PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203707
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dexter 3x11

użytkownik usunięty

lol
Odcinek słaby raczej, było przewijanie. Na szczęście jest Masuka :).
A jednak porwano go na wieczór kawalerski... W sumie lepiej, bo nie uwierzyłbym, że Skinner wszedłby na policyjny parking i dał sobie radę z znacznie cięższym i silniejszym kolesiem znającym jiu-jitsu. Wiadomo też co będzie w kolejnej serii Deborah - dowie się o rodzinie Dextera.

ocenił(a) serial na 10
Wicked_Queen

**chodzilo mi o to, ze miquel zginal z jakiegos powodu w 11, a nie w 12 odc.

ocenił(a) serial na 10
Wicked_Queen

**chodzilo mi o to, ze miquel zginal z jakiegos powodu w 11, a nie w 12 odc.

użytkownik usunięty

Kane zgadzam się. Niezależnie jaki by był przyszły sezon, to b. przywiązałem się do "Dextera". Może i pojawiają się czasem oklepane pomysły i to razi niektórych, ale ja po prostu lubię ten serial oglądać i tyle.
Też się zastanawiam czy to czasem nie był sen Dextera. Scena mordu była jakaś dziwna, inna, za prosta. Czuło się taką atmosferę, że raz wydawało się iż Dexter zabije Miguela bez mrugnięcia, a za chwilę miał pewne wątpliwości, które widać już po uśmierceniu Prado w ostatniej sekwencji. O czym myśli? Prado był dwulicową świnią i wykorzystał Dexa jak Lila, ale mi się chłopa trochę żal zrobiło (tak troszkę :)). Ale patrząc na to z drugiej strony: czy Dexter też nie posłużył się Miguelem (przynajmniej na początku serii)? Aby ukoić swoje sumienie po zabiciu bądź co bądź niewłaściwej osoby czyli Oscara, Więc w pewnym sensie obaj się wykorzystali nawzajem,. Skąd jednak pewność, że w akcie rozpaczy Miguel nie wyjawił prawdy o Dexterze Ramonowi? Poza tym Dexter nie wie, że George King vel "Skinner" widział go i może wskazać jako człowieka , który zna miejsce "pobytu" Freebo, jeśli go złapią żywcem. Więc obydwu trzeba się pozbyć.

Deborah może w końcu dowie się w następnej serii o mrocznym sekrecie
swojego przyrodniego brata, ciekaw jestem jak by się ustosunkowała do tego? Dexter musi i chyba zdaje sobie sprawę jak Deborah reaguje na jakieś tajemnice, które kompletnie rujnują jej wyobrażenie o bliskich osobach- choćby wyjawienie przez Dextera romansu Harry'ego z jego matką-informatorem Laurą Moser (o tym też Deb nie wie i to mógłby być kolejny cios dla niej). O tyle mnie to interesuje, bo zastanawiam się czy Dexter byłby zdolny ją "wyeliminować" gdyby stanęła na jego drodze? Jedynego człowieka, który go nie zwodził - brata zabił z bólem serca ale to zrobił. Ten tekst Dextera po wieczorze kawalerskim " Teraz myślą pewnie, że z Miguelem mamy jakiś sekret, którego i tak nie poznają, a nawet jak im go wyjawię wszystkich będę musiał zabić"- czy to aby tylko ironia ? Harry uczył, że główna zasada to 'nie dać się złapać', a dotychczasowe ofiary, które widziały "potwora" są potwierdzeniem, że aby przetrwać Dexter może zabić każdego, niezależnie od tego kim dla niego był wcześniej. To instynkt samozachowawczy ukrywających się morderców, którzy aby się uratować zrobią wszystko. Rita raczej nie zginie , bo wraz z Astor i Codym są cząstką dobrej strony jaka w nim jeszcze pozostała. Uśmiercenie jej spowodowałoby , że Dexter nie miałby gdzie ukryć swojego prawdziwego "ja" przez otaczającymi go ludźmi. A tak zawsze może "uciec" do tego lukrowanego świata gdzie ma dzieci, kochającą kobietę i jest uosobieniem szczęścia i dobroci (z pozoru oczywiście).

ocenił(a) serial na 10

ichi2004 - no wlasnie! quinn odegra tu jakas role. takie gadki jak jego i debry nie sa wszczepiane w scenariusz bez powodu (co od razu widac) mam nadzieje, ze nie bedzie po zlej stronie bo go lubie:)
co do rity moze jej wizerunek byl kreowany na denny wlasnie po to zebysmy latwiej zniesli jej koniec :D dajcie jej juz spokoj i pomyslcie o dzieciach! stracily ojca, ateraz moga stracic matke!:)
jej smierc mnie osobiscie juz nie zaskoczy.tak, takie zaskoczki musza byc w serialu ale jak juz mowlam to bedzie najbanalnieszy i najprostszy sposob zeby zrobic wielkie halo, wzbudzic w nas emocje i "omg! it never bi de sejm egen!".
osobiscie oczekuje, ze nie przwidzielismy zakonczenia i wyjda nam oczy z orbit. mogliby sie wysilic i wymeslec cos nieoczekiwanego nie mordujac kobiet i dzieci:)

ocenił(a) serial na 9
Wicked_Queen

Ten Quinn to dla mnie właśnie puszka pandory :> , pewnie cała ten "szmal" który posiada czy "kasę" czy inna "kapustę" :D ma z jakiś lichwiarskich przekrętów na boku ,ale tego raczej się dowiem jeśli w ogóle w 4 sezonie.No na pewno to nie odziedziczył po wujku.

ocenił(a) serial na 10

Odcinek uważam za całkiem dobry. Zaskoczyło mnie parę rzeczy i czekam na wyjaśnienie:

1) Czego dowie się Debra i co z tego wyniknie (moim zdaniem nie powinna grzebać w tych aktach, bo może wyniknąć z tego coś złego :/)

2) Miguel..... byłam pewna że go Dexter załatwi w ostatnim odcinku jako swego rodzaju finał sezonu, a tu zonk :D:D ciekawe co zrobi jego braciszek :D:D:D

3) Skinner.... wiadomo Dex chce go wrobić w śmierć Miguela, tylko co z tego wyniknie???? No i jego zlecenie od Prady..... mam nadzieję że w jego rozgrywce z Dexterem ie ucierpi ktoś trzeci ;/

4) LaGuerta... no no pani detektyw wreszcie zaczęła węszyć ;) no cóż lepiej późno niż wcale ;) ciekawe do czego dojdzie

5) No i zagwostka sezonu... ślub ;) nie mogę się doczekać miny i komentarzy Dexa :D:D:D mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie ;D:D:D:D

ocenił(a) serial na 7
Karola

Sailor Ripley < zgadzam się z Tobą w sumie odnośnie Twoich wpisów. + American Psycho to świetny film ;)

Odkrycie prawdy przez La Guerte było strasznie lipne i to całe jej zaznaczanie, to się zgadzam z poprzednikami. Ale to jeszcze nie oznacza, że Dex już jest do dupy ;)

Aha, jeszcze chciałem Wam powiedzieć, do tych którzy oglądają zwiastuny następnych odcinków, żebyście nie skomleli, że niczym Was nie zaskoczyli w odcinku ;] Jak połowę zobaczycie w zwiastunie to czego się spodziewacie. Można sobie ułożyć różne wersje jak się ogląda zwiastun, a jak nie masz pojęcia nawet najmniejszego co się w ogóle będzie działo, to zaskoczenie jest większe. Remember about this.

pzdr
PS: mnie osobiście zaskoczyło to, że porwali go na przyjęcie ;) Choć zastanawiałem się skąd nasz przycinacz drzewek miałby numer kom. od Dexa.
PS2: niektóre zarzuty trochę się niektórym poplątały, polecam obejrzeć jeszcze raz 2 ostatnie odcinki ;) Ale to tylko niektórym.

ocenił(a) serial na 8
Kwic

od kogo jak nie od miguela?

ocenił(a) serial na 6
Karola

Ogolnie rzecz biorac to niezle 'napakowany' bedzie ten odcinek, bo choc sytuacja wydaje sie jasna i klarowna, to troche zagadek do rozwiazania pozostalo, a z tym chyba wiekszosc sie zgodzi - nie wszystko pojdzie jak po sznurku.

Do rozwiazania wiec mamy

-watek Quina, Debry, zakonczenie z Miguelem - ciekaw jestem jak Dex ma zamiar wrobic w to skinera - przeciez nie bedzie mu wycinac paseczkow posmiertnie i co zrobi z cialem.Dochodzi do tego jeszcze Maria ze swoja wiedza, no i oczywiscie sam skiner ktory sledzac Dexa mogl to i owo widziec.

Tytul ostatniego odcinka tez nie jest przypadkowy, odbedzie sie ten slub czy nie?jak obstawiacie.

Karola

no i niech wyniknie cos zlego, niech ktos ucierpi, niech bedzie wkoncu jakies pierdolniecie na koniec sezonu :]
chyba, ze faktycznie jestes zwolenniczka aaakcji a'la moda na sukces, to juz w 4097 odcinku dowiesz sie czy Dexter zabil Miguela czy nie, czy byl to sen czy rzeczywistosc, a Laguerta wyjawi wszystkim, iz po wnikliwym procesie zaznaczania 3 slow Lincoln, Navigator, Black, doszla do wniosku ze to Prado zamordowal Wolf...
to tylko serial, ma byc ciekawie, licze na jakiegos mega kopa w ostatnim odicnku.