PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203132
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Byłem ostatnio troszkę w tyle jeśli chodzi o oglądanie seriali i filmów, ale wyszedłem na prostą i również z niecierpliwością oczekuję 7 epizodu.
Jakie są wasze oczekiwania, przewidywania itp. oraz wrażenia już po zobaczeniu odcinka?

ocenił(a) serial na 8
Albertino

Mnie zachęciło do obejrzenia anime, ale właśnie ten czas...

ocenił(a) serial na 10
Olka_pl

He he , poruszyłem górę lodową i nagle cała rozmowa jest o DN :D ,ale fakt faktem że aktorstwo jest na naprawdę niskim poziomie ( w sumie tak jak w 95 % filmów japońskich ) ale zawsze to jakaś alternatywa dla tych co nie lubią Anime ;)

A co do Efektów specjalnych to ..ehhh były cholernie kiepskie , fakt że Shinigami wyglądali IDENTYCZNIE jak w Anime wcale nie jest plusem , szczerze wolałbym żeby był to DOBRZE ucharakteryzowany aktor ...a tak , wyszło to plastikowo i sztucznie

a żeby nie był to kompletny OFFtop...

...Dexter Dexter Dexter Dexter Dexter Dexter Dexter Dexter Dexter :D

marobot_2

Myślicie, że ostatecznie Dexter zostanie zdemaskowany?

Claudette_2

Ja bardzo szczerze w to wątpię :)

ocenił(a) serial na 8
Claudette_2

myślę że kiedyś tak, choć wolałabym żeby to nie nastąpiło, ale to nieuniknione imo
go Dex! :)

ocenił(a) serial na 10
nawka

Ja od początku mam wrażenie że jedynym możliwym zakończeniem serii jest po prostu śmierć Dextera , prawdopodobnie zabity przez którąś z tych "bliskich" osób (np Deb,Rita,Lil..albo ktoś kogo jeszcze nie znamy) i w końcowej scenie widzimy zbliżenie na martwą twarz Dextera i słyszymy jego głos

" Jedni na końcu widzą długi tunel na którego końcu można dostrzec zaślepiające światło , inni że ostatnimi obrazami jakie człowiek widzi przed śmiercią jest całe życie które przelatuje mu przed oczami , niczym przyśpieszony film na starym magnetowidzie...co ja widzę ? nie jest to nic z wcześniej wymienionych ..gdyż światło na końcu tunelu widziałem przez całe życie ...jednak tunel był zbyt długi i kręty żebym mógł dotrzeć do jego końca...a wyświetlanie mi całego mojego życia byłoby zwyczajną głupotą , gdyż moje życie zawsze było puste , i raczej nie nadaje się ono na film...pozatym , tu i tak nie ma Popcornu , "

Potem pokazuje się rozjaśniona wersja klipu z czołówki ,gdzie Dexter wychodzi ze swojego domu i uśmiecha się w stronę kamery...kamera jednak nie zatrzymuje się tam gdzie zawsze tylko obserwuje Dextera który idzie pustą ulicą która nagle zapełnia się na pozór zwykłymi mieszkańcami jednak dostrzegamy wśród nich ...

- Pielęgniarkę wychodzącą z domu i zamykającą za sobą drzwi na klucz (pierwsza ofiara Dextera, pielęgniarka która truła Harrego)

- Mężczyznę który wyprawia dzieci do szkoły (Pedofil Morderca , z pierwszego epizodu )

- Kobietę całującą Mężczyznę który wyraźnie spieszy się do pracy (Para Mordująca Nielegalnych Imigrantów )

...i wiele innych "na pozór" normalnych ludzi zajmujących się normalnymi sprawami , którzy okazują się ofiarami Dextera, jednak nikt nie wydaje się być wrogo nastawiony w stosunku do Dextera..a wręcz machają mu i witają go jak starego przyjaciela , częstego bywalca tamtejszych Grillów i Przyjęć...a na końcu drogi podchodzi do niego mężczyzna który okazuje się być jego bratem , klepie go po ramieniu i idzie z nim , pokazując mu coś palcem , i słyszymy ponownie głos Dextera

" Tak jest zdecydowanie lepiej , dla mnie , dla Deb , Dla Rity i dzieci ... nikt już nie musi cierpieć , ani z mojego powodu ... ani z mojej ręki ...Tak jest zdecydowanie lepiej "

Najazd Kamery na twarz Dextera , uśmiech ...litery końcowe :D

sorry za to , ale trochę kreatywność mnie poniosła i musiałem to napisać :D ... fakt , faktem że serial prawdopodobnie zakończy się zupełnie inaczej...ale wydaje mi się że cokolwiek to będzie , to będzie to dramatyczne , smutne ale jednocześnie pozostawiające na nas wrażenie że "to nie mogło się inaczej skończyć"

no i to już koniec tego długiego i bezsensownego postu , biorę leki i idę spać :P

Dobranoc :D