PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792826}

Dom z papieru

La casa de papel
2017 - 2021
8,0 242 tys. ocen
8,0 10 1 241574
6,1 16 krytyków
Dom z papieru
powrót do forum serialu Dom z papieru

Cześć :)
Jak w tytule - jak wam się podobał finał serii? Coś was zaskoczyło?
Mnie osobiście rozwaliła kwestia z ładowarką i patent ze współrzędnymi na pocztówkach kozak, oczywiście zakończenie dla mnie jak najbardziej satysfakcjonujące a jakie są wasze odczucia?

ocenił(a) serial na 5
Speed20

Jak się podobał? Niespecjalnie. Z policji znów zrobiono debili, którzy nie potrafią zablokować miasta, w momencie gdy wywożone są z niego setki milionów euro, a Raquel zamiast siedzieć w więzieniu wyleguje się przed telewizorem i kolekcjonuje pocztówki, a potem olewa swoją córeczkę i jedzie miziać się z Profesorem. Dodam jeszcze, że oddziały antyterrotystyczne mają problem ze zneutralizowaniem paru gówniarzy, a postrzały w kamizelke są praktyczne nieodczuwalne.

ocenił(a) serial na 6
Speed20

Finał miał kilka zgrzytów, ale w gruncie rzeczy bardzo mi się podobał. Kibicowałem tym postaciom o ciepło mi się zrobiło na serduchu, że przynajmniej większości z nich się powiodło. Scena z ładowarką to fajne mrugnięcie okiem do widza i spuszczenie nieco powietrza po dramatycznym finale z Berlinem. Uznałem też za dojrzałe ze strony twórców, że nie zdradzili nam, czy związek Denvera z Monicą przetrwał, czy faktycznie był jedynie rezultatem syndromu sztokholmskiego. No i wciąż nucę sobie Bella Ciao Ciao Ciao ;)