentyny np) a pod koniec sezonu 8 jak już wszystko się ułoży to by do niej razem z Harrisonem dołączył
a co do tego sezonu to nie mam pomysłu jak go zakończą,ale emocje sięgają zenitu..

anulka8181

http://youtu.be/vmLzVB1r5tw
Jakby ktoś nie znał angielskiego, tutaj macie PROMO z polskimi napisami od napisy24.

ocenił(a) serial na 7
anulka8181

Nie sięgają.
Dexter był przez jakiś czas spedalony, ale mam nadzieje, że scenarzyści specjalnie nas wkręcali. Dexter ma dwóch świadków, działających na jego niekorzyść: - tego od piły elektrycznej, i Hanię; tego pierwszego tak czy inaczej, musi wyeliminować (stawiam na to), albo w coś wrobić, ale to będzie bez sensu, bo zeznania pozostaną, a sam Dexter nie pomści śmierci matki. Co do Hani, to różnie może być, bo może ją i zabić, i uciec z nią, i tak dalej.
Podejrzewam, że Debrę zatruła ta ćpunka, a nie Hania, ale to już inna historia - lepiej by było, żeby nikt nigdy się o tym nie dowiedział, bo pan Morgan znowu by się rozpłakał. La Guertę musi sprzątnąć, albo coś, ale to oznaczałoby że przedostatni sezon zakończy się tak samo, jak inne (nie licząc genialnego 4) , co wróży nudę na finałowy, 8. Mam nadzieję, że w ostatnim odcinku 7 będzie coś extra, coś całkowicie innego, że jednak każdy pozna prawdę, ale nie będzie miał dowodów, i tak dalej.
Nie ma sensu się przyglądać jakimś promovideo, bo twórcy zawsze każą się domyślać fanom, a ci wymyślają nielogiczne historie. Mam nadzieję, że serię zakończy bum, żeby sezon 7 stał się solidną podstawką pod 8, który zakończy się wieloma zgonami, w tym Dexterka.
Przepraszam za chaotyzm mego zapisu, ale śpieszy mi się. Zasady orto/styli/i-tak-dalej, są po to, żeby je łamać.

anulka8181

"ja bym nie chciała żeby serial zakończył się jakoś źle dla Dextera
mógłby teraz pomóc Hance w ucieczce(do Argentyny np) a pod koniec sezonu 8 jak już wszystko się ułoży to by do niej razem z Harrisonem dołączył"
-> Jestem zdecydowanie za :)

ocenił(a) serial na 9
anulka8181

Heh, kolejny raz widzę wyczekiwanie happy-endu i kolejny raz pisze to dziewczyna. ;)) Serial o seryjnym mordercy, który by się zakończył szczęśliwym życiem rodzinnym to byłoby skrzyżowanie komedii romantycznej z telenowelą (czyli w sumie ulubione gatunki wielu kobiet).