Właśnie skończyłem całość.
Czy wam też pod koniec brakowało pokazania co się dzieję z resztą postaci? Okej pokazali jak wychodzą z garażu, na lewo/prawo, a potem tylko profesora z Panią inspektor, strasznie byłem ciekaw co po roku czas robi reszta postaci (tokyo, rio, helsinki,denver)
Kontynuacją mogliby tylko popsuć dobry odbiór serialu. O czym mieliby nakręcić te 10 odcinków?
Moim zdaniem jeśli już, to mogliby za jakiś czas nakręcić jakiś jeden odcinek ekstra, powiedzmy są urodziny profesora i wszyscy się spotykają. Wtedy sobie opowiadają co się z nimi działo po napadzie.
Mnie właśnie się podobało to, że ostatecznie nie wyjaśnili, czy więź Monici i Denvera była wynikiem syndromu sztokholmskiego, czy nie. Podobnie jak samemu musimy sobie dopowiedzieć, czy Tokio z Rio wylegują się teraz gdzieś na plaży ;)
A może ich wyjście z hangaru było symboliczne? Monica i Rio byli razem i mieli wózek, Nairobi dużą torbę na zakupy. Rio deskorolkę, a Tokio była elegancko ubrana w sukienkę stylizowaną na kimono - poszli w różne strony. Profesor powstrzymał Helsinki przed użyciem broni. Dlatego pokazali tylko wątek Profesora i inspektor.