PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203250
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Hanna i Dexter!?

ocenił(a) serial na 8

What U think?

ocenił(a) serial na 10
aberos2

Lubię ich wątek w przeciwieństwie do wielu (podoba mi się o wiele bardziej niż wątki z Ritą i dziećmi) - sądzę jednak, że w tym sezonie się na tym skończy. Nie wiem jeszcze jak, ale zdarzy się coś co usunie Hannah z obsady - może ją przymkną, a może zabije ją sam Dex - np za to, że ta będzie chciała zrobić coś Debrze (np po tym jak on zabił jej ojca - czego być może się domyśli).

Coyotman

Ja też lubię ich wątek, mimo że uwielbiałam Lumen.
Uważam, że do siebie bardzo pasują i nie jest to sztuczne, jak niektórzy myślą.

ocenił(a) serial na 8
Hmm_Ciastko

Jak miło :)
Myślałem, że będzie tak jak wszędzie, że ludzią się to nie podoba, bo czyni z Dextera normalniejszego zabójcę.
Moim zdaniem g... prawda, jest jeszcze bardziej zawzięty teraz a an Hannie mu zależy. Ona go rozumie jak nikt inny i w końcu może być sobą:)
Co to jej śmierci to też się obawiam, że będzie musiał ją zabić bo trzeba będzie wybrać pomiędzy Deb a Hanną....

Coyotman

Zgadzam się. Choć żal mi było Rity w 4 sezonie, to jednak obiektywnie trzeba przyznać, że najmniej pasowała do Dextera z wszystkich jego partnerek. Laska z wyglądu niezła, ale osobowościowo nie miała żadnej wspólnej płaszczyzny z Dexem. Aha, zapomniałam, w pierwszym sezonie niby oboje byli oziębli seksualnie, ale później jakoś im przeszło :)

Teksty Rity typu "marriage is... coś tam, coś tam" powodowały, że w moich oczach była nudna jak stara baba ze wsi. Jakiż to kontrast do relacji Dexa z Hannah, z którą może porozmawiać o największych sekretach, mają podobny profil psychologiczny (oboje mordercy), a przy tym są dla siebie atrakcyjni seksualnie.

Nie spodziewałam się jeszcze odcinek temu, że to napiszę, ale po dzisiejszym zdecydowanie mi się ich para podoba :) Madonna kiedyś śpiewała "Your heart fits me like a glove..." i tak mi się ten fragment piosenki ("True blue") skojarzył, myśląc o naszej parce :)

PS.: Scenarzyści znowu mnie zaskoczyli. Po wyznaniu Dextera w szpitalu, Hannah wydała się zesztywnieć, była jakaś taka "zimna". Spodziewałam się u niej zachowania w stylu modliszki. A tu proszę, wzajemne uczucia kwitną, do tego ta rozdzierająca serce scena płaczu w ogrodzie, którą zresztą świetnie i przejmująco zagrała.

ocenił(a) serial na 8
SilverShade

Tego nie pamiętałem, że Rita była oziębła bo ją przecież mąż gwałcił i katował. Po wszystkich sezonach lub w ramach przerwy, trzeba będzie sobie zapodać 7 sezonów w ramach przypomnienia:)

Jeżeli chodzi o Ritę to rzeczywiście jak pięść do oka.
Zawsze mi się fizycznie podobała, ale strasznie mnie irytowała jej maniera.
A Dex przy niej , nie był sobą, zawsze w ukryciu, zawsze wymówki, no ileż można?
Na szczęście był Trinity , który go uratował ;)

aberos2

Też planuję później obejrzeć wszystkie sezony od początku :)
Zresztą wydaje mi się, że jak ogląda się wszystkie odcinki po kolei, to jakoś bardziej się serial podoba.
Na przykład obejrzałam ciągiem sezony 1-5 i mi się wszystkie podobały.
A jak przeszłam do oglądania sezonu 6 odcinek po odcinku, to myślałam, że przestanę w ogóle oglądać Dextera. Jednak zanim wyszedł 7 sezon, cofnęłam się do 6 sezonu i kilka odcinków obejrzałam jeden po drugim. O dziwo, zaczął mi się 6 sezon podobać :)

Trinity - OMG - jak wczoraj zobaczyłam jego zdjęcie na jakimś blogu z przeciwnikami Dextera ze wszystkich sezonów, to autentycznie na widok tych bladoniebieskich oczu się przestraszyłam.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
aberos2

best episode ever!

ocenił(a) serial na 8
aberos2

Mam nadzieje, ze skonczy sie wraz z koncem sezonu.

ocenił(a) serial na 10
aberos2

Flaki z olejem!!! Masakra baba jest żałosna!!!!
Nawet nie wiem jak ma na imię ( a naprawdę pamiętam imiona wszystkich kobiet otaczających Dextera )
cyt: "Dexter kocham Cie " masakra

ocenił(a) serial na 10
anuleczka044

mam nadzieję że Deb ją zabije
a Dexter w końcu przejrzy na oczy..

ocenił(a) serial na 10
framework

Debra raczej jej nie zabije, niestety. Może i jej nie cierpi z powodów oczywistych, z których najważniejszy to taki, że Hannah jest zimną morderczynią, ale jednocześnie jest zbyt uczciwą i traktującą poważnie swój zawód policjantką. Przecież uratowała nawet życie - a mogla poczekać i wezwać pogotowie za późno i nikt nie podejrzewałby, że na miejscu byłą dajmy na to kwadrans wcześniej. A Dexter przejrzy na oczy - oby, bo na razie wyłączył mózg na rzecz innej części ciała, a wszystko co mówi Hannah bierze do siebie traktuje jak jakąś prawdę objawioną, co uważam za żałosne i całkowicie niedexterowe. Ale to moje skromne zdania, wielu widzom odpowiada mało prawdopodobne psychologicznie postępowanie głównego bohatera.

Swoją drogą, nie wiem, co zrobiłabym na miejscu Deb, prawdopodobnie marzyłabym skrycie o uduszeniu gołymi rękami, ale nie Hannah, a swojego przyrodniego brata. Raz - dowiaduje się, że jest seryjnym mordercą, przyjmuje to do świadomości. Dwa - zaczyna to akceptować, nawet podrzuca Dexowi myśl o sprzątnięciu niebezpiecznej zabójczyni, której policja nie może ruszyć ze względu na immunitet. A co na to Dexter? Mówi jej między wierszami, żeby pocałowała się w dupę, ponieważ jego priorytety nagle uległy zmianie. Dexter jest, jaki jest, ale nigdy nie był dupkiem, teraz niestety "ewoluował" na dupka właśnie.

anuleczka044

Jej imię widnieje w temacie posta.

ocenił(a) serial na 9
anuleczka044

Jeszcze w kilku tematach to samo napiszesz?

ocenił(a) serial na 10
kuba12331

Nie pisze w kilku tematach tylko jeszcze w jednym temacie się podobnie wypowiedziałam, no cóż moja cierpliwość wczoraj się skończyła po obejrzeniu 10 odcinka !!!

ocenił(a) serial na 10
anuleczka044

To nie oglądaj więcej i nie obrzydzaj innym.

ocenił(a) serial na 9
anuleczka044

Wyrazy współczucia z powodu zaniku pamięci i nieumiejętności przeczytania tematu, na który odpowiadasz. Skoro Twoja cierpliwość się skończyła, poinformuj o tym autorów filmu, zapewne pochlastają się z żalu.

ocenił(a) serial na 10
myszszata

Tematem tej dyskusji jest co kto myśli o parze Hannah i Dexter ja wyraziłam swoje zdanie ale widzę że jest to tutaj zabronione. Chyba nie na tym polega dyskusja.

ocenił(a) serial na 9
anuleczka044

Jeżeli w temacie "Hannah i Dexter" piszesz, że nie wiesz nawet, jak ona się nazywa, to jakiej odpowedzi oczekujesz?

ocenił(a) serial na 10
myszszata

To była ironia - jest dla mnie tak mało barwną osobą że nie jest się w stanie jej zapamiętać. Nie to co inne żeńskie postacie w Dexterze to było coś... Rita, Lila, Lumen.

ocenił(a) serial na 9
anuleczka044

Ironia. Aha.

aberos2

Bardzo mi się podobał wątek Quinna i Nadii. Quinn znowu pokazał, że nie da sobą pomiatać. :-)
Wątek Matthewsa i LaGuerty też niezły.
Oraz scena pod koniec na łodzi - Poczułem starego Dextera.
Nadal jednak średnio trawię Hannę McKay, nie mogę jakoś się oswoić. Szkoda nadal, że to już koniec z Isaakiem. Zastanawia mnie, czy będzie dalej coś nawiązane do grupy Koshka :)

Leoopold

Fakt, myślałam, że wszystko zmierza do tego, żeby scenarzyści uśmiercili Quinna (o co wiele osób na tym forum się modliło - ja nie). A tu niespodzianka: to Quinn okazał się myśliwym, a nie ofiarą i wyeliminował największe aktualnie zagrożenie.

Co do braku Isaaka, to rzeczywiście, koniec sezonu się zbliża, a tu brak wyrazistego wroga Dextera w serialu (pomijam LaGuertę i Policję, która mniej lub bardziej cyklicznie depta mu po piętach). W dzisiejszym odcinku Dex idzie sobie ulicą i nie musi się obawiać żadnego zagrożenia, które pod koniec sezonów zwykle nad nim wisiało.

SilverShade

Może to właśnie Hannah jest tym zagrożeniem :)

dygresj_a

Zważywszy na to, ile już było nagłych skrętów akcji w tym sezonie, to wcale bym się nie zdziwiła :)
Wystarczy, że Hannah postanowi zemścić się za tatusia, a że Deb usiłuje ją usadzić poprzez dawnego świadka zbrodni, to wybór Hannah, kogo wziąć na celownik jest w sumie prosty :)

SilverShade

Dla mnie nie musi nawet kierować się zemstą. Równie dobrze mogłoby okazać się, że od początku ten "związek" był dla niej tylko grą. Gdyby nie czas, który dzięki temu zyskała, któreś z Morganów już dawno dorwałoby ją w ten czy inny sposób.

ocenił(a) serial na 9
dygresj_a

eee... za bardzo rozwinęli ten wątek żeby w końcu on okazał się ściemą. Jakby faktycznie chciała Dexa zabić to już dawno by to zrobiła.

Jedno jest pewne: Hannah w jakiś sposób zostanie usunięta z serialu. Czy to przez aresztowanie, czy też po prostu uśmiercenie postaci.

ocenił(a) serial na 10
Orzeu

A skąd ta pewność?

ocenił(a) serial na 9
Animeholic

występuje gościnnie w tym sezonie, co zresztą jest zaznaczone nawet w napisach. A co się działo dotychczas z gościnnymi aktorami we wszystkich sezonach ? Lumen, Prado, Lila, Trójkowy ?

Giną, bądź też znikają.

Biorę pod uwagę to, że ją zamkną, ale najprawdopodobniej po prostu ją uśmiercą. A szkoda, bo postać fajna i dobrze uzupełnia się z Dexterem.

ocenił(a) serial na 10
Orzeu

Postacie gościnne są na określony czas, a nie na sezon. To, że w Dexterze tak się przyjęło, to nie znaczy, iż jest to reguła. Mam nadzieję, że Hannah nie będzie tylko na 1 sezon, bo to by się okazało nudne i przewidywalne...

ocenił(a) serial na 9
Animeholic

jak widać rzeczywistość okazała się nudna i przewidywalna.

ocenił(a) serial na 10
Orzeu

Tak, a skąd pozbyto się Hanny z serialu już? Bo z tego co ja wiem, to dzisiaj był dopiero 11 odcinek, a dopiero za tydzień jest finał, no chyba że masz jakieś inne info...

ocenił(a) serial na 10
Orzeu

Tak mi się wydaje, że postać Hannah zniknie wraz z zakończeniem 7 sezonu, i będzie to sprawka Deb. Ona jest na tyle zdeterminowana, że w końcu usadzi, albo uśmierci Hannah - niekoniecznie własnymi rękami:) Choć przyznam, że lubię wątek Dextera i Hannah:)

Leoopold

A ja uważam, że to było głupie - dał się ponieść emocjom

Hmm_Ciastko

Uważasz, że powinien stać i opanowany patrzeć, jak tamten leje jego babę?

SilverShade

Nie, ale może inaczej zareagować, a nie go zastrzelić

SilverShade

Właśnie, ale każdy ma prawo do własnego zdania. Quinn zrobił na mnie wielkie i pozytywne wrażenie w tamtej scenie. Pełen szacun, widać jak bardzo wiele Nadia dla niego znaczy! :)

Leoopold

Ale jednak się wkopał :/

Hmm_Ciastko

Zobaczymy jak będzie :) Kiedyś nie przepadałem za Quinnem, ale jakoś od 6 sezonu przypadła mi do gustu jego postać.

Leoopold

Wydaje mi się, że Quinn nie miał innego wyjścia. Negocjacje nie wchodziły w rachubę, mafiozo miał broń pod ręką, z której zresztą celował w Quinna, gdy wszedł do jego kanciapy.

Owszem, mógł ranić gościa, żeby obezwładnić, a nie od razu zabijać. Jednak Quinn nigdy nie był kryształowym policjantem i myślę, że chodziło mu także o to, żeby George nie mógł zeznać sprzecznej wersji wydarzeń, a Nadia mogła wziąć brudną kasę na ucieczkę.

ocenił(a) serial na 8
SilverShade

On ją przeleciał, może lepiej zgwałcił bo raczej ochoty na to nie miała. Tym bardziej dobrze zrobił. Chociaż myślałem, że Dex się nim zajmie:)

ocenił(a) serial na 9
aberos2

Nieporozumienie. Sytuacja powinna się rozstrzygnąć, wtedy, kiedy Dexter pokazał jej śnieg. Scenarzyści pociągnęli wątek z postacią Hannah i według mnie był to błąd. Zrobili z Dextera takiego ciapka, odcinek za odcinkiem ciągnie się jak flaki z olejem. Jego rola w tym serialu była totalnie inna, intrygująca, ciekawa. Bezpłciowy sezon, kiedyś chciałam oglądać każdy odcinek, teraz nie czuję takiej potrzeby. Oglądam tylko dlatego, że liczę na jakiś zwrot akcji

ocenił(a) serial na 8
debra_filmweb

Musi być jakieś zróżnicowanie. Gdyby ciagle było to samo to serial nie ma bytu. A teraz jednym się podoba, innym nie aż w końcu 2 ostatnie odcinki na bank będą przełomowe!
A po przedostatnim na pewno bedziesz czekała na finał z niecierpliwością...Debra;)

aberos2

Ja tam lubie Hanke, i liczę że zostanie na 8 sezon gdyż jest najciekawszą z dotychczasowych dup Dextera. Ale biorąc pod uwagę jak to było wcześniej, to przewiduje że Hanka zostanie uśmiercona w ostatnim odcinku, niestety. Chciałbym żeby ta jęzdza debra poszła do piachu i laguerta.

ocenił(a) serial na 9
kamells

A dla mnie Debra jest genialna w swojej roli i bez niej ten serial nie byłby już taki sam. A za Laguertą też nie przepadam i to od pierwszego sezonu

ocenił(a) serial na 9
debra_filmweb

A ja mam nadzieję, że Dex będzie z Debrą...Trochę patologii nie zaszkodzi;)

ocenił(a) serial na 9
kamil369

http://w w w.youtube.com/watch?v=1XowMv_JbB4 Masuka ;d

ocenił(a) serial na 8
kamil369

Lepie! Debra i Hanna w trójkącie z Dexem!

ocenił(a) serial na 8
debra_filmweb

Przypuszczam (po nicku :P),że masz sentyment do postaci lub aktorki, ale za każdym razem jak patrzę na Debrę to widzę Emily Rose....
W tej roli była bardzo dobra.
Niestety jako Debra potrafi tylko fakingować to i tamto oraz płakać jak pipka wyznając miłość Dexterowi, chlipć chlipć, za każdym razem robi to tak sztucznie , że mam ochotę jej przy... aby w końcu zrobiła to inaczej!

ocenił(a) serial na 9
aberos2

Ja się dopiero dowiedziałem jakoś w 6 sezonie Dextera, że grała w Emily Rose...

ocenił(a) serial na 9
aberos2

No właśnie te jej teksty są świetne, reakcje na niektóre sprawy. Laguerta jest dla mnie trochę bezpłciowa, Rita również taka była i Hannah też. Nie przepadałam za Lailą, ale ona przynajmniej była jakaś