PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32951
8,3 14 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Missy - Spekulacje

ocenił(a) serial na 8

W sumie dosc mocno zainteresowal mnie ten watek. Kim jest Missy ?
Spotkalam sie z watkami ze jest to wcielenie
River : Jej swiadomosc zostala zachowana wiec jakby 'znalazla' nowe cialo.
Tardis : Kiedy wspomniala o akcencie Doktora powiedziala ' I think I might keep it'
Ucielesnienie bledow Doktora - pojawia sie , podczas domniemanego morderstwa
(cos jak Dream Lord ?? )
Clara - Kiedy Clara wskoczyla do strumienia czasu , zostala rozerwana na kilaset tysiecy kawalkow
co moglo doprowadzic ja do szalenstwa (chociaz sama nie bardzo wiem jak to ma sie do zmiany
twarzy)

Gandalf13

Słyszałam ,że Clara ma odejść w najbliższym odcinku świątecznym (choć wolałabym by nie była to prawda) więc może to po prostu kolejna towarzyszka albo dowiemy się w odcinku świątecznym :/

ocenił(a) serial na 10
EmilyJohnson

Też gdzieś czytałam, że ten sezon jest ostatnim dla Clary.

Sorymina

po obejrzeniu wczorajszego odcinka mam dziwne wrażenie, że do tego raju trafiają tylko osoby związane z Doctorem (w sensie ich śmierc była z nim związana)

hmmm ... Może Missy jest rzeczywiście jakimś ucieleśnieniem Tardis.

Sorymina

Moje odczucia co do teorii Missy po obejrzeniu Into the Dalek. Nie wiem, czemu, ale przez chwilkę (dosłownie sekundę) przeszła mi przez głowę myśl, że mogłaby być ona Davrosem o.O Jakimś wcieleniem Davrosa, czy coś w tym stylu o.O

użytkownik usunięty
Sorymina

Kim jest Missy - nawet trudno mi zgadywać, bo może to być zarówno stara jak i zupełnie nowa postać. Słyszałam wersję o Rani, o River, o CAL, o TARDIS, o Mistrzu po regeneracji - nie sposób zgadnąć (chociaż wydaje mi się, że jest ona panią ze sklepu; brzmi prawdopodobnie). Bo jak człowiek zgaduje za bardzo, to się okazuje, że to zupełnie nowa postać. Tak jak zrobił Moff z Clarą, spekulowano o Bad Wolf, o CAL (yep), o kto wie czym jeszcze, a było tak po prostu wejście w strumień czasu - coś, czego nikt chyba nie brał pod uwagę.
O wiele ciekawszym jest pytanie kogo Missy zabiera do swojego Raju. Wzięła cyborga, wzięła Gretchen, a nie wzięła Rossa. Moja teoria - zabiera tylko tych, na których wybory Doktor w jakiś sposób wpłynął. Jeśli uznamy, że nie wypchnął cyborga z TARDIS, to wtedy i on i Gretchen poświęcili swoje życie dla dobra sprawy (Ross głupio strzelił w Daleka, ma za swoje). Moja konkluzja - Missy bierze ludzi, którzy dzięki LUB przez Doktora zdolni są do poświęceń. No i teraz, patrząc na budującą się arkę Dwunastki - odkupienie - Missy może uzmysłowić Doktorowi, jak wiele dobrych osób przez niego ginie. I raczej będzie tym złym.

ocenił(a) serial na 8

W sumie bylo powiedziane ze to najmroczniejszy dotad Doktor.. Czyli w sumie ucielesnienie bledow doktora mialoby sens ? :D

ocenił(a) serial na 10
Sorymina

Mnie się wydaje, że równie dobrze Missy może być pozytywnym bohaterem i ratować ludzi, którzy w jakiś sposób pomogli Doktorowi. Jeżeli Android wyskoczył (w co wierzę) to przyczynił się Doktorowi do uratowania przyjaciół, Gretchen również mu pomogła i nie wiemy, czy Missy nie robi tego od dawna i czy więcej ludzi nie dotarło do raju przed androidem. Tak naprawdę większość przyjaciół i towarzyszy Doktora może tam być.

Naprawdę bardzo ciekawa teoria :)

Btw. teraz jakoś sobie pomyślałam. Są plotki, że Clara w tym sezonie odchodzi (lub w świątecznym odcinku), i pomyślałam, że i ona w jakiś sposób mogłaby poświęcić życie dla Doctora poprzez to, że Doctor na nią wpłynie. I Clara może też trafi do tamtego raju?? Może w taki sposób ją pożegnamy. Nie wiem, czy to ma sens (Doctor chyba nie wpłynąłby na Clarę, aby ta się poświęciła. Chociaż po 12 nigdy nic nie wiadomo).

ocenił(a) serial na 8
Anabelle09

Ale Clara juz raz sie dla niego poswiecila..

Sorymina

W sumie fakt.. :( Moja pomyłka. Dla mnie jest ona po części pomyłką, ponieważ ja powoli zaczynam być jedną z tych, którzy wierzą, że ta Clara jest echem. A echo może może się różnić od prawdziwej osoby (tak czy nie??).

ocenił(a) serial na 10
Sorymina

Mam jeszcze inną teorię, że Missy jest pierwszą żoną Doctora jeszcze sprzed czasów znanego nam 1 Doctora w końcu Susan Foreman była jego wnuczką, więc musiał mieć jakieś dzieci :P
Moja teoria brzmi : kiedy władcy czasu ofiarowali 12 energię regeneracyjną były w niej ukryte przesyłki/sondy które miały uwolnić władców czasu z innego wymiaru a te przesyłki/sondy to właśnie niebo i Missy które wpłynęły do naszego wszechświata poprzez szczelinę

ocenił(a) serial na 8
Asia00_filmweb

Ale mowla 'moj chlopak' wiec jak dla mnie wszelkie teorie o zonach odpadaja po tym...

ocenił(a) serial na 9
Sorymina

Missy na pewno jest w jakiś sposób związana z Mistrzem. Tej postaci na pewno nie chcieliby uśmiercać na zawsze, myślę, że on powróci przy 12 doktorze;)

ocenił(a) serial na 10
el_Polaco

Bardzo wątpię żeby to był Mistrz albo ktokolwiek lub cokolwiek z nim związanego.

ocenił(a) serial na 10
Sorymina

Jak obejrzałam najnowszy odcinek ( 8x06 The Caretaker ) zastanawiam się ciągle kim był ten facet za biurkiem, tak jakby sekretarz tej całej Missy. I jeszcze ona taka.... zamyślona. Może się spieszyła na randkę z Doktorem. Myślicie, że to ona mogła być tą kobietą, co podała numer Klarze i może to ona zamieściła ogłoszenie w gazecie w odcinku Deep breth??

marysia66

Myślę, że to na pewno ona (ewentualnie któryś z jej pracowników).

A pan z dzisiejszego odcinka siedzący za biurkiem ma na imię Seb i pracuje dla Missy :)

Missy jak to wspomniał Seb mogła mieć po prostu zły dzień :)

Sorymina

a co jeżeli Missy jest złą nową postacią, która zbiera ludzi (tworzy armię) przeciwko Doctorowi? O.O

a tak mówiąc bardziej serio to Missy pewnie jest powiązana z tą kobietą ze sklepu, która dała Clarze telefon do Doctora. Zastanawia mnie czemu w ogóle to zrobiła. Jaki miała cel w połączeniu Clary i Doctora? Mam nadzieję, że tego nie zostawią bez odpowiedzi.

Generalnie nadal podoba mi się teoria, że Missy to River, a Raj to biblioteka zapisująca ludzi. Może ta dziewczynka z komputera-biblioteki (od. Silence in Library) to Clara. Są całkiem, do siebie podobne. Ktoś pamięta jak ta dziewczynka miała na imię(czy w ogóle zostało podane)?

Teoria nr 2 to Missy to Tardis. Ta teoria chyba nawet bardziej się trzyma całości niż pierwsza. No bo do raju trafiają, które zginęły przy Doctorze. Skoro biblioteka maiła by tych ludzi zapisywać to musiała by mieć jakiś strasznie duży zasięg, prawda? Bardziej prawdopodobne jest to, że to Tardis przejęła właściwości biblioteki. Nauczyła się zapisywac ludzi i teraz zabiera tych co zginęli przy Doctorze. Tylko czemu akurat teraz.... nie wiem.

ocenił(a) serial na 8
greenstone

CAL

Jednak nie sadze zeby Moffat sie cofal do tego... Pozatym powiedzial ze watek River jest skonczony... ale kto go tam wie.