PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203606
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Bo ja Dexterowi dałabym tak z 9 punktów. Skala standard do 10. No i Joey tak z 7.
Reszta to dla mnie nie jest interesująca, jako faceci, ale może któraś ma inny gust?
Oczywiście zapraszam też mężczyzn do dyskusji :)

vhv

Rozumiem, że to odpowiedź na "KONKURS" jaki tu się niedawno pojawił i równie szybko umarł śmiercią naturalną? Nie wiedziałam, czy to żart, czy na serio.

...

Okej, teraz też nie wiem xD

latte

oj...
wczoraj leciał Dexter w tv i tak się rozmarzyłam, nie mogę doczekać się poniedziałku.
Poczytałam trochę tematów, jakoś nie zauważyłam podobnego, to dawaj linka po co się powtarzać.

vhv

Nie, to był ranking biustów. W którym brała udział Astor xD Jest na 1 stronie (tytuł: KONKURS, oznaczony jako potencjalnie ze spojlerami). Ale chyba się słabo panowie bawili, bo jakoś brak większego odzewu.

latte

hry hry hry jaka masakra
żeby chociaż pokazały wszystkie biust, tak to ocena staników
no ale D fajny czy nie?

vhv

A fajny. Przystojny. I męski (a to sie obecnie ceni :p).

latte

czyli na razie 2 na tak i 1 na nie

vhv

W sumie to wszystkie pokazały poza Debrą i LaGuertą ;)

delh

Astor?

delh

Aston nie pokazała.
Tego konkursu nie da się obronić :)

vhv

Astor teoretycznie by mogła jeszcze pokazać, bo ma już te 15-16 lat, ale nie ma jej w obsadzie 8 sezonu. Cody'ego też zresztą nie ma, a szkoda, bo chciałbym zobaczyć reakcję tej dwójki na prawdę o Dexterze, zwłaszcza, że Dex przyczynił się do śmierci ich matki.

delh

Nie ma? Serio zamknęli ten wątek tym, że zabrali ich dziadkowie? Wygodni scenarzyści -.-" Czyli wątek problemów Astor (bunt młodzieńczy), który teoretycznie nie został zamknięty, nie doczeka się kontynuacji.

latte

Z tym buntem to w sumie średnio ciekawy wątek. Astor i Cody powinni jednak być w ostatnim sezonie, chociaż na chwilę. W końcu byli od samego początku serialu i byli ważni dla Dextera i jego losów.

No i jakby Astor pokazała cycki to bym się nie obraził, bo aktorka ją grająca już ma 16 lat. ;)

delh

Z ciekawości i niezłośliwie - ile masz lat? :P

Średnio ciekawy, ale niedkończony. Poza tym dzieciaki strasznie tęskniły za Dexem, a teraz słuch po nich zaginął. Mam nadzieję, że chociaż przelotem wspomną, co z nimi, skoro ma być koniec końców.

latte

A po co ci mój wiek? ;)

Może się jednak pojawią, tylko twórcy tego nie ujawnili, chociaż wątpię.

delh

Jak napisałam - z ciekawości. Chodzi mi o tę Astor nieszczęsną i że 'nie obraziłbyś się', gdyby 'pokazała cycki', więc zastanawia mnie, czy jesteś w wieku zbliżonym do niej, czy uważasz ją za kobietę, a nie dziewczynkę (z czego się właśnie podśmiewałyśmy z autorką wątku - że to dzieciak w gruncie rzeczy, a już trafiła do 'KONKURSU'). Ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, więc zapytałam o twój punkt siedzenia, żeby zrozumieć punkt widzenia :D

latte

W wieku zbliżonym do niej byłem jak był 1 sezon Dextera.

Zresztą pisałem, że "nie obraziłbym się" tzn. nie miałbym nic przeciwko a nie, że szczególnie mi na tym zależy. ;) A Astor dziewczynką teraz nie jest, bez przesady, to prawie dorosła kobieta.

delh

Rozumiem, napisałam, że pytam tylko z ciekawości, bez złośliwości i insynuacji :P

Cóż, z Astor czy bez Astor - oby to był najlepszy sezon, taki, że będziemy płakać, że to koniec, a 1 i 4 będą się mogły schować. Miłego dnia.
Chociaż, premiera jutro - więc miłego jutra. Dla wszystkich.

latte

no nie mogę się doczekać, chociaż prawdziwe emocje to będą za 12 tygodni :)
byleby tylko nie uśmiercili Dextera
A dzieciaki to chyba logistycznie usunęli z serialu, bo nie za bardzo było miejsce dla nich.
Zresztą ten wątek D jako ojca, nie za bardzo mi pasuję.

vhv

Serio, w 6 sezonie nie podobała Ci się ta czułość wobec Harrisona? Według mnie była przeurocza właśnie, taka ludzkość i bezsilność. A Astor i Cody może i faktycznie za dużo, bo mielibyśmy Supernianię, a nie serial kryminalny :P

latte

Tak szczerze mówiąc to on o Harrisonie dużo gada, ale w praktyce to dzieli czas między pracę a swoje hobby. Nie pasuje mi to do jego trybu życia, oprócz roboty i zabijania, często też jest związany z jakąś kobietką,nie wiem kiedy on w praktyce z dzieckiem przebywa.
Seryjny morderca i czuły ojciec, chyba nie zna czegoś takiego historia.
Co innego, jak udawał, żeby jakoś się dopasować do społeczeństwa, na początku był jasno przedstawiony jako socjopata, który nic nie czuję tylko chęć zabijania i tak były jego zbrodnie usprawiedliwione.
Nawet był motyw, że zabijał i znęcał się nad zwierzętami, Deb nie mogła mieć psa.
Ale skoro może racjonalnie myśleć i czuć, to jak usprawiedliwić, to co robi?

vhv

W S07E08 Astor siedzi na plaży w bikini i widać, że niewiele ma do pokazania.

Traktowanie 16-letniej dziewczynki jako "prawie dorosłej" kobiety pozostawię bez komentarza.

ElliotBeverlyMantle

no ale mimo wszystko tyle tych biustów chyba nie było, żeby dałoby się zrobić uczciwe zawody?
no może faceci jakoś inaczej patrzą na biusty, zaostrzone zmysły i wzrok jak jastrząb

ElliotBeverlyMantle

Zwlaszcza ze aktorka grajaca Astor nie ma nawet szesnastu lat, czali w ostatnim sezonie miala pewnie okolo 14...

latte

Nie mam pojęcia czemu KONKURS nie chwycił.

vhv

Uprzedmiotawiasz mężczyzn. Jakby nie patrzeć to w końcu też są ludzie.

Cairns

Ej no ile jest konkursów piękności, wyborów najseksowniejszych kobiet itp
Pytam bo jestem ciekawa jak inne kobiety oceniają postać Dextera i tylko pod względem wyglądu, bo przecież nie jako kandydata na mężna :)

vhv

Dlatego trochę sobie żartuję;)

Gdyby chodziło o kandydata na męża to właśnie byłoby całkiem OK. Poważny krok, nie ma mowy o instrumentalnym traktowaniu:)

A co do wyglądu to mi niestety niezbyt się podoba. Być może dlatego, że wcześniej oglądałam "Sześć stóp pod ziemią" z tym aktorem, a tam grał kogo grał i myślę o tym, kiedy go widzę na ekranie.

Cairns

No właśnie tak czułam, że żartujesz jak nazwałaś mężczyzn ludźmi, ale wiadomo lepiej uważać.
W sumie racja, oprócz tego całego zabijania, to Dexter całkiem niezła partia :)

vhv

"No właśnie tak czułam, że żartujesz jak nazwałaś mężczyzn ludźmi," - :)
Ja tez czesto zartuje ze kobiety to ludzie.

Sherlock91

No widzisz jak wesoło.

vhv

Nie jestem dziewczyną (ani gejem ;)), ale jak dla mnie to typową urodę amanta miał Sal Price.

delh

Musiałam sprawdzić kto to, jakoś w ogóle go nie zapamiętałam.
Ciekawa jestem czy Masuka się załapie na jakiś komplement?

vhv

Pamiętam, że jak pierwszy raz zobaczyłam Dextera, od razu nasunęło mi się skojarzenie - człowiek małpa, istny dowód ewolucji. Czy tylko mi się wydaje, że ma jakąś taką małpią twarz? Nie potrafię tego inaczej ująć.

Aczkolwiek dziś powiem tak - uważam, że aktor jest przystojny (ma coś w sobie), ma bardzo męskie rysy twarzy i boski głos :) Ogólnie wydaje mi się, że wyprzystojniał w stosunku do pierwszych sezonów, a może się po prostu przyzwyczaiłam i przekonałam do niego? Jedno wiem - w zaroście wygląda po prostu paskudnie :P Za to na czerwonych dywanach prezentuje się świetnie i wygląda jak prawdziwy mężczyzna, nie jest typem "wycackanego" lalusia, a to się ceni :)

warren2

No i jak mogłaś? Teraz też widzę trochę małpy...
Mi się on w roli Dextera podoba, dlatego celowo spytałam o Dextera a nie o aktora. W tej roli to jest super męski, ale na co dzień to nie. Nie lubię jak sobie te loczki zapuszcza.

warren2

O właśnie głos ma cudowny. Do tego świetną dykcję, uwielbiam, ja mówi, bo nie potrzebuję napisów :)

vhv

Dam Angelowi 10!!! Na przekór wszystkim! XDXDXDXDXD Bo go uwielbiam w tym serialu!

amanda147

:) no cóż taki wybór daje nadzieje, że jednak liczy się wnętrze :)
tak poważnie to bym mu ze 3 punkciki dała

vhv

oczywiście że liczy sie wnętrze!!!

dodam tylko że to porównanie ile bym komu dała jest nie do końca udane bo to zależy z kim porównam samego Dextera. Zresztą na to czy ktoś się podoba w dużej mierze wpływa charakter - i teraz czyj charakter mam uwzględniać Dextera jako Dextera czy Michaela C Hall'a? Samemu Michaelowi dałabym 5, Dexterowi 8 - ale to nie porównując go z nikim konkretnym bo jak miałabym np zestawić Davidem Tennantem to musiałabym poważnie weryfikować te oceny XD

amanda147

Też tak myślalam, a potem się okazało, że Tennant nie wie, co jest stolicą Danii xD

latte

brak tej wiedzy zupełnie mi o niego nie przeszkadza XD zreszta to było pod presją i miał lukę w pamięci :D ja też się musiałam chwilę zastanowić powiem szczerze XD chyba się starzeje :P

amanda147

Świadomie napisałam Dexter nie Michael. Ta postać jest w sumie wdzięczna do grania, inteligentny, zaradny, silny, odważny, sprytny itd. W sumie Micheala nie widziałam w innej roli, tylko jakie wywiad z nim i wtedy też by dostał z 5.
Ja oceniłam w swojej skali, patrząc jednak głownie na wrażenia estetyczne, po prostu jest w moim typie.

vhv

no tak ale jak miałabym porównać Dextera z Doctorem (z Doctora Who) to chyba bym sobie w łeb palnęła bo to są dwie zupełnie inne postacie, nasączone zupełnie innymi przeżyciami - Dexter sam w sobie za całokształt ma u mnie 10 (charakter zachowanie, odzywki) a za sam strickte wygląd 8 (bo umie zrobić niezłe spojrzenie). Dexter to fantastycznie napisana postać, nie mogę mu niczego zarzucić, tekże z punktu psychologiczno - psychiatrycznego. No a samemu Michaelowi bez tego wszystkiego daje 5. Natomiast Tennant - on ma zawsze u mnie 10 - za całokształt postaci, za wygląd i za nazwijmy to postać prywatną :P

OOO ale brat Dextera - to dla mnie 10!!!

amanda147

Niestety w ogóle nie kojarzę tego Twojego Tennanta.

vhv

bo to w Polsce mało znany aktor :P

vhv

Bo nie oglądałaś Doctora Who raczej, przecież Tennant to bóg, świętość i najukochańszy Doktor większości fanów tego serialu. Mój nie, ale się nie dziwię, bo był świetny :)

latte

hmm to może się skuszę zobaczyć

latte

no ja akurat go najbardziej lubię za role niedoktorowe właśnie (choć doktorem to on jest urodzonym - ale właśnie w tej roli najmniej gra a najbardziej jest sobą więc wolę go w czymś bardziej wymagającym)

vhv

No... mnie się ten stek w czołówce podoba, te, które Dexter smaży dla Debry już nieco mniej.

gjoaa

hamburgery i hot dogi też odegrały by rolę, ale robią im za mało zbliżeń

vhv

Jak już mowa o urodzie męskiej, to nie sposób nie wspomnieć o Isaaku. Ray Stevenson dobrze się starzeje.