PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203200
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dexter 3x12 - finale

użytkownik usunięty

No i skończyło się. Zakończenie godne sezonu, tzn. przeciętne. Wszystko rozwiązało się w kilka minut, dużo paplaniny z której nic nie wynikało, Dexter okazał miłosierdzie ostatniemu z braci Prado, Deborah awansowała na detektywa, Deksiu wziął ślub, a wcześniej załatwił Skinnera choć ten miał go na widelcu. Już który to raz wyszedł cało z beznadziejnej wydawałoby się opresji to nie wiem, ale teraz było podobnie niedorzecznie jak wtedy gdy Doakes dał się podejść Dexterowi... Nie wydaje mi się zeby przyszłe sezony były dużo lepsze niż ten, a nie zdziwiłbym się gdyby były gorsze. Zaczyna robić się z tego Prison Break, mam nadzieję, że to tylko moje mylne wrażenie. Jak na razie stwierdzam, że Dexter powiien zakończyć się na 2 sezonie, no ale jeszcze może mnie twórcy zaskoczą. S3 sezonowi wystawiam ocenę 6+/10, "+" za to, że to dalej losy sympatycznego zabójcy.

ocenił(a) serial na 9

Wątki rozwiązane w tempie ekspresowym szczególnie dwa główne. Miguel zabity bez zadnych pytan (powtórka z doeksem) , i magiczne samobójstwo skinnera. Prison Break to może jeszcze nie jest ale napewno poziom spadł nisko względem poprzednich dwóch sezonów. Dla mnie był to pierwszy finał Dextera który obejrzałem kompletnie bez żadnych emocj.

Niestety. Season finale bardzo, bardzo słaby. Nudna familijna buła i zero jakiejś choć minimalnej nieprzewidywalności.
Naciągane, przegadane, a na koniec jeszcze łzawo słodkie. Gdzie ten mrok, gdzie stary Dexter?
Jeśli czwart sezon będzie jeszcze gorszy to chyba będzie oznaczało najwyższą porę, by przestać to oglądać...

pierwszy sezon 10/10
drugi 8.5/10
trzeci max 6/10 - smutne, ale prawdziwe...

Albertino

PS - Strzelam, że czwart sezon będzie o tym jak Debra będzie się przystosowywać/dowiadywać o 'nowym' Dexterze. I pewnie walną jeszcze jakiś poboczny wątek typu 'nowy killer w miami'.

ocenił(a) serial na 9
Albertino

do tego dodaj dziecko ,które też będzie znaczącym najpewniej elementem
.

użytkownik usunięty
alekgub

Ja sadze ze jeszcze moga cos pogrzebac w przeszlosci Rity.. Na darmo tego pierwszego męza nie wyciagneli. Co do dziecka to jakos sobie tego nie wyobrazam.

użytkownik usunięty

Jak słusznie zauważył mój kumpel, ciekawe jakim cudem policjanci nie skojarzyli, że ktoś mógł pomóc wlecieć Skinnerowi pod koła radiowozu? Jak to było, Skinner spadł z nieba i rozjechali się do domu, nie zbadali potencjalnej sceny zbrodni bądź kryjówki seryjnego mordercy? Powinni to jakoś wyjaśnić, jak nie teraz to chociaż w przyszłym sezonie.

Zwłaszcza, że Dexter zostawił na miejscu swoje odciski palców.

Albertino

Ale na pewno nic nie będzie w następnym sezonie - twórcy serialu mają nas za debili i chcą nam wmówić, że policja uznała, że Skinner chciał skoczyć z piętra i akurat wpadł pod samochód. Dlatego wszystko jest jasne i nikt nie zbada miejsca zajścia, świetnie...

ocenił(a) serial na 10
Albertino

nie czytałem 2 książki ale tam podobno jest taka fabuła że 2, 3 seria sie umywa, a właśnie znowu mają wrócić do fabuły z książek więc jest szansa ze będzie dobrze:D

Albertino

nie zbadali bo wszyscy się spieszyli na ślub Dextera :D
nie widzieliście? Wszyscy tam byli <lol>

ocenił(a) serial na 7
Albertino

i slady krwi - bo Skinner go kilka razy zaciął... ogólnie rzecz biorąc widac ze trzeci sezon to wymysl scenarzystow zupelnie nie oparty na ksiazce...miejmy nadzieje ze 4 sezon znowu bedzie ciekawy, bo ile mozna meczyc te same watki socjologiczne :) no i przydal by sie jakis lepszy seryjnym morderca bo Skinner byl bardzo płytki i lichy nawet przy Ice Truck Killerze

użytkownik usunięty

Hmm, co by tu napisać na temat tego odcinka? Mam wiele sprzecznych myśli. Rzeczywiście ten ostatni odcinek podsumowujący sezon po raz pierwszy był lekkim zawodem. Ostatni odcinek 1 sezonu był genialny, 2 sezonu bardzo dobry, 3 sezonu- cóż, średni. A może ja liczyłem po prostu na za wiele? Za dużo było cukierkowości, wszyscy godzili się ze wszystkimi itd. Scena ze Skinnerem to był dobry pomysł, tylko, że powinna się skończyć : Debra zastaje Dextera na miejscu. Poza tym brakowało mi odkrycia tożsaamości CI-Laury Moser. Ciekawe jak twórcy podejdą do następnego sezonu? Powinno być jednak trochę więcej mroku i zagadek. Debra powinna poznać wreszcie sekret Dextera i wtedy serial by się ożywił. Wg mnie dobrym pomysłem byłoby wyciągniecie kogoś z przeszłości Dextera, jakiegoś kolegę, który go obserwował i naśladował Guerta gdyby zaczęła bardziej węszyć sprawę Doakesa i odnalazłaby coś co wskazuje na Dextera, znowu zrobiłaby się "suką" z charakteru jak w 1 i 2 sezonie. Poza tym liczę na powrót jej szefa, którego nieczysta gra wobec niej dodawała smaczku i charakteru postaci La Guerty. A może złapanie Dextera byłoby pomysłem? Odkrywanie powoli całej prawdy o nim, jego prawdziwego "ja"? Potem proces itd. Ogólnie mniej ckliwe zakończenie. Ciekawe co też wymyślą? Szkoda, że tak dłuugo trzeba czekać. See Ya in September Dexter :)

"Wg mnie dobrym pomysłem byłoby wyciągniecie kogoś z przeszłości Dextera, jakiegoś kolegę, który go obserwował i naśladował"

Nieee, tylko nie to. Niech wymyślą wreszcie coś nowego, bo ten serial w przyszłym sezonie już naprawdę zdechnie. Aaaa, i jak się tak zastanowić... 6/10 to chyba i tak za dużo dla tego sezonu, tak - było aż tak źle, a season finale to już apogeum, nie wiem nawet czy to nie był najgorszy odcinek w historii serialu.

ocenił(a) serial na 10
Albertino

jak by go złapali to by był świetny sezon...oczywiście trzeba było by go złapać w odcinku 4x01 i potem jakoś ciągnąć (wizje lokalne z dexterem który mówi jak było,procesy, troche przygód w wiezieniu, widzenia z Ritą, Deb, itp) Debra która nie wiezy ze to on i chce go wyciągnąć z pierdla i na koniec jej się to udaje:D:D

bartusezg

drugi "prison break"?

ocenił(a) serial na 6
Albertino

Jedna rzecz w tym odcinku podobała mi się maksymalnie: kropla krwi Dexa na sukni ślubnej Rity. Takich smaczków chcę więcej.

snoopy

Z tym się zgodzę, ale to jest tylko taki smaczek. Ja zamiast tego wolałbym nieco sensowniejszą fabułę ;)

Do tej pory tylko obserwowałem rozmowe na tym forum, ale po zakończeniu 3 sezonu muszę to powiedziec...był tragiczny, albo może inaczej, po pierwszym rewelacyjnym sezonie drugim trzymający w miare poziom, trzeci był poprostu bardzo słaby w perspektywie poprzednich. Widz, który nie miał styczności z powszednimi perypetiami:P dextera może byc zadowolony, ale nikt wiecej. Dlatego jestem całkowicie za tym by nie krecili kolejnych sezonów bo zawsze w pamieci pozostaje końcowy efekt a nie początkowy. POzdrawiam

ocenił(a) serial na 5

Po prostu zbyt wiele oczekujecie od tej serii. Scenarzyści nie wprowadzą niczego nowego, bo rzeczą niebywałą jest, aby przez tyle odcinków zaskakiwać widza. Fabuła, tempo, zmiana kierunku akcji w trzech seriach jest do siebie bliźniczko podobna, stąd też pewne zniechęcenie, bo ile razy można patrzeć na to samo?

ocenił(a) serial na 9
ujemny

Scenrzyści to mogli by wykorzystać wątek Codiego z drugiej książki. Z tego co pamiętam to była Dexter odnalazł w nim małego mroczenego pasażera na rybach. Wydaje mi się ,że to jest ciekawe. Trzecia książka (nie skończyłem) narazie jest średnia choć bardzo fajnie jest opisana geneza mrocznego pasażera. Z drugiej strony może jednak scenarzyści zdają sobie sprawę z tego ,że dali d**y w tym sezonie. Widzę jeszcze szansę by ten serial wrócił na dobry tor i kontynuacja przygód Dextera przyniesie lepsze efekty niż ten sezon.

1 sezon: 7,5/10
2 sezon: 8/10(byłoby przynajmniej 9, ale gówniana końcówka)
3 sezon: 5/10

Kto wie, może powrót do książki to jakaś nadzieja?
Powinni też pooglądać "Mr Brooksa", który może nie jest rewelacyjny, ale trzyma poziom drugiego sezonu.
Ma ktoś informacje na temat oglądalności? Jeśli nie z odcinka na odcinek, to z sezonu na sezon? I dla porównania oglądalność innych kilkusezonowych seriali.

ocenił(a) serial na 9

niestety(stety)zgadzam sie rozczarowało mnie zakonczenie 3 serii, nijakie,jak cała seria zobaczymy jak potoczą sie losy dexa w czwartej serii, mam nadzieje , że postać dextera pójdzie w fajnym kierunku, niech scenarzyści Nas zaskoczą i to mile ! .Ale musimy już na to czekać aż do września 09.........

ocenił(a) serial na 10

ajajaj.. mogło być zdecydowanie lepiej. Zamiast rozwiązywać praktycznie wszystko z ostatnim odcinku, mogłoby się to zacząć wcześniej, i gdyby to trochę bardziej dopracować i rozbudować na pewno dałoby się ciekawie wypełnić dobrych kilka ostatnich odcinków. Zniósłbym może jakoś to zakończenie, ale.. ALE. Czyżby twórcy zapomnieli, ze Masuka potrafi odróżnić, czy skóra została ściągnięta pośmiertnie czy "na żywca" ?? Ciało tak ważnej osoby jak Miguel Prado powinno zostać dokładnie zbadane pod każdym kątem, tym bardziej, że wcześniej "wykryli" to bodajże u tego młodego, który był oskórowany. Ale najłatwiej było wszystko zrzucić na Skinnera:]

PS. Niechcący włączyłem sobie pierwszy odcinek 2 sezonu Dextera i oglądając "przypomnienie" z pierwszego sezonu szczęka mi opadła, że tyle w nim się działo ;) Porównując sezon 1 do 3, przypominając sobie dokładnie pierwszy naprawdę jest wielka różnica w treści a przede wszystkim w jej skupieniu:) Jestem pewien, że gdyby akcja w 3. sezonie miała takie "stężenie" jak w 1. to cała historia zmieściłaby się w kilku odcinkach ;)

malkontenci z Albertinem na czele żal, żal czytać to co tu wypisujecie Albertino nie oglądaj dalej człowieku skoro taki słaby był ten sezon. Nie potraficie dostrzec tego, że Dexter idzie w innym kierunku, że scenarzyści poruszają inne kwestie niż tylko "mroczny Dexter" skoro ten serial taki zły jest to dlaczego dostał nominacje do Satelit i Złotych globów?? hmm....pewnie od tak nominowali ten serial, jedno jest pewne nie wszystkim scenarzyści dogodzą i ci co piszczeli w tym sezonie będą piszczeć w kolejnym ze złe, bee, nie da się oglądać po prostu nie oglądajcie i Shut da fuck up.

Do następnego sezonu panienki.

ocenił(a) serial na 6
dYDelf

Nie sądzę by ci, którzy wyrażali tu swoje krytyczne opinie uważali, że to jest zły serial. Wręcz przeciwnie! Serial od początku był bardzo dobry. Tym bardziej więc boli, że traci ten wysoki poziom. Te narzekania to z bólu są. Ja osobiście uważam, że 3 sezon był zdecydowanie gorszy od poprzednich, ale jeszcze nie beznadziejny. Wciąż mam nadzieję, że to tylko chwilowy spadek formy (w wielu seriach trzeci sezon jest krytyczny) i że odbiją się za rok. Oby!

ocenił(a) serial na 6
snoopy

ja w duzej mierze zgodze sie ze snoopym.Dexter i tak nie jest zly ale pierwszy sezon i czesc drugiego zawiesila tak wysoko poprzeczke ze po prostu nie wyrobiono z tym.Zreszta wiekszosc sequeli czy kolejnych serii nie trzyma poziomu czesci pierwszej - w sumie wiec Dexter potwierdza ta regule.
Mnie najbardziej boli to ze ta seria byla do bolu lopatologiczna.Wszystko kawa na lawe i to w taki sposob ze ja osobiscie poczulem sie po prostu wydymany.To tak wygladalo jakby rezyserom zalezalo na tym by nawet ludzie majacy problem z policzeniem ile jest 2+2 zrozumieli o co biega:)
Straszne to bylo i akurat tego ciezko mi autorom tej czesci wybaczyc.
Przeciez do cholery to byl serial dla ludzi myslacych a nie dla kola gospodyn wiejskich.

No coz - seria za nami - nie sadze jednak by kolejna byla lepsza a wrecz odwrotnie - no ale zobaczymy;)
Ja osobiscie zamiast 4, 5 czy 1543 czesci ,wolalbym dopieszczony film fabularny - np jakas retrospekcje dziejaca sie przed 1 seria.

użytkownik usunięty
dYDelf

Ej, serio, nie kumam Was. Narzekacie na ten sezon? Czy Wy oczy macie w piętach? Najpierw narzekacie, że "eee, nic się nie dzieje, nudny, przydałoby się rozwiązanie jakiegoś wątku, ciągnie się i ciągnie" - jak przychodzi rozwiązanie "ojej, co za tandeta, czego oni tak szybko w mgnieniu oka rozwiązali ten wątek?". Kraina narzekaczy. Znajdźcie mi inny serial, opowiadający jakąś historię od początku do końca (nie serial typu "dziś kupujemy buty, jutro idziemy do kina, a pojutrze badamy sprawę UFO" - w sensie, każdy odcinek o czym innym, a tylko gdzieś w tle wpleciona historia łącząca w jakiś sposób głównych bohaterów - CSI np - tu macie jeden długi ciąg) tak dobrze trzymający poziom przez 3 sezony! Ok, rozumiem, może Wam się wydawać gorszy, ale bez przesady, psioczycie jak dewoty na ławce (a to podobno "blokersi" je zajmują, heh, what-eveeeer), że to to, że to tamto, że sramto. Każda seria jest po prostu inna, na innych elementach się najbardziej skupiają twórcy i chyba o to chodzi prawda? Fakt, że są podobne motywy, Miguel to taka Lila, ale mimo wszystko, trochę wokół czego innego się serial rozbiegał. Sezon drugi to był Dark Passenger, sezon 3: Dexter, The Family Care Man. Serial jak każdy jeden, może i ma wzloty i upadki, ale nikt mi nie wmówi, że poziom jest niski jak bracia, bo wciąż jest wysoki jak Wierch. Skoro ten serial upadł to jak nazwać to co się nazywa Prison Break? Dla mnie najlepszy TVshow ever i każdą kolejną serię oglądam z takim samym zaciekawieniem i umiłowaniem jak 1-szą. Nie mogę się już doczekać tej kryjącej się pod bramką numer 4!

ocenił(a) serial na 6

uobus72 - kolejny co nie kuma ze ludzie sa rozni i czego innego wymagaja/oczekuja itp:)

Sezon nie najgorszy kazdy ktory twierdzi ,ze nudy lzawy itd gada glupoty wszyscy dobrze wiedzielismy ,ze tak to sie zakonczy... przynajmniej ja od 1 sezonu wiedzialem ,ze dexter zmierza w strone bycia "bardziej ludzkim" czyli wiadomo rodzina dzieciaki zona itp. Raczej nie mogli z niego zrobic mody na sukces czyli 9 sezonu o tym samym (czyt. zabijanie,ukrywanie sie i pozbywanie cial).Moge sie przyczepic tak jak ktos tu juz zauwazyl do prostych jak drut schematow czyli wszystko podane nam jak na tacy byle sie widz nie wysilal bo mozg eksploduje,a ten kto liczy na powrot "starego dextera niech nie oglada 4 i 5 sezonu moim zdanie wiecej krwi zabojstw niz w poprzednich sezonach to raczej nie bedzie.

użytkownik usunięty

Heh, Albertino, wygląda na to, że za Dextera wzięły się też bachorki i mają pretensje do nas, że dostrzegamy serial takim jaki jest, a nie jakim chcielibyśmy żeby był oraz że nie obniżamy swoich standardów, chociaż poza Pushing Daisies nic ciekawszego nie leci(ało). Ci narzekacze na narzekaczy przypominają mi fanboyów Fallouta 3, którzy przeciętną grę wynoszą pod niebiosa i nie są w stanie zrozumieć rozgoryczenia fanów poprzednich części, a nawet nie są w stanie dostrzec setek idiotyzmów jakie rzucają się w oczy nawet jeśli rzuci się je im prosto w facjatę... Mam wrażenie, że osoby takie jak dydelf nawet nie były w stanie dostrzec masy nieścisłości w serialu czy prowadzenia za rączkę i stąd ich reakcja. "Nie nazywajmy szamba perfumerią" :P.

ocenił(a) serial na 10

Po analizie postów w tym temacie dochodzę do wniosku, jak bardzo się mylicie kolego Góral.
Niedokończone watki, wątpliwe ich wyjaśnienia - tak się robi dziś DOBRE serie. Tutaj chodzi o widza, który może sobie dorobić zakończenie, może je analizować w nieskończoność i poczuć niedosyt, lub dreszczyk emocji czy zwątpienia.
Niestety w dobie Prison Break wielu oczekuje podania kawy na ławę, stąd komentarze typu "3 seria jest do bani, jest kupa błędów" zwyczajnie mnie dziwią.

Serial trzyma poziom, choć od samego poczatku adresatami byli dokładnie inni odbiorcy niż szukajacy podniety widzowie M jak Miłość czy Prison Break.

Ktoś słusznie zauważył , że Dexter się (jesli moge sypnać Papciem Chmielem) uczłowiecza, stąd fabuła wokół głównego bohatera jest mniej krwista.

W tym sezonie nagroda należy się Jimmy`emu Smiths`owi za genialnie zagranego Miquela Prado. Był tak samo świetny jak odtwórca roli Biney`a w sezonie pierwszym.

Przypomina mi się polska kariera SFU, który był krytykowany po wielokroć. Te same uwagi ("Chyba tylko idioci go ogladają") i w większości przypadków zmiana kanału na Mroczki & Co.

Na koniec - niepotrzebnie przed oglądnięciem poszczególnych odcinków czytałem te posty - wprowadzają zamieszanie i wypaczają odbiór. Niepotrzebnie - sugerując się tym co m in tutaj przeczytałem - podchodziłem do 3 serii jak do słabego widowiska. To był mój błąd, którego już nie popełnię.

pozdrawiam wszystkich.

PS: określanie adwersarzy "bachorkami" stawia Cię kolego w bardzo złym świetle.

użytkownik usunięty

Bachorki? Po przeczytaniu Twojego postu odnoszę wrażenie, jakbyś od jakiegoś czasu stawiał się wyżej od wszystkich - co jest, awansowali Cię na pomagiera ojca dyrektora czy jak? Myślisz, że jak już skończyłeś te 19 lat to jesteś dorosły i mądrzejszy od reszty bo na siłę szukasz błędów w filmach?

"uobus72 - kolejny co nie kuma ze ludzie sa rozni i czego innego wymagaja/oczekuja itp:)" - "Ok, rozumiem, może Wam się wydawać gorszy,..." - skoro tak napisałem to chyba jednak jak żabka kumam, nie sądzisz? Mój cały post odnosił się tylko do tego, że wielu chyba jednak za dużo wymaga i w związku z tym maja skłonność do przesady.

ocenił(a) serial na 10

Proszę http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,6070171,Scenarzysta_Dextera_zdradza_se krety_sezonu_4_.html

ocenił(a) serial na 10
ElectricWarrior

Cóż.... this is the end.... odcinek jaki był, każdy kto oglądał to wie. Sezon jaki był też wszyscy wiedzą. Zdecydowanie słabszy niż poprzednie, ale jak dla mnie wcale nie najgorszy. Scenarzyści mają świetną bazę wypadową na kolejny sezon, bo przecież mnóstwo wątków jest nie zamkniętych, a nawet pojawiają się nowe. Mam nadzieję, że tego nie schrzanią. Jak dla mnie mogli by coś nawiązać do drugiej książki :D doktor Danco i te sprawy :D:D:D:D i ewentualnie jakieś małe prywatne śledztwo Debry w sprawie tajnych informatorek Harry'ego... a jeszcze jakby doszła do Laury i powiązał to jakoś z Dexem i Rudym..... ogólnie pomysłów można mieć masę, więc niech się szybko biorą za robotę bo ja chcę następny sezon ;)

ocenił(a) serial na 8

Już po 3. serii i szczerze powiem, że mnie również ona się nie podobała. Sezon był kalką sezonu drugiego, z tym, że w drugim były dużo lepsze wątki poboczne. W tej serii ucieszyło mnie, że Debra w końcu nie pożegnała się z facetem w ostatnim odcinku. Podoba mi się również przemiana LaGuerty - tylko kto teraz będzie czarnym charakterm w pracy?

A teraz co mi sie nie podobało:
Dexter - czasami wręcz nie mogłam na to patrzeć. Gdzie ten zimny, wyrachowany, ironiczny morderca z pierwszej części? W konfrontacjach z Miguelem nie miał szans - Miguel był szalony, nieobliczalny, ale Dexter - zamiast zachować zimną krew i pokerową twarz - zwyczajnie wydawał się przestraszony. Mam wrażenie, że ten sezon nie trzyma się kupy w połączeniu z sezonem drugim - miałam nadzieję, że Dexter zdał sobie sprawę, że obcych ludzi nie należy do siebie dopuszczać, po wpadce z Lilą, a tu co, zaprzyjaźnia się ;/ Sorry, ale oczekuję od Dexa, że będzie logicznie myśleć.

Cały wątek Miguela - jako postać był bardzo ciekawy, ale przez ile sezonów mozna kopiować ten sam wątek? w pierwszej serii był brat, później kochanka, a teraz przyjaciel. W następnej będzie chyba walczył ze swoim morderczym synem w kołysce.

Rita - przez 2 sezony moja ulubiona i moim zdaniem najciekawsza postać serialu - w Ricie podobało mi się zawsze, że była, mimo powierzchowności prawdziwą kobietą z jajami, zwłaszcza w pierwszym sezonie. To bardzo złożona postać, która ma z Dexterem wiele wspólnego, ale w przeciwienstwie do niego jest uspołeczniona i potrafi rozwiązywać problemy w "przyzwoity" sposób. Przykładem jest sytuacja z psem sąsiadki albo z matką (1.sezon) albo z Lilą (2.sezon) - ani nie uroniła łzy, a potrafiła być stanowcza.
W tym sezonie zrobili z niej głupiego babona, który gada tylko o slubie i dziecku ;/.
Liczę, że jej wątek się rozwinie, zwłaszcza, że jest co. Zauważcie, że nie zareagowała ona na znaleziony but Paula w śmietniku, ma tajemnice do których nie przyznaje się Dexowi, a i wybiera mężczyzn w określonym typie - można z niej wycisnąć jeszcze wiele.

Cóż, 3.sezon był słaby - liczyłam, że Dexter wróci po akcji z Lilą ze zdwojoną siłą, a on się zrobił ciepłym kluchem. Nie chcę przemiany Dextera w normalnego człowieka, a serialu w obyczajówkę.

ocenił(a) serial na 9
Avi_3

No chyba wysyczy chcą trochę ostrzej teraz było wbicie noża i koniec.., finałowy docinek było dobry ale do połowy dalej gorzej, sztampowo.Wszytko już było trochę zmienione jakby powtórka 1 i 2.Mam nadzieje 3 była tylko deserem przed krwistym stekiem ;).Oby tylko Rita nie była "Czarną wdową".

Lap

Hmm, a jakby tak ekipa CSI badała sprawę Dextera, oni na pewno doszliby do tego kto zabił skinnera i miguela prado. Tylko że zajęłoby to im pewnie 1 góra 2 odcinki i nie byłoby wiadomo co robić dalej. Zostałoby już tylko krzesło elektryczne dla Dexia ;)

ocenił(a) serial na 10
hornet

Lap, rita nie jest czarna wdową, poniewaz ma dwojke dzieci.

Bobey

czarne wdowy zabijają samca kiedy ten zbyt długo zamarudzi po seksie i nie zdąży zwiać w porę :D

ocenił(a) serial na 9
hornet

Ajajaj... Mongolia na tym forum... czytając jedne posty smialem sie jacy zalosni ludzie ogladaja ten serial (tak tak mam na mysli Albertino, Górala, Panią avi no i osobe wywołującą u mnie salwe śmiechu, a mianowicie bartusezg), czytajac inne mialem ochote wypic z autorem wódke i pogadac o zyciu (tu ukłon w stronę uobus72, baskecior czy dYDelf).
Ludzie! Przez takich jak wy ten serial zle przyją się w naszym kraju trzeciego świata. Ktos wchodzi na forum i czyta jaki to nie jest drętwy, przewidywalny i podziekuje. Z reszta leje na to cieplym moczem bo i tak wiekszosc naszego spoleczenstwa nie jest na poziomie ogladania tej serii.
Albertino, nie wiesz gdzie jest stary mroczny dexter? W 1 sezonie. Nie chcesz dalej ogladac - nie ogladaj, oszczedzisz moich nerwów.
Aha i mozesz podrzucic mi jakis kontakt do scenarzystów dextera? Podejrzewam ze masz skoro tak dokladnie wiesz co wydarzy sie w 4 sezonie :)

bartusezg masz racje niech złapią dextera. Jego perypetie w więzieniu byly by naprawde bardzo ciekawe. Śniadanie, obiad, kolacja, prysznic, wizyty Rity z dziecmi... wartka akcja nie ma co.

InFlames... Szkoda ze czlowiek o tak milym nicku (rispekt) tak bardzo sie myli... Bo widzisz kolego, ja nie jestem widzem nie znającym poprzednich sezonow, a z 3 jestem bardzo zadowolony :)

Góral - Dawno juz nikt nie nazwal mnie bachorkiem i musze przyznac ze to calkiem mile :) Wszytskiego najlepszego z okazji 17 urodzin! :)

avi... Naprawde chcialabys zeby kolejne odcinki Dextera polegaly na łapaniu i zabijaniu, łapaniu i zabijaniu i tak w kolko? No daj spokuj. Co do Rity: Baba z jajami? No skoro tak mowisz... Wiesz kobiety będące w ciązy roznie sie zachowuja i z tego co wiem to takie wydarzenie jak narodziny dziecka czy slub nie sa wyjsciem na zakupy a powaznym przezyciem ktorego nie planuje sie przed wyjsciem.

Jedno mnie w was dziwi moi drodzy. Narzekacie ze 3 sezon to kopia 1 i 2 (Ice truck killer = Lila = Miguel ecipeci bla bla) po czym wyrzygujecie mu jaki to nie byl beznadziejny i przewidywalny :D Skoro 1 i 2 seria byla tak genialna to o co chodzi skoro 3 jest dla was niemalze identyczna?
jak dla mnie poziom serialu zachowany, swietnie spedzilem czas ogladajac ten sezon i z niecierpliwoscia czekam na sezon 4.

Pa

ocenił(a) serial na 6
gaclav3

Oto Mędrzec odprawiający Sąd Ostateczny. Przemówił i stało się. Amen!

ocenił(a) serial na 9
snoopy

Wow... calkiem nieprzecietny sarkazm. 5!

gaclav3

i tak najbardziej przewidywalni sa ci, ktorzy mimo, iz cos zaczelo im zgrzytac juz w serii 2 (nie mowiac o syfie w 3) dalej ogladali ten serial i co odcinek wpisywali na forum jakiz to ten serial jest idiotyczny :] z duuuuuza doza prawdopodobienstwa stwierdzam, ze zaczna kolejny sezon Dextera i jesli nie daj Boze znow im cos nie spasi to i tak beda ogladali KAZDY odcinek i beda tu wracac (nie tylko tu w sumie) i wylewac swoje frustracje.... szkoda mi tych ludzi, serio serio ;)

to taki typowy syndrom forumowych krzykaczy (sa w kazdej chyba dziedzinie zycia), ktorzy nie bedac tworcami TEGO czy OWEGO (a jedynie 'milosnikami') uwazaja, ze gdyby oni TO COS robili byloby to przesuperhiper itd...

ocenił(a) serial na 9
Pamato

Ależ oni maja mozliwosci! Przeciez taki Scott Buck moze sobie ktoregos dnia pomyslec "kurcze, wejde sobie na filmweb.pl i zobacze temat Górala, moze akurat bartusezg podrzuci mi fajny pomysl na nastepny sezon Dextera" i mamy w 4 sezonie Dexa w wiezieniu! :)
Poza tym Albertino ma numery do wszystkich scenarzystow, wiec nie ma sie co martwic ze serial bedzie klapą...

ocenił(a) serial na 9
gaclav3

Ja bym chciał wtrącić i powiedzieć ze to nie mędrzec a mędrka i to całkiem urodziwa patrząc po awatarze D:

ocenił(a) serial na 6
Lap

wiesz gaclav3 - nie lubie pyskowek internetowych i staram sie ich unikac ale ze zwyklym chamem trza rozmawiac na jego poziomie.
1.Mongolow to sobie szukaj u siebie w rodzinie
2.Wole byc zalosnym typem niz kolesiem, ktoremu zaserwuja zimne gowno a ryj mu sie cieszy jakby jadl de volaya.

Na prawde twoj maly mozdzek nie potrafi tego ogarnac, ze to co jednemu sie podoba, drugiemu nie musi a obaj maja prawo wyrazic swoje zdanie?

ocenił(a) serial na 9
ichi2004

Tak, tak, a moja stara je widłami, wiem.
Chciałeś dopasowac sie do mojego poziomu, ale (prosze wybaczyc mi nieskromnosc) widocznie twoja drabinka inteligencji nie siega tak wysoko i nazywajac mnie chamem, chama zrobiles z siebie kolego. Bo widzisz ja nikogo nie obrazilem w swojej wypowiedzi (nie liczac okreslenia "zalosni", jednak to co ci ludzie pisali bylo zalosne).

"Wole byc zalosnym typem niz kolesiem, ktoremu zaserwuja zimne gowno a ryj mu sie cieszy jakby jadl de volaya" - to twoje motto zyciowe? Bardzo piekne i glebokie, tak trzymaj ;)

Nie przypominam sobie zebys robil mi rezonans czy tomografie, wiec jesli nie wiesz nic o mojej anatomii to grzecznie prosze - zamknij morde.
I zaskocze cie! Rozumiem ze jednemu sie moze podobac, innemu nie. Tylko ze jak mi sie cos nie podoba to trzymam sie od tego z daleka, a jesli jest juz po sprawie to wyrazam swoja opinie i nie pieprze glupot. A wy ludzie malo sie nie pozarzynacie bo taki ten serial gowniany...
Napiszcie petycje, albo lepiej podajcie twórców do sądu.

PS: Tylko nie zadna "Mędrka". Poprostu gdyby wszystkie zakonnice byly takie jak w moim avatarze to chyba zaczal bym chodzic do kosciola... :D

gaclav3

Jak dla mnie sezon byl tak samo fenomenalny jak I i II. Jakby to byl kolejny sezon gdzie Dexter co odcinek kogos kroi i wrzuca do jeziora - coz.. W tym sezonie bylo bardzo duzo psychologi i zmian w Dexterze (np. pierwszy raz w zyciu odczuwal emocje), dzieje sie bardzo duzo i jest to sensownie i dobrze sklecone. Oby 4 sezon nie spadl nizej - bo poki co serial ciagle na bardzo wysokim poziomie, w sumie to imo najlepszy serial jaki powstal do tej pory.

ocenił(a) serial na 9
guldurek

Składam podpis :) za krótki <br/> (dalej k**wa za krotki?;/)

gaclav3

Hej gaclav3, ja chciałem się tylko zapytać, czy możesz podać linka do lepszej wersji twojego avataru?