Jeśli był już taki temat, to przepraszam za zaśmiecanie forum. Jak według Was zakończą serię?
Jakie zakończenie byłoby idealnym zwieńczeniem dotychczasowej historii? Pewnie nie uśmiercą
Dextera, ale ważne dla niego osoby- siostrę i syna. Ten wyjedzie do innego kraju, zerwie z
dotychczasowym życiem, tak jak chciał to zrobić już wcześniej, ale właśnie Debra i Harrison go
przed tym wtedy powstrzymali. Albo znając "poprawność polityczną" pewnie skończy w więzieniu.
Ciekawie byłoby porównać przypuszczenia za parę miesięcy. Pozdrawiam.
a co wy na to -Dex zabija przypadkowa osobe-swiadka swojego morderstwa, w tym samym czasie zaczyna uczyc Deb swoich metod pracy ( kolega mi mowil ze byl zwiastun w ktorym Dex dekoruje pokoj zdjeciami swoich ofiar) -przemyslal wszystkie sprawy,wszystkie pomylki ,dochodzi do wniosku ze zbyt duzo niewinnych osob zaplacilo przez niego najwyzsza cene -Rita,Doakes,Paul i niewinny fotograf ze sprawy modelek.postanawia zakonczyc swoje zycie w ten sposob w jaki zycie konczyly jego ofiary.Zabiera Deb na kolejna nocna akcje ,niestety nie wie ona ze przyjdzie jej zabic brata
zakonczenie bedzie epickie nie takie jak w polskich serialach( smierc poprzez wjechanie w kartony z predkoscia 40 km/h) lub jak Rysiek w klanie potknal sie o lozko szpitalne
Zakończeń może być kilka np Debra umrze i to zmieni Dexa albo do krajów 3-go świata by tam zabijać etc.
Dexter pewnie trafi na krzeslo innej mozliwosci nie widze i w sumie niechce jak mozna zabic ze 100 osob i byc nieuchwytnym?? serial jest strasznie naiwny, ale bardziej mnie ciekawi los Debry w 8 sezonie bedzie wrakiem czlowieka, pamietam w teaserze jak mowila strzelilam to zlej osoby w tej przyczepie, smutne to ale Dexter prowadzi do autodestrukcji wszystkiego wogol i usmiercenie go byloby satysfakcjonujace
>Debra bd chciała zabic Dexa
>Adwajs Harry "Dexter! mozesz zaciukać swoją siostrę, w końcu zabiła niewinna Laguerte"
>Dexter zabija Debre, miami metro police nicz nie może zrobicz
>Dexter rozdaje każdemu po pączku żeby nie smutali po stracie Debry
>Batista zaprasza wszystkich żeby srtrzelili sobie po kielichu
>Pijany Quinn mówi Dexowi "ale z tej twojej siostry to fajna d***a była"
>Dex sie denerwuje i dźga Quinna
>Masuka face "nie wygłupiaj sie Dex xD ty śmieszku jeden"
>Dex musi uciekać bo Batista i reszta ekipy jest bardziej rozgarnięta niż Masuka
>Dex upozorowuje własną śmierć tak że miami metro police uwierzy że dokonał tego PRAWDZIWY Bay Harbor Butcher
>pogrzeb Dexa
>Dex ma ze wszystkich beke że uwierzyli w jego śmierć a on zmienia tożsamość i ucieka razem z Yvonką na jakąś wiochę żeby móc grzmocić się jak króliki
>Harry jr. trafia do rodziny zastępczej
tak_będzie
">Dexter zabija Debre, miami metro police nicz nie może zrobicz
>Dexter rozdaje każdemu po pączku żeby nie smutali po stracie Debry
>Batista zaprasza wszystkich żeby srtrzelili sobie po kielichu"
Tak samo jak jest to komiczne, tak samo prawdopodobne :D
Deb zabija Dexa po tym jak on zabija kogos niewinnego pod wplywem namow braciszka
Deb zabije Dextera w taki sam sposób jak on zabijał swoje ofiary, bo stwierdzi, że tak będzie najlepiej dla wszystkich, a on sam idealnie pasuje do grona tych, których zabił w imię zasad Kodeksu. Krzesło elektryczne byłoby za proste :)
Ale ja też tak uważam :) Oczekuję zakończenia z efektem WOW i te gdybania traktuje jak durną zabawę :)
ja obstawiam w sumie 3 możliwości... w sumie to 2... 1-sza to krzesełko a 2-ga opcja że ucieka za granicę z Hanną lub Batista i reszta ekipy jakoś idą na rękę Dexowi i pozwalają jemu uciec. Nie wiem co może być innego w sumie serial zawsze mnie zaskakiwał... pewnie mnie dużo osób zlinczuje ale chyba 7 sezon najbardziej mi się podobał ;)
Wydaje mi się, że Hannah prędzej wykopie dół Dexterowi, niż gdzieś z nim ucieknie ;) ale kto wie ;)
ja bym widzial taka mozliwosc: Debra ginie podczas akcji,Dexter uznaje ze moze na nia zrzucic wine za mordrstwa i podrzuca do jej domu narzedzia pracy oraz rozwiesza wsrodku zdjecia z Doakesem,z BHB oraz ITK ,sledczy oraz psycholog widzac to uznaja ze Deb po przejsciach z ITK oraz sprawa BHB zostala nasladowca RZEZNIKA Z ZATOKI
jak widać po tytule finałowego odcinka "Szubienica" to pewnie główny bohater zostanie powieszony lub zginie na krześle elektrycznym
Z tytułem "Gallows" jest pewnie taki sam trick co z ostatnim odcinkiem 7 serii. "Surprise, Motherf*cker!" wszyscy myśleli, że Doakes wcale jednak nie umarł i inne banialuki. Dexter pewnie będzie miał wizje jak siedzi na krześle czy coś w ten deseń. Ale na pewno tak nie skończy.
albo Dex przenosi sie do Polski zabija w obronie kobiety za co trafia do paki lub zabija Wasniewska a potem dostaje 2 lata w zawieszeniu
dawid10809 !
hahahaha dobre , dobre !
Ja myślę żeby na krześle na oczach debry czy coś choć to co się nam wydaje na najbardziej prawdopodobne zakończenie ,bedzie całkiem inaczej
Niby jak deb ma zabić dexa ? Dexter jej powie zabij mnie bo jestem zły ?
Jak Debra z miłości do Dextera wybrała zabicie LaGuerty więc jak ? Nie pasuje mi to że Debra zabija Dexa
Prędzej by go aresztowała w imie sprawiedliwości
to lekko przerazajace...... ale mi chodzilo zeby Dex nie zginal w sposob taki jak widzimy ( wjechanie w kartony, lub potyka sie o lozko szpitalne)
Porównujesz wysokiej klasy światowy serial do jakiegoś gówna z tvp dla moherowych beretów hehe bez jaj ! LOL
W Deksterze fajne akcje były dlaczego mieliby głównego bohatera uśmiercić w takim stylu ?
bo zakonczenie zazwyczaj sie prezentuja slabo... dlatego chce zeby Deb zabila Dexa albo Dexa zabija nasladowca a nasladowce zabija Deb
Oboje łapie policja Deb idzie siedzieć za pomoc Dexowi a Dex zostaje skazany na śmierć czy coś i na koncu w ostatnim odcinku jest jego egzekucja na krzesle elektrycznym smaży sie :) ja bym to tak widział
Bez durnych hamerykanskich happy endów
albo tak :policja w miami podejmuje wspólbracw z kalifornijskim biurze sledczym -chodzi o cialo jednej z ofiar Red Johna na której znaleziono prawdopodobne DNA sprawcy Patrick Jane ma liste na ktorej sa nazwiska osób podejrzanych o bycia red johnem .Dex ma sprawdzic ile wzrostu prawdopodobnie mial sprawca ,dyskretnie pobrac dna od podejrzanych i powiadomic o tym Patricka ( te badanie to bedzie czesc sezonu )W jakis czas pózniej Angel wracajac do domu widzi jak Dex wdaje sie w bójke na ulicy w obronie pewnej kobiety ,angel idzie tam sadzac ze Dex dostanie po dupie ale ku jego zdziwieniu Dexter bez wiekszych problemów daje sobie z nimi rade -wtedy Angel przypomina sobie sytuacje ze sprawy rzeznika z zatoki gdzie Doakes pobil Dexa lecz ten drugi sie tylko oslanial .wtedy Batista uswiadamia sobie ze Doakes mógl miec racje co do Morgana i przypatruje sie jego zyciu z ukrycia .Nieswiadomy nasz morderca idzie zalatwic sprawe z jedna z osób z listy która jak sie okazalo byla sprawca jednego z niewyjasnionych morderstw sprzed lat , kolejna ofiara na stole Dextera mówi mu ze sie nie ukryje ze ma wspólnika - wkrótce zjawia sie na miejscu rytualu .Batista zostaje zaatakowany ,Dex widzac go jest zaskoczony ale postanawia pomóc przyjacielowi - w trakcie szarpaniny pistolet wypala i Dex zostaje postrzelony ,bez szans na przezycie , Batista bierze jakis pret do reki i zaczyna nim okladac napastnika , podchodzi do Dexa który juz sie wykrwawil ,jego strój i narzedzia ukrywa a sam ucieka .przed wejsciem widzi odzial CBI i policje miami którzy pytaja co sie stalo -ANGEL ODPOWIADA ZE Dex zginal ratujac mu zycie ,wina za smierc nowej ofiary Dexa przechodzi na jej wspólnika .na koncu widzimy pogrzeb Dexa w stylu policji ( salwa honorowa) i wszystkich jego przyjaciól,rodzine itd to nie jest happy end i niech tak zostanie chociaz twój pomysl tez nie byl zly
wiesz co jak wiemy Dex zanim kogos zabije okleja pokoj zdjeciami jego ofiar sporz na to
http://www.google.pl/imgres?q=dexter+victims&start=104&hl=pl&biw=1280&bih=832&tb m=isch&tbnid=EyNDxckh96JvZM:&imgrefurl=http://primetime.unrealitytv.co.uk/dexter -season-8-spoilers-dexter-to-leave-behind-a-legacy-of-his-vast-portfolio-of-vict ims/&docid=g_UtS89UlOr0AM&imgurl=http://primetime.unrealitytv.co.uk/wp-content/u ploads/2013/05/dexter_legacy_promo.jpg&w=1366&h=768&ei=RqqWUYa4JoTgtQaxjoGACw&zo om=1&ved=1t:3588,r:16,s:100,i:52&iact=rc&dur=2143&page=5&tbnh=168&tbnw=278&ndsp= 25&tx=107&ty=75
To Dexter jest na prawo od Trójkowego ? no teraz to mnie zaskoczyłeś ! jeżeli to jest ten brat jego chyba
Ten screen pochodzi z serialu z 8 sezonu ? bo jak tak to :/
to jest z 8 sezonu kolega mi naslal link ,a chodzi ci o postac pomiedzy trójkowym a chllodniarzem czy pomiedzy chlodniarzem i isaakiem sirko
mi sie wydaje ze ten miedzy jego bratem a trójkowym bedzie Dexter bo ta rama jako jedyna jest pusta a Dex ustawia sie tam jak jego ofiary ale ten obraz moze miec wiele znaczen -jakas zemsta za smierc itd
A mi się wydaje że to takie odwrócenie uwagi żeby luzie sobie coś na podstawie tego domniemywali a będzie całkowicie inaczej
To byłoby troszkę głupie moim zdaniem insynuowanie na samym początku jaki będzie koniec
Ja liczę na spore zaskoczenie i że będzie się działo
No nie mogą kolejnego dobrego serialu spierniczyć zakończeniem ,oby
ja kolejny sezon bym widzial tak : zostaja znalezione ciala 3-ch bylych policjantow po ogledzinach okazuje sie ze ofiary zginely w taki sam sposob jak ofiary rzeznika z zatoki( nowy nasladowca) w miedzyczasiew trakcie dochodzenia Deb zostaje zaatakowana ale udaje sie jej obronic - po tym jak nie udaje sie mu zabic Deb on zabija Dexa w jego mieszkaniu sezon konczy sie smiercia Dexa i nasladowcy
ja mysle ze od poczatku o dexterze mogl wiedziec metthews. Kumplowal sie z harrym wiedzial wszystko o dexterze. Po za tym w ostatnim sezonie to dzieki niemu laguerta nie zlapala dextera bo matthews powiedzial mu ze ta go podejrzewa, a przy okazji moze i liczyl na to ze dexter ja zabije i odzyska posade. Mysle ze to moze byc ciekawa postac w tym sezonie
Z tym Metthewsem rzeczywiście dobra teoria. Chociaż to, że był blisko też nie może być żadną wskazówką, że wiedział jaki Dexter jest (patrz: Debra) chociaż ona ma inny charakter i nawet jeśli mogłaby coś podejrzewać, to odrzucała takie teorie, bo "przecież to jej ukochany brat".
Samobójstwo raczej odpada. Wydaje mi się, że Dexter nie należy do tego typu osób, które przez wyrzuty sumienia kończą ze swoim życiem. Chyba najmniej spodziewałabym się takiego zakończenia, chociaż nigdy nic nie wiadomo, co tam scenarzystom do głowy przyszło.
Czy ja wiem, po śmierci Rity ledwo się podniósł, gdyby Debra czy Harrison mieli umrzeć z jego winy to wg mnie samobójstwo wchodzi w grę...
samobójstwo ? ja to widze tak : Dex dostaje wiadomosci ze zdjeciem pewnej kobiety i rozkazem:zabij ta kobiete albo pozalujesz .oczywiscie Dex ma to w dupie
ale 3 dni pózniej dostaje zdjecie domu w którym mieszka Astor i Cody i wiadomosc z trescia: caly czas tam jestem chodz i mnie powstrzymaj .Dex tam jedzie ale okazuje sie ze wszystko jest w porzadku ,zostaje na troche gada z dzieciakami a po powrocie do Miami i tu niespodzianka Deb zostaje znaleziona martwa a na jej ciele sa znaki metod zabijania stosowane przez ofiary Dextera ( pocwiartowane,zamrozone,rozcieta tetnica udowa ,porazenie pradem a na jej ciele oprocz religijnych znaków jest napis : dalem mu szanse a on ja odrzucil .wchodzac do domu widzi buzke Red Johna i wiadomosc : twoja siostra byla tylko ostrzezeniem kolejna ofiara moze byc twój synek albo dzieci twojej martwej zonki .Dexter zabija kolejna ze swoich ofiar kobiete wynosi jej cialo w calosci,odnajduje kobiete ktora ma zabic wywozi ja na jakies zadupie ,cialo swej ofiary zostawia w tym domu podpala go a nastepnie uznany za glownego patologa stwierdza ze ofiara jest ( tu tozsamosc ofiary) . przegladajac internet szuka wiecej informacji na temat buzki i znajduje informacje o morderstwie sprzed lat ktorego ofiara byly Charlotte Jane i jej córka ,jedzie do Sacramento gdzie spotyka Patricka Jane .staje sie on nowym partnerem w zbrodniach ( fajny duet konsultant i analityk krwi) dzwoni telefon Dexa ,gdy go odbiera slyszy placz Harrisona i dzwiek wybuchu .zawiera uklad z Janem : razem odnajda i zabija Red Johna ale po tym Jane ma zabic Dexa.Jane sie na to zgadza
A moim zdaniem zakończenie będzie jednym wielkim niedopowiedzeniem. Będzie zaskakujące a do tego takie że każdy będzie je mógł zinterpretować na swój sposób i znowu będą dyskusje na temat tego co się na prawdę stało :). Ale chciałabym żeby Dextera posadzili na krześle elektrycznym. Jakby nie było zasłużył na to. Morderca to morderca. Niby nie zaskakujące by to było ale dobre.
To byłoby "najnormalniejsze" zakończenie. Co prawda ja bym takiego nie chciała, bo osobiście nie potępiam jego morderstw. Ostatecznie pozbawia życia ludzi, którzy zabili by więcej innych (bardziej...hmm bezbronnych). Jednak nie byłabym zawiedziona taką końcówką, bo trochę niedopracowane jest to, że tak aktywny morderca pozostaje nieuchwytny.
Ja w ogóle nie potępiam jego morderstw, tylko chodzi mi o to że z takiej "nieserialowej" perspektywy to jest on mordercą i powinno się go złapać niezależnie od tego kogo zabija i jakie ma motywy. Nie może być wiecznie nieuchwytny.
już jest wiecznie nieuchwytny :) inteligencja policji w tym serialu sięga bruku, przy zachowaniu odrobiny realizmu Dexter już dawno siedziałby w kiciu zważywszy na to jakie głupoty czasem odstawia. Ale ten serial realizm ma gdzieś i wyczyny Deksia uchodzą mu na sucho w sposób iście komediowy. Mimo tego lubię ten serial i wolałabym już by Dex odpłynął w sina dal z synem pod pachą niz skończył marnie. Ale jak znam życie twórcy pójdą po najmniejszej linii oporu i Dex zakończy żywot na krześle elektrycznym bądź nawróci się i skończy z zabijaniem. Osobiście podobałoby mi się zakończenie bez zakończenia, znaczy zamknięcie głównych wątków, a co dalej niech sobie widz sam dopowie. Ot, coś się kończy, coś się zaczyna.
Wydaje mi się że to że Dex przestanie zabijać jest najmniej prawdopodobne... Seryjni mordercy i to tacy jak Dexter chyba tak się nie nawracają. Gdyby Dex odpłyną w siną dal i był taki happy end to byłabym zawiedziona bo za dobrze by się to skończyło a moim zdaniem powinien ponieść konsekwencje mimo że lubię serial i to że Dex zabija "złych ludzi" ;)
Nie mam pojęcia, jak zakończą serial, ale moje oczekiwania są takie:
- Dexter umiera (albo przez samobójstwo, albo z rąk policji, albo jeszcze inaczej)
- Debra przeżywa (z uwagi, że bardzo ją lubię, ale też nie byłbym zawiedziony, gdyby zginęli oboje)
- Debra musi się dowiedzieć, że to Dex zabił Brian'a (ITK). Pewnie wiecie, że w 8 Sezonie Debs odejdzie z policji (Batista porucznikiem) i będzie miała wielkie pretensje do Dextera - gdyby ten Jej wyskoczył z tekstem "zabiłem dla Ciebie brata" - nie miałaby już żadnych argumentów.
Zresztą to kluczowa informacja dla relacji Dex-Deb. Tym bardziej, że wracali nawet do tematu głupiej Lumen, więc nie wyobrażam sobie pominięcia Rudy'ego.
Tak czy inaczej modlę się, żeby nie było happy end'ów. Ten świetny serial zasługuje
na porządne, mocne, smutne zakończenie. Dex musi umrzeć. Inaczej jako widz i fan będę się czuł MEGA oszukany.
Spodziewam się czegoś więcej niż to, że Dexter sam skończy na stole. To byłoby zbyt przewidywalne i oczywiste...
Może jakiś zastrzyk, lub dożywocie? Mimo wszystko to jest psychopata i powinien źle skończyć.