dochodziły mnie słychy ze ostatni odcinek jest mocny ale myślałam ze co najwyżej sasiad lub inna malo wazna osoba odkryje sekret dextera i zginie pod foli aluminiową ...a tu prosze... szok pod koniec odcinka.. w sumie nigdy nie lubiłam rity ... na tle tak wyrazistych postaci jak dexter,debra, masuka czy laila wydawała mi sie rozlazła , nijaka i wrecz upierdliwa... no ale mniejsza.... nie moge doczekac sie 5 sezonu ... co z dziećmi? co z samym dexterem.... czy rita zastapi teraz miejsce zmarlego harrego i bedzie pojawiac sie w glowie dexa... szkoda ze trzeba tak dlugo czekac... i czy bedzie 6 sezon??
Szczerze mówiąc nie wierzę, że będzie 6 sezon. Stacja Showtime pod koniec października 2008 zapowiedziała, że 5 sezon będzie ostatni a już nie raz, w przypadku innych seriali potwierdziło się, że są konsekwentni w swoich postanowieniach.
Na szczęście muszę potwierdzić słowa poprzednika nade mną. 5 sezon jest zapowiadany jako "Final Season Dexter". Jestem wielkim fanem tego serialu i dla mnie to absolutne Arcydzieło, ale właśnie, żeby tym Arcydziełem pozostało do końca to mam nadzieję, że skończy się na 5 sezonie. Nie chcę po prostu, żeby wyszła z tego jak to już się zwykło mówić "moda na sukces". Uważam iż 5 sezonów jest jak najbardziej w porządku, powiedzieć, że nie mogę się doczekać Finałowego sezonu to za mało, brak słów, żeby opisać zniecierpliwienie. Nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu:) Zaczyna się chyba we wrześniu prawda? Normalnie zrobię kalendarz i będę skreślał dni do Dextera:)
ja tez jestem zdana ze serial powinien kończyć się z " klasą " a nie po 8 seriach kiedy scenarzyści 15 razy go przemielą tylko dlatego ze zarabia kase... ale co do dextera to mam mieszane uczucia bo... pamiętam ze na 3 sezonie ( który wg mnie był najsłabszy) myślałam " po cholere robić z tego serialu takie coś" ale potem pojawił się sezon 4 i... no cóz ...przeprosiłam się z serialem ... to było coś ...postarali sie chłopacy w ameryce i stworzyli arcydzieło;p chyba jeszcze jestem za bardzo zachwycona 4 sezonem zeby mysleć o rozstaniu z tym serialem ....no ale lepiej to za kończyć niż robć kolejnego zamota w stylu lost :P
Podczas oczekiwania na 5 sezon serialu proponuję przeczytać cztery części książki, na podstawie której nakręcono 'Dextera' :) Sam zakupiłem te knigi, bo do cierpliwych też nie należę. Pozdrawiam
No moga jeszcze zmienić zdanie. FInałowy odcinek Dexa osiągnął rekord oglądalności w stacji Showtime od 10 lat (chyba 2,6 mln) przy czym finał Californication obejżało 1,1 mln widzów co jest najlepszym wynikiem w historii tego serialu. Podobno zbierają się w styczniu na jakieś spotkanie aby przedstawić "szkic" na 5 sezon. Serial przynosi dochody a więc kto wie, może będzie "6" seria. Choć wolałby świetny 5 sezon zamykający całą historie niż dwa przeciętne.
słyszałam o tych książkach ale jeszcze żadna nie wpadła mi w ręce... musze je dopisać do listy książek "które kupie i przeczytam gdy znajde pracę :P "
Nie wiem czy to nie kryptoreklama, ale polecam księgarnię internetową Selkar.pl :) Tanio, szybko i bezproblemowo :D