PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203512
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Po oglądnięciu 2 odcinka mam dość mocną teorię na ten temat. A mianowicie za sprawą nagrania które "przyszło" do domu dr vogel. Rzuca ono cień podejrzenia że sprawcą może być kobietą (rozmiar pistoletu pod koniec nagrania - broń torebkowa, mieści się w połowie ręki - zobaczcie gdzie się kończy rękojeść i wyobraźcie sobie faceta z taką "spluwą" - brudny harry z tego nie będzie xD ). A jako że jedyną kobitką jaką poznajemy do tej pory (dodatkowo troche pokręconą) jest dr vogel rozwiązanie nasuwa się samo. Taki hannibal lecter w wersji kobiecej :] Dodatkowo kto lepiej wiedział jakich pacjentów leczyła i gdzie mieszkają jak nie ona sama. Kto ma fiksacje na punkcie mózgu? Ona. Dodatkowo mamy piękny zwrot akcji kiedy okazuje się, że dexter miał zabójce cały czas pod nosem.

Oj po tej znajomości nie wróże dexterowi odsiadki i krzesła elektrycznego :) Już widze to jego ostatnie zabójstwo tóż przed śmiercią na zakończenie wszystkich sezonów hehe :) Będzie jej ostatnim trofeum :]

piotrek2206

Jak pojawiły się pierwsze morderstwa to deb chyba balangowała ze swoim kochasiem, co wydaje mi się wykluczać ją definitywnie z grona podejrzanych. Jeśli nawet to ona to mogłaby to robić tylko i wyłącznie pod ścisłym nadzorem Vogler (co jest w pewnym sensie prawdopodobne)

piotrek2206

Jestem świeżo po 2 odcinku i też odniosłam takie wrażenie, że to dr Vogel jest mordercą. Może teraz to ona poluje na wszystkich swoich byłych pacjentów.. chce się wyzbyć tych,których stworzyła i w ten sposób próbuje oszukać Dextera,żeby na końcu i jego zabić...
Po czym dojdzie do wniosku,że jednak Dex jest psychopatą, ale innym niż wszyscy, bo ma emocjonalne więzi z Deb np. ot taka moja teoria :P

Marcyy

Nie. To jest zbyt oczywiste, więc widzowie byliby potem rozczarowani. Z nią na pewno coś będzie też zaskakującego, ale raczej nie to, że zabija. Wróci Hanna, ma być jakiś przewrót związany z Masuką. Trzeba jeszcze poczekać do 5 odcinka.

ocenił(a) serial na 10
surfen21

Może Masuka tnie mózgi? I damski pistolet by pasował...

latte

LMAO.

piotrek2206

Nie wiem ale równie dobrze mogła by to być Debra Morgan lub dziecko z pokręcona psychiką i z małymi rączkami ale to raczej mało prawdopodobne). Jednak dr vogel to zbyt oczywiste. Ja bym stawiała na Debre - ją coś pokręciło w tym sezonie :D

ocenił(a) serial na 9
ankaa1989_filmaniak

Też myślę, że to Debra. Na pewno wcześniej była na kursie chirurgicznego wycinania mózgu. Poza tym pasuje do niej image zimnego, dokładnego zabójcy. Wiemy przecież, że jak Debra kogoś zabiła (LaGuerta, El Sapo) to nigdy nie było to zabójstwo pod wpływem emocji, tylko zawsze dokładnie zaplanowane, profesjonalnie wykonane i nigdy nie zostawiała żadnych śladów. No i oczywiście na pewno zna Dr Vogel, tylko świetnie tą znajomość ukrywa, pewnie nawet była jej pacjentką przed laty. Tak więc profil serial killera z tego sezonu wręcz idealnie pasuje do Debry. ;)

ocenił(a) serial na 8
delh

Zacny trolling:D

delh

nie wiem jakie masz kontakty z kobietami ( i czy w ogóle je masz) ale wiesz mi, że kobieta na prawdę zmienną jest .

ocenił(a) serial na 10
ankaa1989_filmaniak

Może się okazać że to Dr Vogel , w zwiastunie z odcinka 8x04 jest pokazane , że Dexter nie chce już mieć z nią do czynienia bo chyba się okazało że nie ma żadnego "innego" mordercy a ona tylko chciała się do niego zbliżyć jako do kolejnego przypadku , by móc opisać go w książce. Ja tak to zrozumiałam , ale nie wiem czy dobrze .

ocenił(a) serial na 9
ankaa1989_filmaniak

"Kobieta zmienną jest" to i twoim zdaniem tłumaczy teorię, że Debra po południu zabiła pod wpływem emocji zostawiając ślady na miejscu zabójstwa (krew i broń), a wieczorem rzekomo zamieniła się w bardzo dokładnego, perfekcyjnego i pedantycznego zabójcę?
I do tego sądzisz, że ona w kilku miesięcy nauczyła się chirurgicznego, dokładnego wycinana mózgu, co pewnie ludziom po medycynie zajmuje znacznie więcej czasu?

Po prostu walnęłaś bardzo głupią teorię jak z jakiegoś dowcipu o blondynkach i zamiast odpuścić, to dalej w nią brniesz.

ocenił(a) serial na 10
delh

Ostatnie zdanie jest zbędne.

ocenił(a) serial na 9
piotrek2206

Myślę, że po obejrzeniu 3. odcinka chyba już nie ma wątpliwości, że owa teoria jest całkowicie błędna. Chyba, że Vogel sobie smsy z bramki lubi wysyłać. Nawiązuję oczywiście do sceny, w której dr jest sama w domu i dostaje smsa o treści "Look outside"/

ocenił(a) serial na 7
golosik

Jednak nadal jest bardzo prawdopodobne, że zabójcą jest kobieta :] Gdyby teraz nią się okazała dr. Vogel to bym się bardzo wku*wił na reżyserów... Ale już widziałem takie durne filmy w których były podobne sytuacje i się później okazywało że to ta osoba jest zabójcą.

piotrek2206

Vogel nie jest mordercą na sto procent

SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER! !!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOI LER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!! SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER! !!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOI LER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!! SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER! !!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!

S08E05 - This Little Piggy

Dr. Vogel gets abducted by the Brain Surgeon, while Dexter and Debra try and rescue her. Masuka finds out he has a daughter.

SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER! !!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOI LER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!SPOILER!!!!!

ocenił(a) serial na 9
milosz18

SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr

SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr Hannah też odpada SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr
SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr Hannah też odpada SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr SPOILER SPOILER SPOILEr

MatiasPL96

czemu Hannah odpada?

ocenił(a) serial na 8
piotrek2206

Moim zdaniem morderca to nikt kogo znamy.
Chociaż teoria z Masuka mogłaby być ciekawa, zachowuje się dziwnie, czyli jak Dexter stara się wpasować, ale nie do końca u wychodzi.No i zamieszanie na posterunku, zdziwienie Dextera, że go nie wyczuł, no i wtedy już Dextera nikt by nie podejrzewał, no bo ilu seryjnych morderców może pracować razem w jednym miejscu.

ocenił(a) serial na 10
vhv

to już jest oczywiste , że nie jest to nikt kogo znamy. Widać to było pod koniec 3 odcinka, w spoilerze wraz z napisami końcowymi.
Swoją drogą myślałem ze to pani Vogel z początku jest tym mordercą ;p

Wygląda jednak, że ona "tylko" nadzoruje Dextera od początku. Czyli taki Projekt Dexter :P i taki jest mój typ na zakończenie serialu.
Od początku był to jeden wielki eksperyment pani Vogel ( i może ojca Dextera) , test czy da się "uczłowieczyć" psychopatę

ocenił(a) serial na 8
radoslawrb

nie jest to oczywiste, niektórzy sądzą, że Vogel tym steruje, niektórzy podejrzewają Deb, a inni szefa Deb

ocenił(a) serial na 9
vhv

Ci "niektórzy" to pewnie ci sami, którzy kiedyś myśleli, że Doaks przeżył wybuch w chatce i wróci w 7 sezonie. :-D

W 3 odcinku wyjaśniło się, że to nie Vogel zabija, natomiast teoria z Deb była bzdurna od samego początku. Czyli na pewno mordercą jest albo ktoś kogo nie znamy, albo szef Deb, innej opcji nie ma. Ja stawiam na opcję pierwszą, druga jest wg. mnie mniej prawdopodobna.

Swoją drogą to jest dopiero trzeci przypadek w tym serialu, że nie znamy głównego mordercy od razu. Najpierw tak było w 1 sezonie, potem w 3. W trzecim było najwięcej podejrzanych - Miguel, Anton, pracownik od palm (nie pamiętam jak mu tam było), szef tego pracownika (King), niektórzy podejrzewali też Quinna. ;)

ocenił(a) serial na 8
delh

no cóż każdy ma prawo do swoich fantazji

duży spoiler z następnych odcinków więc uwaga

ten "chirurg" porwie Vogel