Witam, mam swoje pewne w 100% informacje od znajomego, ktory pracuje przy produkcji serialu (jest producentem) mozecie wierzyc albo nie. Debra dowie sie o tajemnicy dexa, niby go zaakecptuje ale tak nie bedzie. Pod koniec sezonu dexter zabije debre w jej wlasnym mieszkaniu, przed smiercią wyzna jej tez wszystko.
Nie musicie wierzyc, sami sie przekonacie za kilka tygodni. To będzie to wielkie zaskoczenie, co do lidiego dexter tez go ubije, ale bedzie to robione na szybko, lumen pojawi sie rowniez w 6 serii i nie jest to kolejny spisek.
noo skoro zmiana miasta, to i zmiana położenia geograficznego Dexa wielce prawdopodobna...czyli coś moze być na rzeczy
ja już nie mogę do tego poniedziałku.....
Naprawdę już byście mogli sobie darować tą teorię "W następnym sezonie Dextera będą ścigali". Co to jakieś gówno w stylu Prison Break? No i podobno ma być też 7 sezon więc Dexter będzie uciekał przed policją przez 24 odcinki? Totalna bzdura.
ja nie oglądałam PB i szczerze mówiąc teoria nie jest beznadziejna, bo myślę że nie musiał by być to nudny wątek 12 odcinkowej ucieczki. Mam zaufanie do twórców serialu, nie narzekam na niego raczej, no i cóż....psuję sobie trochę zabawe tymi kombinacjami i spoilerami, bo wczesniej ogladałam Dexa w pakiecie 4 sezony a teraz ...ciezko wytrzymac.
Nie, mowilam ze to nie bedzie Prison Break. Ale nie bez powodu zdjecia do szostki beda w Los Angeles. Cos na pewno bedzie, byc moze jakis wyjazd czy cos. Nie bedzie uciekal przed policja.
A macie jakieś swoje wymarzone zakończenie serialu? Bo tutaj na forum, większość chce zobaczyć jak w ostatnim odcinku Dexter żegna się ze światem na krześle elektrycznym. Ja jednak oczekuję czegoś bardziej oryginalnego i mam nadzieję na duuuże zaskoczenie na sam koniec.
ja wcale nie chce dla niego krzesła
co to to nie
szcześliwego podwójnego życia też nie
tez czekam na coś oryginalnego ALE boję się tendencji twórców do wysłania go gdzieś w dal łodzią przez zatokę
czy nie takie było alternatywne zakończenie 4ki? czy nie to chcial zrobić po śmierci Rity? tego bym chyba jeszcze bardziej nie chciała
nie mam nic przeciwko częściowo otwartemu zakończeniu, ale własnie zeby dawało do myslenia
Możesz podać link z tym LA? Byłoby to genialne gdyby zmienili miasto.
56 jest podane na stronie Sho.com
http://www.sho.com/site/dexter/episodes.do?seriesid=323&seasonid=5&episodeid=135 090
nei chce siac zamieszania ale oglądałam odt 3 talk show z mch i mówił też coś o scenach w Nowym Jorku ale nie mam pewności o co chodziło bo tak 5/10 sluchalam
moze to do czegoś innego
Ja tego o LA juz nie znajde. :/ Szukalam tego w poniedzialek a potem przegladalam jeszcze dziesiatki dexterowych stron i artykulow.
nie chce was martwic ale ja tam czytalem ze wiele scen jest kreconych w LA. Zarowno te ktore niby sa w maiami itd. I tak bylo w kazdym sezonie.
Oo jaki bajer. A jak przegladalam zdjecia Miami to widzialam kilka miejsc w ktorych byla wlasnie akcja Dexa. No to widocznie artykul felerny. W takim razie zostaje nam NY <3
Co do winnych zabójstw dziewczyn z beczek: wydaje mi się że 1. Albo Deborah zorientuje się że to Dex i Lumen ale pomoże im wrobić Chase i EMily (ponieważ Chase i Emily pasują do profilu sprawców- ona ich pierwsza ofiara, Chase ten sprawiedliwy który jej pomaga - albo wykorzystuje do wlasnych celow, a na koniec zabija) albo 2. Deborah poraz kolejny zignoruje fakty na temat Dextera i sama dojdzie do wniosku że to Chase i Emily. Quinn jak widać zostanie oskarżony o zabójstwo Liddego (no bo krew na bucie, bo podsłuchy na jego imię itp itd) Ale jak wiemy Dexter jest od analizy krwi, jak wiemy również Quinn wie że to Dex zabił Quinna, co z tego wyjdzie? Wydaje mi się że Quinn i Dex wymienią się przysługami, Quinn będzie cicho, a Dex zafalszuje wyniki badania krwi.
Tak na marginesie, nawiązując do niedociągnięć w tym sezonie: gdzie do chorery mieszka teraz Debb? Nie mieszka przeciez z Dexem, u Quinna też nie mieszka? Co do tego wypadku, to koleżanka stwierdziła że to ujęcie wypadku pochodzi z wcześniejszego odcinka tego sezonu. Ja sobie nie potrafie przypomnieć żadnego wypadku.
Czekam na kolejne domniemane zakończenia tego sezonu. Pozdrawiam
aha i widziałam dwa sneak peek'i sa dostępne na youtubie, więc chyba większość ludzi już widziało
1. rozmowa dex z chasem, dexter jedzie suvem (A nie czerwonym sedanem) i pyta się Chase czego ten chce, Chase odpowiada że ma już wszystko czego chce. Coś jest na rzeczy, bo w 11 odcinku CHase jest niezadowolony z faktu że Lumen przybywa do Emiliy bez Dexa. Nawet zabija EMily za to! Więc coś w tym jest. Nawet wydaje mi się czy czyjaś wcześniejsza teoria o tym że Lumen skończy podobnie jak Rita, wydaje sie bardziej prawdopodobna.
2. rodzina Dexa (dzieciaki dziadkowie niania i Henry) robia niepodzianke Dexowi zjawijąc sie u niego w domu.Dex obiecuje dzieciom że mogą u niego zostać na lato. No więc jeśli dzieci zostają na lato, to raczej mało prawdopodobne jest to że Dexter będzie musiał uciekać (choć tego nie wykluczam).
Ciekawym jest temat niani, ona jest tak spokojną osobą, że aż prosi się żeby zrobili z niej skrytobójczynię dzieci.
1) W serialu jest Debra nie Deborah
2) Raczej mieszka z Quinnem
3) Trailer nastepnego odcinka to tego co bedzie w nastepnym odcinku a nie co bylo. Takie cos jest w pierwszym odcinku kazdego nowego sezonu. Powedz to kolezance
4) istnieje opcja edytuj
5) Kim u diabla jest Henry?!
6) Lumen nie moze zginac no...
7) Byc moze Dex i Quinn sie dogadaja. Joey wie, ze juz raz Dex mogl go wydac a tego nie zrobil.
1) Sorry za Deborah, zasugerowałam się pisownią z powieści
2) Możliwym jest, że mimo tego "odsunięcia się" od Quinna wciąż razem mieszkają (jak zasugerował ktoś na forum, mogą razem mieszkać, nie muszą ze sobą spać) ale wydaje mi się że to bardzo do niej nie pasuje
3) Zadałam koleżance pytanie, dlaczego mieliby umieszczać sceny z poprzednich odcinków - odpowiedziała mi ze śmiechem, że "po to by nas zmylić". Ale wracając do sedna, rozumiem że Twoja odpowiedź oznacza że w poprzednich odcinkach 6ego sezonu Dexter nie miał wypadku w czerwonym samochodzie?
Nie chciałabym być czepialska, ale widzę, że to cecha podstawowa na tym forum więc: czy aby na pewno trailer następnego odcinka jest "w pierwszym odcinku każdego nowego sezonu"? ;P
4) gdzie? (widzę jedynie opcje "zgłoś nadużycie" i "odpowiedz")
5) Sorry, za Henry miałam na myśli Harissona, (o ile dobrze pamietam imię) chodzi o syna Dexter'a
6) jestem podobnego zdania, Dex w końcu ma kogoś bliskiego kto wie o nim wszystko i go akceptuje, to by była strata...
7) Ale czy taka namiastka zaufania wystarczy, czy zwycięży jednak zasada by eliminować wszystkich którzy coś wiedzą?
3) Powiedz swojej koleżance, że na trailerze, kiedy Dex rozmawia z Harrym w samochodzie, to za oknem widać czerwone lusterko. Pewni wziął jakieś auto z komendy.
4) opcja "edytuj" jest tylko chwilowo, może do jakichś 5 minut po dodaniu posta
3) ona właśnie na podstawie tego czerwonego koloru stwierdziła że "to już było"
a LaGuerta nie ma czerwonego samochodu?
4) to by wszystko tłumaczyło :) teraz już będę wiedzieć
Queen na pewno nie będzie w tym sezonie oskarżony. Podejrzany raczej tak, ale wątpię, że w tym ostatnim odcinku jego sprawa pójdzie do sądu.
1) Nie szkodzi.
2) Nie bylo szostego sezonu jeszcze :) Bede cierpiala 10 miesiecy katuszy w oczekiwaniu
3) Nie w pierwszym odcinku nowego sezonu jest trailer, a powtorka co bylo w calym poprzednim sezonie.
4) Trailer nastepnego odcinka jest zawsze na koncu obecnego.
5) Nie bylo wypadku w czerwonym samochodzie.
6) Przed "zglos naduzycie" powinno byc edytuj. A jak nie ma to sie pojawi za chwile.