PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203087
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Witam, mam swoje pewne w 100% informacje od znajomego, ktory pracuje przy produkcji serialu (jest producentem) mozecie wierzyc albo nie. Debra dowie sie o tajemnicy dexa, niby go zaakecptuje ale tak nie bedzie. Pod koniec sezonu dexter zabije debre w jej wlasnym mieszkaniu, przed smiercią wyzna jej tez wszystko.

Nie musicie wierzyc, sami sie przekonacie za kilka tygodni. To będzie to wielkie zaskoczenie, co do lidiego dexter tez go ubije, ale bedzie to robione na szybko, lumen pojawi sie rowniez w 6 serii i nie jest to kolejny spisek.

ocenił(a) serial na 10
Plan be

Masz złe informacje, mój koleś jeździ taksówką w LA,raz wiózł pijanego Dextera, który mu wszystko zdradził.
Chese zabije Lumen, Debra zabije Chase i dostanie za to awans na komendanta.

ocenił(a) serial na 10
prestig

'Debra zabije Chase i dostanie za to awans na komendanta. '
:D :D genialne

Polecam poczytać jak ktoś lubi się posmiać http://www.imdb.com/title/tt0773262/board/nest/174788438?p=1

ocenił(a) serial na 10
prestig

No i chyba nasz kolega Planbe się wystraszył i zamilkł. A jak tak liczyłem na kolejne tajne informacje od jego super-kolegi-producenta (który nawet nie ma imienia)...

prestig

Na jakiego komendanta???Tam nie ma czegos takiego jak komendant.

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

dobra, skonczcie pierdolic, zaczekajcie na finalowy odcinek :) Z liddym sie sprawdzilo, napisalem dokladnie ze zostanie zabity na szybko, i co, mialem racje? Mialem. Debra dojdzie po nitce do klebka i zostanie zabita przez dexa, zobaczycie i jeszcze bedziecie mnie przepraszac.

ocenił(a) serial na 10
Plan be

Ok to powiedz coś więcej. Jak Debra trafi do miejsca gdzie jest Jordan? Co to za czerwone auto na zapowiedzi odcinka. Niby dlaczego Dexter miałby zabić Debrę? Jaka będzie jego motywacja? Z Liddym się sprawdziło ale raz że można było to przewidzieć :] a dwa że na forum imdb był opis całego odcinka już przed jego emisją i chyba też przed Twoim postem :D
A poza tym już przed emisją odcinka w necie były zdjęcia z odcinka 12 na których było widać zabitego Liddyego. Przypuszczam zatem że z Debrą ściemniasz ale kto wie.

A teraz spojler(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) od mnie. Wywiad z Julią Stiles i: Julia Stiles: "I was shocked when I read where Lumen ends up. And I think it is very different from anything that's ever happened to Dexter before." Czyli raczej przeżyje i taką mam nadzieję

ocenił(a) serial na 6
mmmmm2

Czerwonym autem jedzie Dexter.

Plan be

Ty skoncz pierdolic. Kazdy glupi czy fan czy nie fan wiedzial ze Liddy to postac na jeden sezon ktora zginie. Cos jak Christine
Co do Julii...No nie jestem pewna. I boje sie cholernie. Lubie ja strasznie. Mam nadzieje ze przezyje i w szostym sezonie dalej bedzie. I zawsze juz bedzie.

ocenił(a) serial na 7
Plan be

A jak się nie sprawdzi to zamiast przeprosin wszyscy Cię komisyjnie wyśmieją :)

Plan be

Planbe,
dołączam się do prośby mmmm2. Napisz coś więcej. Choćby o swoim źródle - uczyń go bardziej wiarygodnym. Bo to co piszesz jest jakoś tam zastanawiające (niby rzeczywiście coś się sprawdziło) z drugiej - zabicie Debry (!!!) jest w kontekście fabuły całego serialu tak NONSENSOWNE (nawet zakładając że powodem jest chronienie Lumen), że naprawdę trudno w to uwierzyć.W każdym razie mam nadzieję, że nie masz racji, jeśli masz - to będzie to najbardziej kretyńskie zakończenie ever.

arek_sz

DOSC!!!
KAZDY IDIOTA WIE ZE LIDDY MIAL ISC DO ODSTRZALU! WIEC NIE POWIEDZIAL NIC CO NIE BYLO OCZYWISTE! A ten kretyn ma rozdwojenie jazni i wierzy ze jego kolega jest producentem. Pewnie w glowie slyszy glos ktory mu mowi co sie stanie. Psychol wierzy i powtarza. A moze Bog mu kazal?
W poniedzialek Debrze pewnie nic sie nie stanie, a on zamilknie na wieki wiekow

ocenił(a) serial na 8
Angel_of_Music

A ja myslę że Planbe ma rację, Dexter zabije Debrę bo ta odkryje wszystko! Natomiast Lumen u zaprzyjaźnionego chirurga plastycznego przeszczepi sobie twarz Debry żeby śię nie wydało że Debra nie żyje. I w ten sposób Dexter będzie mógł dalej zabijać już w kolejnym sezonie! ;-)

kamilkam

Przeszczepi sobie twarz??? To nie telenowela. W ogole co to za glupi pomysl? o.O
Szkoda ze nie mozna przeprowadzac przeszczepu mozgu.

Angel_of_Music

To że Liddy nie miał przetrwać było oczywiste, i owszem, ale już to jak miałby zginąć było oczywiste trochę mniej. Po pierwsze nie była to "typowa" ofiara Dextera, po drugie - wielu przewidywało, że może zginąć z ręki Quinna, co też miałoby swoje uzasadnienie w fabule.

Żeby być dobrze zrozumianym - mnie zdecydowanie bliżej do Twojej wizji zakończenia niż do tego, co pisze planbe. Też w to nie wierzę. Ale w przeciwieństwie do większości wypowiadających się w tym temacie jego wypowiedzi trzymają pewien grzecznościowy poziom, więc sądzę, że nie zaszkodzi zapytać go o coś więcej. Nie unośmy się tak.

ocenił(a) serial na 10
arek_sz

A ja dalej czekam aż Planbe poda imię tego swojego super-kolegi-producenta.

Mam taki pomysł. Jeśli naprawdę Dexter zabije swoją siostrę to stworzę temat "Planbe to geniusz, a ja byłem głupi, że mu nie wierzyłem". Jednak gdy nic takiego się nie stanie.... to stworzę temat "Planbe to największy idiota na Filmwebie". Albo jeszcze coś lepszego: "Planbe ma najmniejszego penisa na Filmwebie".

ocenił(a) serial na 7
Eric_Theodore_Cartman

Podpiszę się pod tematem który zostanie utworzony.
Z pokorą lub pogardą :) Okaże się już za kilka dni.

Gersad

Ja rowniez sie pod tym podpisze. Bo poza tym, ze on powtarza iz Deb zginie, to ciagle nie odpowiada na zadane mu pytania. Poza tym to absurdalne. I owszem zgodze sie z tym, ze Liddy mial isc do odstrzalu i ze zginie, ale owszem- nie mozna bylo przewidziec jak. Stawialam na Dexa ale ze w ten sposob to nie.

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

Coś mi sie zdaje, że finał sezonu będzie identyczny jak w 4 sezonie. Chase poderżnie gardło Lumen w wannie.
Chase jest po troche psychologiem, manipulatorem i tak może być. A druga opcja jest taka, że zginie Quinn. Ale pewnie wszyscy sie mylimy i będzie zupełnie inaczej:))

paramedyk113

Quinna szkoda. To fajny chlopak jest. No i Debra w koncu musi miec zywego i normalnego faceta. Bo jeden albo chcial ja zarznac, drugiego zabito, a z trzecim sama zerwala, bo zdradzila go z drugim. Z Lumen...mozliwe. Ale nie chcialabym.
A czemu akurat w wannie? Ricie nie poderznieto gardla x)

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

fakt przeciął bodajże tętnice udową :)

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

Mozecie wierzyc lub nie, mieszkam w ameryce, michael (serialowy dexter) to jest wlasnie ten producent, spoko gościu, i jakby ktos nie wiedzial jest on jednym z producentow. Obiecalem mu ze nikomu nie powiem ale raczej nikt nie 'doniesie' w takiej wsi jaką jest polska.

Plan be

Zabiłeś mnie tym tekstem. Ok, miałeś swoje 5 minut, daj już sobie spokój z tym tematem, bo bardziej już się nie pogrążysz.

ocenił(a) serial na 10
arek_sz

Fakt. W tym momencie gość się już zupełnie pogrążył. Planbe, lepiej zamilknij na wieki i zachowaj te swoje opowieści dla siebie. Już teraz właściwie można stworzyć temat "Planbe to największy idiota na Filmwebie".

Plan be

Planbe
Jastrzebie Zdroj, Slaskie, Polska :) Malanowski i partnerzy nie śpią ;p

ocenił(a) serial na 10
Komandor_Tarkin

Hehehe naprawdę mnie tym zniszczyłeś Komandor (aż z krzesła spadłem jak to przeczytałem). Wreszcie udało Ci się załatwić tego kretyna. Gratulacje. Ciekawe czy Planbe będzie próbował się bronić?

Plan be

Padlam! A Planbe powiedz mi gdzie dokladnie mieszkasz w tej Ameryce(srodkowej). Mieszkalam kilka lat w stanach. Dokladnie to w Chelsea w NY.

Angel_of_Music

Ale wiocha. I Michael to chyba jedyny producent jakiego zna. Tobie powiedzial Michael, Buhahahahahahahhahahahaha.
Michael mu powiedzial. Boze ja to pokaze znajomym <lol2> Juz to widze...Matko to takie zalosne.
Tak strasznie zalosne. Czy teraz juz wierzycie, ze Debrze nic nie bedzie? Ten dzieciak sie osmieszyl, i wystawil sie sam ( bo glupi) na publiczna kpine. Juz to widze jak Michael mu powiedzial...Buhahaha...Nie moge przestac sie smiac <lol2>

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

haha mamy to widzę takze bajkopisarza Planbe
Dex nigdy nie zabił by siostry
Gdyby ją zabił żadna jego relacja ,w tym ta z Lumene , nie miała by już sensu
A Dex buduje relacje
Jeśli zabił by siostrę mógłby równie dobrze zabić synka

Może masz kolege Michaela, ale na pewno nie MCH hahaha

kiciunia100

Zalozyl wirtualne konto na nk o nazwie Michael Hall i pisze sam ze soba i uwaza, ze mu Michael powiedzial <lol>

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

ale wiecie, żeby jakies drobne kłamstewko że zna kogoś od...cateringu dla ekipy np
a On z samego MCH kumpla zrobił sobie
Się usmiałam o poranku, dziecinada i żenada

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

Pewnie Planbe zaraz napisze, że gadał z Hall'em na gg.

ocenił(a) serial na 10
Eric_Theodore_Cartman

się zdziwimy jak się okaże że Dex musi uciekac i 6 serie kręcą w tym Jastrzębiu, bo własnie tam nawieją wraz z Lumene haha

kiciunia100

Mam tam kogos z rodziny wiec, jak tak to pora bedzie odnowic kontakty z ludzmi ktorych nie znam :D:D. Ja tez sie usmialam teraz. I z tekstu Kiciuni i z tekstu Erica. Hm...Kiedys jak bylam nad morzem kupilam misia ktorego nazwalam Wilson. To nie dosc ze kumpluje sie z gwiazda filmu Cast Away to jeszcze, mam w domu lekarza onkologii Jamesa Wilsona ( to w takim razie gdzie jest House? o.O) To znaczy, ze kim ja jestem dla niego? Jak mieszka ze mna juz tyle czasu? :( Aa i mowi mi co bedzie zawsze w kolejnym odcinku House'a.

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

ale miło sobie potrolowac, jezu ludzie ale wy jestescie smieszni :D Nie spodziewalem sie az tylu odpowiedzi, myslalem ze ludzie z filmwebu sa obdarzeni wieksza inteligencja.

ocenił(a) serial na 7
Plan be

Czyżbyś zobaczył swą głupotę i teraz próbował się z tego wymigać ?

Gersad

Gdybysmy nie byli obdarzeni inteligencja to juz po dwoch, trzech twoich wypowiedziach bysmy ci uwierzyli. A wiekrzosc tego nie zrobila. To co? Zakladamy temat ze Planbe to najwiekszy kretyn? Czy jak to tam mialo brzmiec? A odpowiedzi sa dlatego, ze kazdy mial ochote chetnie z ciebie pokpic i sie posmiac.

ocenił(a) serial na 10
Plan be

proponuje zająć sie w końcu tematem zakończenia , a nie zajmować sie jakimś osmarkanym, pryszczatym nastolatkiem:)) -mowa o Planbe i tyle

ocenił(a) serial na 7
paramedyk113

Planbe - wraz z premierą S05E12 nadchodzi dzień Twojego sądu ^^

Gersad

3 i pol dnia do Dnia Sądu Ostatecznego dla Planbe ^^. A propos zakonczenia...Ten czerwony samochod. Mysle, ze oto nie jest woz Dextera. Nie pasuje do niego. On nie jezdzi w ogole czyms takim. Woli minivany albo SUVy ( ten nissan jego chyba taki byl wlasnie)

ocenił(a) serial na 7
Angel_of_Music

Ale na trailerze gdy Dexter rozmawia z Harym widać czerwone lusterko. Więc pewnie komuś zakosił auto żeby jechać po Lumen.

Gersad

Masz racje. Przez pol sekundy widac kawalek lusterka za Harrym jak ten sie lekko odchyla. Kurcze...Dwa wypadki samochodowe tego samego bohatera w przeciagu 7 miesiecy? To sie zaczyna robic jak Na Wspolnej :/ :/ Kurcze...
Quinn zakrywa reka oczy i siedzi w pokoju przesluchan... Ma przekichane.

ocenił(a) serial na 7
Angel_of_Music

Ale ten wypadek będzie celowy coś mi się tak wydaje.

Gersad

Celowy tzn? Masz na mysli ze np Chase zalatwil te koparke tam by sie wywalili czy to, ze scenarzysci celowo wpisali drugi wypadek?

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

Jak by sie komuś chciało przeczytać-w innym temacie napisałam moje przypuszczenia- bo ostatnio powstaly aż 3 tematy odnośnie tego jak zakończy się sezon. Trafiłam niechcący na ten najmniej popularny- nie chcę się wymądrzać, ale coś mi się zdaje, że mogę mieć sporo racji:)

Tam tez pisałam że może Dex wykorzysta wypadek aby upozorować samobójstwo? Oczywiście to co napisałam- wyrwane z kontekstu też jest trochę zbyt na wyrost, ale tak jak mówię, jesli ktoś zechce się odnieść do mojej wypowiedzi w innym takim podobnym wątku ( mój post od 3 dni wciaż jest ostatni) bedzie mi miło;)

kiciunia100

Nie. Upozorowanie samobojstwa odpada. Chyba ze z pomoca Deb. Bo w trailerze jest najpierw, ze sie rozwala a potem w ostatniej scenie traileru trzyma noz i ma rozwalona glowe ( zakladam ze po wypadku)

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

ale zauważ, że bardzo często promo jest pocięte nie hronologicznie;)

ocenił(a) serial na 10
kiciunia100

aj najmocniej przepraszam
już nie jest ostatni zaginął w akcji
skopiuję więc jeszcze raz tutaj

A co do tego jak skończy się sezon- obstawiam:

Zdaje mi się co mamy już w trailerze-że Deb zastaje Dexa i Lumene chcących zabić Jordana. Kiedy mówi rzuć broń, w zasadzie bez znaczenia jest czy mówi to do brata czy do Jordana, bo skoro wie że 13 stka i jej pomocnik zabijają ludzi, którzy z kolei zabijali kobiety w beczkach, to też te morderstwa w wykonaniu Dexa staną się jej wiadome. Ważniejsze pytania jak zareaguje i czy dowie się o całości- o rzeźniku z zatoki itd.
Mi się zdaje że TAK dlatego że: pod koniec 4 serii dowiedziała się że Rudy był bratem Dexa, aż sie prosi aby wszystko poskładała: Miquel Prado- zniknął zadając się z Dexem, Doaks zawsze go o coś podejrzewał, jego bratem był seryjny morderca, itd, itp...

I teraz co zrobi Deb- mam 2 opcje- wynikają one z takiego oto spoilera który znam:" Co byś zrobił gdybyś mógł zacząć życie od nowa?"

1- albo Deb pozwoli mu ( lub jemu i lumene jeśli jej nie uśmiercą) cieciec, ale raczej nie zatuszuje zbrodni dexa i ost sezon bedzie pościgiem za nim

2- albo Dex upozoruje samobójstwo i mimo że wyjdzie kim był, w 6 serii każdy będzie myślał że nie zyje....

Nie wiem czy Quinny pozna CAŁĄ prawde.
Ma potrzebować pomocy Dexa jak wynika ze spopilerów- na pewno będzie oskarżony za zabicie dziada robocopa, ale raczej mi się zdaje że nie pójdzie siedziec, że jeśli dex znajdzie czas w tym odcinku to mu pomoże i będzie miedzy nimi od tej pory jakieś porozumienie

ocenił(a) serial na 10
kiciunia100

Czytałem Twój post i przyznam że chciałbym żeby tak to zrobili. Dzieci niech mieszkają z dziadkami a Dexter niechaj kontynuuje działalność w innym mieście.

Albo niech ucieknie i niech ściga go policja za to morderstwo wraz z FBI (Kyle Butler)

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

Kurcze ten odcinek powinien trwać 2 godziny a nie 56 minut.

mmmmm2

Zdjecia do Szostego sezonu maja zaczac sie wiosna w LA. Do tej pory jak pamietam byly ( z tego co czytalam) wszystkie w Miami. Ale ile w tym prawdy nie wiem...Byc moze rzeczywiscie zwieja. I 56 minut? Skad...to juz nie te czasy. Jak trwa 49 to ejst dobrze.