PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 205 tys. ocen
8,2 10 1 204644
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

dochodziły mnie słychy ze ostatni odcinek jest mocny ale myślałam ze co najwyżej sasiad lub inna malo wazna osoba odkryje sekret dextera i zginie pod foli aluminiową ...a tu prosze... szok pod koniec odcinka.. w sumie nigdy nie lubiłam rity ... na tle tak wyrazistych postaci jak dexter,debra, masuka czy laila wydawała mi sie rozlazła , nijaka i wrecz upierdliwa... no ale mniejsza.... nie moge doczekac sie 5 sezonu ... co z dziećmi? co z samym dexterem.... czy rita zastapi teraz miejsce zmarlego harrego i bedzie pojawiac sie w glowie dexa... szkoda ze trzeba tak dlugo czekac... i czy bedzie 6 sezon??

ocenił(a) serial na 9

Szczerze mówiąc nie wierzę, że będzie 6 sezon. Stacja Showtime pod koniec października 2008 zapowiedziała, że 5 sezon będzie ostatni a już nie raz, w przypadku innych seriali potwierdziło się, że są konsekwentni w swoich postanowieniach.

Divine

Na szczęście muszę potwierdzić słowa poprzednika nade mną. 5 sezon jest zapowiadany jako "Final Season Dexter". Jestem wielkim fanem tego serialu i dla mnie to absolutne Arcydzieło, ale właśnie, żeby tym Arcydziełem pozostało do końca to mam nadzieję, że skończy się na 5 sezonie. Nie chcę po prostu, żeby wyszła z tego jak to już się zwykło mówić "moda na sukces". Uważam iż 5 sezonów jest jak najbardziej w porządku, powiedzieć, że nie mogę się doczekać Finałowego sezonu to za mało, brak słów, żeby opisać zniecierpliwienie. Nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu:) Zaczyna się chyba we wrześniu prawda? Normalnie zrobię kalendarz i będę skreślał dni do Dextera:)

użytkownik usunięty
Dances_with_Life

ja tez jestem zdana ze serial powinien kończyć się z " klasą " a nie po 8 seriach kiedy scenarzyści 15 razy go przemielą tylko dlatego ze zarabia kase... ale co do dextera to mam mieszane uczucia bo... pamiętam ze na 3 sezonie ( który wg mnie był najsłabszy) myślałam " po cholere robić z tego serialu takie coś" ale potem pojawił się sezon 4 i... no cóz ...przeprosiłam się z serialem ... to było coś ...postarali sie chłopacy w ameryce i stworzyli arcydzieło;p chyba jeszcze jestem za bardzo zachwycona 4 sezonem zeby mysleć o rozstaniu z tym serialem ....no ale lepiej to za kończyć niż robć kolejnego zamota w stylu lost :P

ocenił(a) serial na 9
Dances_with_Life

Podczas oczekiwania na 5 sezon serialu proponuję przeczytać cztery części książki, na podstawie której nakręcono 'Dextera' :) Sam zakupiłem te knigi, bo do cierpliwych też nie należę. Pozdrawiam

Barcafan2

No moga jeszcze zmienić zdanie. FInałowy odcinek Dexa osiągnął rekord oglądalności w stacji Showtime od 10 lat (chyba 2,6 mln) przy czym finał Californication obejżało 1,1 mln widzów co jest najlepszym wynikiem w historii tego serialu. Podobno zbierają się w styczniu na jakieś spotkanie aby przedstawić "szkic" na 5 sezon. Serial przynosi dochody a więc kto wie, może będzie "6" seria. Choć wolałby świetny 5 sezon zamykający całą historie niż dwa przeciętne.

Barcafan2

Ja już dawno je przeczytałem:) Są tak samo genialne jak serial!!! W końcu serial na ich podstawie.

użytkownik usunięty
Dances_with_Life

słyszałam o tych książkach ale jeszcze żadna nie wpadła mi w ręce... musze je dopisać do listy książek "które kupie i przeczytam gdy znajde pracę :P "

ocenił(a) serial na 9

Nie wiem czy to nie kryptoreklama, ale polecam księgarnię internetową Selkar.pl :) Tanio, szybko i bezproblemowo :D

Barcafan2

Hehe chyba wszyscy tam kupują książki:) Ja już od dawna:) Cykl Dextera mają po prostu w super cenie. Pozdrawiam