Heloł :) Dopiero niedawno obejrzałam całe 7 sezonów, więc od teraz mogę się udzielać bezproblemowo.
Zauważyłam, że wielu z Was tutaj daje Doktorowi 10/10. Nie ciekawiłoby mnie to strasznie gdyby nie 7 sezon, który okazał się (nie tylko dla mnie) kompletnym fiaskiem i gdyby nie on to również pokusiłabym się o 10/10. Niestety potwierdziło się twierdzenie, że Steven Moffat nie nadaje się na głównego scenarzystę.
Jak Wy stoicie z 7 sezonem??
Facet, który ma pracować w szkole jako nauczyciel... czyli ma duży kontakt z dziećmi. Tak Clara.
Wyczuwam zuo :D
Nie no, jeżeli miałby się pojawić tylko w jednym odcinku to może i dobry myk, żeby między nim a Clarą coś zaiskrzyło. Żeby tylko nie został wtedy towarzyszem i nie było powtórki a'la Pondowie ;)
Gość będzie się nazywał Danny Pink. Niemal na pewno wystąpi w więcej niż jednym odcinku, ale nie wiadomo, czy zostanie towarzyszem - wielu whovian obstawia, że to będzie raczej wróg w przebraniu :)
Jeśli podoba Ci się taki rodzaj postaci, a nie znasz klasycznych serii, może polecić Ci odcinki z kimś tego rodzaju?
Słusznie, słusznie :) Trylogia Czarnego Strażnika czyli "Mawdryn Undead", "Terminus" i "Enlightenment" to trzy pierwsze historie z Vislorem Turloughem - gościem który został towarzyszem w celu zabicia Doktora. Same w sobie są niezłe, a nawet dla samej postaci Vislora warto je zobaczyć.